100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe Galapagos Cruise

Luxe Galapagos Cruise

Een droom van iedere natuur- en dierenliefhebber is een bezoek aan de Galapagos eilanden. Eerder deelde ik al mijn beste reistips over de Galapagos en in deze reisblog deel ik mijn ervaring met een luxe Galapagos cruise, de Petrel van de Haugan vloot. Een droomreis om met deze luxe Galapagos cruise langs de paradijselijke eilanden te varen.

Reizen naar de Galapagos eilanden

Een reis naar de Galapagos begint met een vlucht vanaf Quito of Guayaquil. Bij aankomst op de luchthaven loop je naar het gedeelte Galapagos Passengers voor een extra controle op de bagage en het kopen van de verplichte migratiekaart van 20 dollar per persoon (in contant te voldoen). Vanaf Quito is het 35 minuten vliegen naar Guayaquil. Daarna is het nog 2 uur vliegen van Guayaquil naar San Cristobal of Baltra. Ik vloog van Quito naar San Cristobal. Bij aankomst op de Galapagos dien je de migratiekaart te laten zien en 100 dollar entree (in contant te voldoen) te betalen voor de entree van het nationaal park.

De Petrel: wereldklasse op deze luxe Galapagos cruise

Bij aankomst wordt je enthousiast verwelkomd door de gids en crew van de Petrel. Zij brengen je in 5 minuten met een minibus naar de pier van Puerto Baquerizo om vervolgens de panga’s in te stappen en aan boord te gaan van de Petrel. Hier volgt een uitgebreide welkomstbriefing van de cruisemanager en de Engelssprekende gids. Daarna wordt iedereen naar zijn hut gebracht en is er tijd om op te frissen. De Petrel is één van de nieuwste luxe Galapagos cruises van de Haugan vloot (sinds 2015) en is van alle gemakken en comfort voorzien. Wat mij betreft is het privé balkon een grote plus! Heerlijk om hier in alle rust te genieten van het uitzicht en het dierenleven.

Kies jouw vaarroute

Wil je gaan varen met de luxe Galapagos cruise van de Petrel? Dan heb je de keuze uit een aantal vaarroutes. Deze vaarroutes zijn op voorhand vastgesteld in samenspraak met het Nationaal Park Galapagos en kunnen niet gewijzigd worden. Je kunt kiezen uit een 15-daagse, 8-daagse, 6-daagse, 5-daagse en 4-daagse cruise. Ik maakte de 4-daagse cruise langs de zuidelijke Galapagos eilanden; San Cristobal, Española, Floreana en Santa Cruz. Daarna heb ik mijn verblijf op Santa Cruz met 2 nachten verlengd in Galapagos Safari Camp.

Reuzenschildpadden bij Galapaguera

Na aankomst op de Petrel is het tijd voor de eerste activiteit; een bezoek aan Galapaguera. In de hooglanden van San Cristobal leven de reuzenschildpadden. Om daar te komen reis je met een minibus vanaf de pier van Puerto Baquerizo Moreno in 40 minuten naar Galapaguera. Bij aankomst wandel je over een makkelijke trail van 20 minuten waarbij je onderweg al de reuzenschildpadden tussen de groene bosjes spot! De trail eindigt bij het opvangcentrum van de reuzenschildpadden waar je deze prachtige dieren in alle soorten en maten bewondert. De Engelssprekende gids geeft uitleg over het ontstaan van het opvangcentrum en wat het doel hiervan is. Een bijzondere eerste kennismaking met de Galapagos!

natuurreis Ecuador en Galapagos reuzenschildpad

Wandelen & snorkelen op Española

In de nacht vaar je van San Cristobal naar Española. Zo heb je de minste kans op zeeziekte. Heb je toch last van zeeziekte? dan heeft de cruisemanager hier uitstekende medicijnen voor. De avond voor vertrek heeft de gids het programma voor de volgende dag besproken dus weet je precies welke activiteiten er op het programma staan. De dag begint met een wet landing bij Gardner Beach, een parelwit strand waar je tussen de zeeleeuwen wandelt. Een heerlijke plek om te zwemmen en te relaxen! Naast de zeeleeuwen zijn er ook leguanen, hood mockingbirds en darwin vinken te zien. Hierna is het tijd om te snorkelen bij Gardner Islet. Geniet van de kleurrijke tropische vissen en de speelse zeeleeuwen die nieuwsgierig om je heen zwemmen!

