100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Cruise Petrel

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Galapagos cruise Petrel

De Galapagos Cruise Petrel heeft een indicatieprijs vanaf € 5.190,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen op basis van een 5-daagse cruise.

Er zijn verschillende mogelijkheden variërend van 4-,6- tot 8-daagse cruises. Ook zijn er combinatie mogelijk van de diverse routes. Neem contact met mij op voor beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Inclusief

 • Luxury class cruise inclusief maaltijden, snacks, water, koffie, thee, frisdrank en sapjes
 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Activiteiten met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Hiken op de eilanden
 • Boottochten met de dinghy rondom de eilanden
 • Snorkelen inclusief snorkel materiaal en wetsuits
 • Kajaks en paddle boards
 • Yogamatten en handdoeken
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p.
 • Migratiekaart voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de 5 dagen Luxe Galapagos eilandhoppen

De reis 5 dagen luxe Galapagos eilandhoppen begint op het eiland San Cristobal. Hier ga je snorkelen bij de beroemde Kicker Rock. Je verblijft in het luxueuze Golden Bay met een fantastisch uitzicht op de oceaan. De volgende dag reis je met de speedboot in 2,5 uur naar het eiland Santa Cruz. Hier heb je een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid wat leuke plekjes te ontdekken. De volgende dag maak je een dag tour naar een nabijgelegen eiland, afhankelijk van de dag is dit Bartolome of North Seymour. Ook hier ga je snorkelen en maak je een mooie wandeling. Je verblijft in het luxe hotel Finch Bay, gelegen bij Estrada Point en direct aan het strand. Een reis waarbij je volop geniet van de indrukwekkende natuur van de Galapagoseilanden en je verblijft in de mooiste accommodaties.

Snorkelen bij Kicker Rock

Kicker Rock is één van de meest spectaculaire plekken om te bezoeken. Twee vulkanische rotsen van 140 meter hoog torenen boven het water uit. Vanuit een zuidelijk punt bekeken lijken de rotsen op een slapende leeuw, daarom heet de plek in het Spaans ‘León Dormido’. Het is een goede plek om te snorkelen en duiken. Je kunt door het kanaal tussen de twee rotsen zwemmen terwijl je de indrukwekkende onderwaterwereld observeert. Je ziet hier onder andere zeeschildpadden, roggen, de Galapagos-haai, kleurrijke vissen en zeeleeuwen. Op de rotsen nestelen honderden vogels zoals de fregatvogels en de blauwvoetgenten.

Dagtour naar Bartolome of North Seymour

Tijdens een dagtour naar North Seymour of Bartolome word je vroeg in de ochtend opgehaald.  Je vaart met de boot naar de eilanden om hier te gaan snorkelen en wandelen. North Seymour staat bekend als één van de mooiere snorkelspots op de Galapagos. Hier kun je allerlei soorten haaien zien; hammerhead sharks, white-tip reef sharks, Galapagos sharks en black-tip sharks. Maar ook zeeschildpadden, manta’s, spotted eagle ray, golden ray en vele tropische vissen!

Geniet van de meest unieke plekjes

Tijdens deze reis luxe Galapagos eilandhoppen verblijf je in de mooiste accommodaties. Golden Bay Hotel & Spa op het eiland San Cristobal combineert luxe met duurzaamheid in de betoverende omgeving van de Galapagoseilanden. Dit droomhotel is gelegen op een bevoorrechte locatie aan Playa de Oro (Golden Beach), direct aan zee, waar zeeleeuwen, blauwvoetgenten en andere bijzondere dieren van de Galapagoseilanden regelmatig worden gezien. Binnen 10 minuten ben je van de luchthaven in het centrum van het dorp Puerto Baquerizo Moreno. Het Finch Bay Eco Hotel ligt op het eiland Santa Cruz op een prachtige locatie, direct aan het strand van Punta Estrada. Het hotel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt gemakkelijke toegang tot stranden en wandelpaden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van een 5-daagse Galapagos cruise met de Petrel

Deze route is ter inspiratie, het is route D, een 5-daagse Galapagos Cruise. Naast route D heeft de Galapagos Petrel ook route A (8 dagen en 7 nachten), route B (8 dagen en 7 nachten), route C (4 dagen en 3 nachten), route E (6 dagen en 5 nachten) en route F (6 dagen en 5 nachten). Daarnaast kun je deze routes combineren tot een langere cruise. Wil je graag meer informatie over de routes en de beschikbaarheid? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Guayaquil - Baltra - Santa Cruz

Vandaag vertrek je van Guayaquil naar Baltra. Bij aankomst word je verwelkomd door de crew van de Galapagos Petrel en ontmoet je de andere passagiers. Je wordt naar de catamaran gebracht waar een lunch voor je klaar staat. Er volgt een veiligheidsbriefing en uitleg van de gids over de komende dagen. Aan het einde van de middag ga je op pad voor een eerste activiteit, je gaat naar de hooglanden van Santa Cruz. Je bezoekt het El Chato Reserve. Dit reservaat in de hooglanden van Santa Cruz is één van de beste plekken om reuzenschildpadden in het wild te zien. Je kunt hier wandelen door het reservaat en deze majestueuze dieren van dichtbij zien. Daarna word je teruggebracht naar de Petrel en is het tijd voor een heerlijk diner.

Dag 2: Santiago - Bartolome

Vandaag bezoek je Sullivan Bay (Santiago) en Bartolome. De aankomst in Sullivan Bay lijkt net een maanlanding; het is een desolate omgeving met uitgestrekte velden. Dit eiland is bijzonder populair onder fotografen en je kunt hier groene zeeschildpadden, krabben, blauwe reigers en scholeksters spotten. In de lavastroom zie je vegetatie, zoals lavacactussen.

Het eiland Bartolomé rijst 114 meter boven Sullivan Bay uit. Hier beklim je de trappen van de Bartolomé Peak Trail en word je beloond met een panoramisch uitzicht over vulkanische toppen, maankraters en lavavelden. Daarna kun je een verfrissende duik nemen aan de voet van de beroemde Pinnacle Rock en de onderwaterwereld verkennen in het ondiepe water tijdens het snorkelen. Hoewel er op dit eiland weinig vegetatie is, heeft het twee adembenemende stranden, waar zeeschildpadden leven. Aan de voet van de berg heb je ook de kans om een kleine kolonie Galapagos-pinguïns te zien.

Dag 3: Genovesa

In de nacht vaar je naar het eiland Genovesa. De enorme toestroom van verschillende vogelsoorten heeft dit eiland terecht de bijnaam ‘vogeleiland’ opgeleverd. Het enige reptiel op dit eiland is de zeeleguaan. Het is ook een van de weinige plaatsen waar roodvoetgenten in één grote groep samenkomen. Darwin Bay is het resultaat van een schildvulkaan waarbij één van de zijkanten na jaren van erosie instortte. De roodvoetgent vindt deze baai onweerstaanbaar, waardoor het de enige plek is waar je ze bijna gegarandeerd zult zien. Er leven naar schatting meer dan 200.000 roodvoetgenten in de bomen en struiken van Genovesa. Naast een wandeling is dit ook de perfecte plek om te snorkelen met onder andere zeeleeuwen en zeeschildpadden.

In de middag maak je een wandeling bij El Barranco, beter bekend als Prince Phillip’s Steps. Dit is een steil en rotsachtig pad naar een klif met een prachtig uitzicht. Slechts een korte wandeling over het eiland en je bevindt je in het hart van het Palo Santo-woud.

Dag 4: Santiago

Puerto Egas is een zwart strand gelegen aan de westkant van Santiago Eiland. Het zwarte zandstrand is de belangrijkste attractie van dit eiland. Deze site heet Puerto Egas omdat er een poging was van Hector Egas om de exploitatie van zout te starten, wat mislukte. Dit is de thuisbasis van de Galapagos lavahagedissen en Galapagos pelsrobben. Samen met de gids maak je een hike en ga je snorkelen in de azuurblauwe wateren.

In de middag ga je snorkelen bij Buccaneer Cove, een geweldige plek met onderwaterformaties vol met verschillende soorten vissen die zich hier verzamelen. Dit gebied werd Buccaneer Cove genoemd vanwege zijn rol als toevluchtsoord voor Britse boekaniers en piraten in de geschiedenis. Daarna breng je nog een bezoek aan Espumilla Beach waar je nogmaals kunt snorkelen of ook gebruik kunt maken van de kajaks en paddle boards. Je hebt kans om octopussen, haaien en andere tropische vissen te zien.

Dag 5: Santa Cruz - Guayaquil

In de ochtend bezoek je Black Turtle Cove. Deze kleine baai ligt aan de noordkant van het eiland Santa Cruz en biedt een uniek decor voor unieke avonturen. Het landschap geeft je het gevoel alsof je in het Amazone-regenwoud bent in plaats van dichtbij de zee. Verken de rustige smaragdgroene lagune en het omliggende ondiepe water baaien met de rubberboot. In het kristalheldere water kun je witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, haaien, goudroggen en gevlekte adelaarsroggen spotten. Hierna word je per transfer naar de luchthaven van Baltra gebracht en vlieg je hiervandaan naar Guayaquil.

Bijzondere accommodaties

Galapagos cruise Petrel

Met de Galapagos cruise Petrel geniet je in stijl van de Galapagoseilanden. De Petrel is een luxury class cruise, een moderne catamaran voor 16 passagiers, speciaal gebouwd voor het navigeren door de Galapagos-archipel. De Petrel navigeert moeiteloos over de eilanden en de oceaanstromingen terwijl je ontspant in de ruime en luxueuze ruimtes aan boord van het schip.

Galapagos Cruise Petrel

Met de Galapagos cruise Petrel geniet je in stijl van de Galapagoseilanden. De Petrel is een luxury class cruise, een moderne catamaran voor 16 passagiers, speciaal gebouwd voor het navigeren door de Galapagos-archipel. Er zijn 9 grote passagiershutten, elk met een eigen badkamer en luxueuze twin- of kingsize bedden en met een eigen balkon. De Petrel heeft verschillende exclusieve voorzieningen waaronder het Sky Deck met een eethoek in de buitenlucht waar af en toe barbecues in de open lucht worden gehouden. Hier vind je ook een volledig gevulde bar die lokale, ambachtelijke sterke dranken biedt, samen met internationale favorieten en eigen kenmerkende cocktails. De Petrel heeft een ultramoderne whirlpool voor 6 personen op het Sky Deck, wat de perfecte plek is om te genieten van de zonsondergangen van de Galapagos en wilde dieren te spotten op het land of in het water rondom de catamaran. Er is zelfs een gezellige lounge die de perfecte plek is voor wat broodnodige ontspanning aan het eind van een avontuurlijke dag!

Op het Main Deck bevindt zich zowel het eetgedeelte, met een prachtig uitzicht op de eilanden, als de ontvangstruimte waar de gids vertelt over de dagelijkse activiteiten. De deskundige chef-koks serveren dagelijks heerlijke internationale en Ecuadoraanse gerechten in het eetgedeelte. Er zijn op het Main Deck twee ruime hutten en twee grote master suites, elk met meer dan 43 m2 aan ruimte en ruime eigen balkons. Er is ook een ruim platform waar gasten aan boord gaan en van boord gaan, en waar heerlijke snacks en drankjes na de bezoeken aan de eilanden worden geserveerd.

Op het Upper Deck bevinden zich 4 premium passagiershutten, elk met grote ramen en een eigen balkon, en 1 ruime eenpersoonshut voor individuele reizigers. Er is ook een observatieplatform voor wilde dieren op dit dek dat is ingericht met comfortabele banken waar je kunt ontspannen en genieten van het kijken naar de vele soorten vogels op de Galapagos, en zelfs walvissen, dolfijnen, haaien en roggen kunt spotten in de azuurblauwe wateren rondom het schip. De brug van de M/C Petrel bevindt zich ook op dit dek en je bent altijd welkom voor een praatje met de kapitein en de eerste officier.

Foto's en Video's

Foto's van de Galapagos cruise Petrel

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 5-daagse Galapagos cruise Petrel. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

5 dagen vanaf € 5.190,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Droomreis Ecuador & Galapagos"

Woorden komen te kort om deze reis te beschrijven! Nicole van Travel Happiness Company heeft mij geweldig geholpen met een groot gedeelte van de reis. Een aantal maanden voor vertrek mijn wensen aan gegeven en deze zijn écht allemaal in vervulling gegaan.

Lees meer
Siets (solo reiziger, augustus 2023) Solo reis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.