100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Gezinsreis Argentinië 14 dagen

natuurreis Argentinië el Chalten Fitz Roy
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de gezinsreis Argentinië

De gezinsreis Argentinië heeft een indicatieprijs vanaf € 3.125,- per persoon.*
*rekening houdend met 4 personen waarvan 2 volwassen en 2 kinderen.

Inclusief

 • 3 tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Buenos Aires
 • Perito Moreno ice-trekking incl. lunch en entreegelden
 • Bezoek Braziliaanse zijde van de Iguazu watervallen incl. entreegelden
 • Bezoek Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen incl. entreegelden
 • Great Adventure Boat Trip bij de Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de gezinsreis Argentinië

De gezinsreis Argentinië begint in Buenos Aires waarbij je met een fietstour de zuidelijke wijken van de stad gaat verkennen. Daarna vlieg je naar El Calafate, waar je op een bijzondere manier de Perito Moreno verkent, door middel van een ice-trekking. In El Chalten maak je prachtige wandelingen en heb je alle vrijheid om dit op je eigen tempo te verkennen. De reis sluit je af met een bezoek aan de indrukwekkende Iguazu watervallen, waar je zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde bezoekt. Ook maak je hier een avontuurlijke boottour om zo nóg dichter bij de watervallen te komen.

Fietstour in Buenos Aires

Je gaat fietsen door de zuidelijke wijken van Buenos Aires zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Deze fietstour laat je een combinatie zien van de geschiedenis van de stad en de traditionele wijken. Je ontdekt de belangrijkste passies van de Argentijnen; tango en voetbal. En je fietst door de prachtige groene omgeving van het Ecologisch Reservaat. Al fietsend zul je begrijpen waarom Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd.

Wandelen in El Chalten

El Chalten is de ideale plek om het Patagonische landschap te verkennen door de mooiste wandelingen te maken. Op eigen gelegenheid ontdek je de mooiste wandelroutes door de bergen zoals naar de Fitz Roy. Je hebt 2 dagen ter vrije besteding dus alle tijd om deze omgeving op je gemak te verkennen. Wil je liever met een gids op pad? Dan kan dit ook geregeld worden.

rondreis Argentinië Chili Brazilië Fitz Roy el Chalten
Ice-trekking Perito Moreno gletsjer

El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan bezoek je het Nationaal Park Los Glaciares; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld. Je vindt hier diverse gletsjers waarvan de Perito Moreno de meest bekende is. Eén van de beste manieren om deze gletsjer te ervaren is door erop te wandelen. Samen met een internationaal gezelschap maak je een mini-trekking op de Perito Moreno. Samen met de ervaren lokale gids loop je ongeveer 2 uur over de gletsjer.

Boottour bij de Iguazu watervallen

Ervaar een avontuurlijke tocht over het water bij de Iguazu watervallen! Je stapt in boten die je rond de watervallen varen en je uiteindelijk naar de ontzagwekkende Devil’s Throat Canyon brengen. Deze onvergetelijke ervaring laat je onderdompelen in de pure kracht en schoonheid van de legendarische watervallen.

gezinsreis Argentinië Iguazu Great Adventure Boat
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de gezinsreis Argentinië

Dit is een inspiratiereis, de gezinsreis Argentinië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires. De volgende dag kom je vroeg in de ochtend aan.

Dag 2: Buenos Aires

In de ochtend kom je aan op de luchthaven van Buenos Aires. Hier word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en per privé transfer naar je hotel in de wijk Palermo gebracht. Je gezinsreis Argentinië kan beginnen! In de middag maak je een fietstour door de stad om enkele hoogtepunten te leren kennen. Je fietst door wijken zoals San Telmo, La Boca, Puerto Madero en Monserrat. Je ontdekt de belangrijkste passies van de Argentijnen; tango en voetbal. En je fietst door de prachtige groene omgeving van het Ecologisch Reservaat. Al fietsend zul je begrijpen waarom Buenos Aires het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd.

Dag 3: Buenos Aires - El Calafate - El Chalten

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hiervandaan vlieg je naar El Calafate. Bij aankomst word je door een Engelssprekende gids verwelkomd en word je in 4 tot 5 uur naar je accommodatie in El Chalten gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4 & 5: El Chalten

Deze dagen zijn ter vrije besteding waarbij je prachtige wandelingen in de omgeving kunt maken. Zo kun je onder andere naar de Fitz Roy wandelen, maar ook het natuurreservaat van Los Humueles is indrukwekkend om te verkennen.

Dag 6: El Chalten - El Calafate

Vandaag word je per privé transfer naar El Calafate gebracht. El Calafate is gelegen aan de oostkant van de Andesketen en kijkt uit over het Lago Argentino. Hiervandaan kun je het Nationaal Park Los Glaciares bezoeken; één van de spectaculairste parken van Argentinië. Na de noord- en zuidpool is dit de grootste ijsvlakte ter wereld. Je bewondert hier diverse gletsjers waarvan de Perito Moreno de meest bekende is. De gigantische ijsmuur van ruim 60 meter hoog kun je goed bezichtigen vanaf het vaste land. Het is een actieve gletsjer waardoor je de kans hebt om te zien hoe grote brokken ijs in de zee vallen. De gletsjers Upsala, Spegazzini en Onelli zijn ook een bezoek waard.