Española is een dierenparadijs

Na een welverdiende barbecue lunch op het zonnedek van de Petrel maak je in de middag een dry landing bij Punta Suarez. Hier wandel je 2,5 uur over een rotsachtige trail met vulkanische paden. Dit gebied is een dierenparadijs! Hier zie je zeeleeuwen, leguanen, blauwvoet jan van genten, darwin vinken, lava hagedissen en de albatros. Met een spectaculaire zonsondergang geniet je van deze bijzondere plek. In de avond houdt het niet op met het spektakel, wij hadden het geluk om maar liefst 3 Galapagos haaien, zeeleeuwen én een zeeschildpad naast de Petrel te spotten.

Kajakken bij Floreana

In de nacht vaar je in 6 uur van Española naar het eiland Floreana. De wake-up call is om 05:30 uur in de ochtend zodat je in alle vroegte een duik in de zee neemt en gaat snorkelen bij Devil’s Crown. Doordat je vroeg bent zie je de white tipped reef haai, zeeschildpadden, zeeleeuwen en de Galapagos haai. Op deze plek is het zelfs mogelijk om de hamerhaai te spotten! Na een stevig ontbijt is het tijd voor een wet landing op Floreana waarbij je flamingo’s en darwin vinken ziet. De natuur is ruig met veel groen om je heen, een mooi contrast met het helderblauwe water en parelwitte zand. Om hier optimaal van te genieten ga je langs de kustlijn kajakken naar de Petrel. Je ziet tijdens de kajak tocht de blauwvoet jan van genten, leguanen, kleurrijke krabben en de speelse zeeleeuwen.

Post op het eiland Floreana

Na een culinaire lunch maak je een wet landing bij Post Office Bay. Hier is er gelegenheid om een kaartje achter te laten voor iemand thuis. Ik heb voor jou, als klant van Travel Happiness Company, een kaartje geschreven dus neem deze vooral mee als je via mij gaat genieten van deze luxe Galapagos cruise! Er is nog gelegenheid voor een laatste duik in de zee en om te snorkelen. Daarna is het tijd om in 4 uur naar het eiland Santa Cruz te varen. Hier blijf je nog een nacht aan boord van de Petrel. Afhankelijk van de vaarroute die je hebt gekozen vaar je de volgende dag verder of reis je vanaf Santa Cruz terug naar het vaste land van Ecuador.

Belangrijk om te weten tijdens een luxe Galapagos cruise

De luxe cruises zijn kleinschalige cruises met maximaal 16 passagiers, dit zorgt voor een optimale ervaring tijdens de Galapagoscruise. Houdt er rekening mee dat je verblijft in een Nationaal Park. Hierdoor zijn er strenge regels waar de kapitein en de gids zich aan moeten houden wat betreft de tijden. Op voorhand is bepaald waar een cruise mag aanleggen, welke activiteit op welke plek mag plaats vinden en hoelang dit mag duren. Deze regels worden strikt nageleefd om er voor te zorgen dat de natuur in tact blijft en weinig schade oploopt. Respecteer deze regels zodat we met z’n allen nog lang genieten van deze prachtige natuur!

Wil je meer weten over de luxe Galapagos cruise met de Petrel of andere mogelijkheden? Neem contact met mij op en ik help je graag bij het samenstellen van jouw droomreis naar de Galapagos.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op