Dag 7: El Calafate

Je wordt opgehaald bij de accommodatie en vertrekt met een internationaal gezelschap naar het nationaal park Los Glaciares voor een ice-trekking op de Perito Moreno. Met de Safari Nautico-boot steek je de Rico-tak van het meer over en stop je bij de zuidelijke wand van de gletsjer. Vervolgens maak je een landing op de oever en geeft de gids een uitleg over de ijstijd en een veiligheidsbriefing voor de trekking op het ijs. Tijdens de trekking is het mogelijk om de top van de gletsjer te zien, evenals de kleine diepe blauwe lagunes. Na de wandeling verken je de loopbruggen met het geweldige uitzicht op de Perito Moreno.

Noot: de trekking op de Perito Moreno gletsjer is toegestaan voor kinderen vanaf 10 jaar en mag niet worden gedaan door personen ouder dan 65 jaar.

hoogtepunten van Argentinië Perito Moreno gletsjer in El Calafate

Dag 8: El Calafate

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in El Calafate. Je kunt zelf bepalen of je nog een activiteit wilt ondernemen of dat je juist lekker even rond het Argentinomeer wilt wandelen, naar het stadje wilt gaan of het ijsmuseum wilt bezoeken.

Dag 9: El Calafate - Buenos Aires - Puerto Iguazu

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van El Calafate gebracht. Hiervandaan vlieg je via Buenos Aires naar Puerto Iguazu. Bij aankomst word je verwelkomd door een chauffeur en naar je accommodatie gebracht.

Dag 10: Puerto Iguazu

Samen met een internationaal gezelschap ga je onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vandaag de Braziliaanse kant van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Devil’s Throat (Garganta del Diablo) en het eiland San Martin. Na het bezoek word je per transfer teruggebracht naar je accommodatie.

rondreis Argentinië en Brazilië iguazu watervallen

Dag 11: Puerto Iguazu

Na het ontbijt ga je met een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar het Nationaal Park van Iguaçu om een bezoek te brengen aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Je begint bij het bezoekerscentrum van het Iguaçu Nationaal Park met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Bij het verlaten van het voertuig vervolg je te voet een pad dat naar de kloof leidt voor een spectaculair panoramisch uitkijkpunt over de watervallen. Een loopbrug leidt naar de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren. De gids wandelt met je mee door het park en geeft uitleg over de watervallen en de vegetatie.

Daarna maak je een avontuurlijke tocht over het water bij de Iguazu watervallen. Je stapt in boten die je rond de watervallen varen en je uiteindelijk naar de ontzagwekkende Devil’s Throat Canyon brengen. Deze onvergetelijke ervaring laat je onderdompelen in de pure kracht en schoonheid van de legendarische watervallen.

Dag 12: Puerto Iguazu - Buenos Aires

In de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van Puerto Iguazu gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Buenos Aires en verblijf je nog een nachtje in de wijk Recoleta voordat je weer terug naar huis gaat.

Dag 13: Buenos Aires - Amsterdam

Na nog een heerlijke vrije ochtend in Buenos Aires word je in de middag opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam en aankomst is de volgende ochtend.

Dag 14: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een gezinsreis Argentinië is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de gezinsreis Argentinië

In deze gezinsreis Argentinië is rekening gehouden met 3* tot 4* accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Buenos Aires

Hotel Clasico is gelegen in de bruisende wijk Palermo. Om de hoek vind je allerlei restaurants, barretjes en winkels. In het weekend zijn er diverse lokale markten, je kunt er heerlijk wandelen in Parque Tres de Febrero en het bekendste plein van Palermo, Plaza de Italia, vind je ook dicht bij het hotel. Er zijn in totaal 34 kamers die allemaal beschikken over airconditioning, televisie, een kluisje en een minibar.

Accommodatie El Calafate

Koi Aiken Hostería ligt op loopafstand van de oevers van het Argentinomeer en op 3 km van het stadscentrum. De kamers hebben een eenvoudige inrichting en zijn van alle gemakken voorzien. Enkele kamers hebben uitzicht op het meer. Er is een goed restaurant met een geweldig huisgemaakt ontbijt.

Accommodatie Iguazu

Hotel Jardin Iguazu ligt in het centrum van Puerto Iguazu en daardoor op loopafstand van restaurants en winkels. Het is een eenvoudig en goed onderhouden hotel. Er is een klein zwembad en tuintje waar je kunt relaxen na het bezoek aan de watervallen

Foto's en Video's

Foto's van de gezinsreis Argentinië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de gezinsreis Argentinië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

14 dagen vanaf € 3.125,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp