Ga naar hoofdinhoud

Met het gezin op vakantie: Familiereis in Ecuador…

Ecuador is dé perfecte bestemming om met het gezin op vakantie te gaan. Deze familiereis in Ecuador zit vol avontuur en natuur! Denk aan activiteiten zoals kanovaren in de Amazone, mountainbiken van de vulkaan, raften in Baños en koken met de lokale community in de Andes. Een afwisselende reis van 17 dagen die leuk is voor de hele familie. Wilt u de reis verlengen met een bezoek aan de Galapagos? Kies dan voor een safari verblijf in de tenten van Galapagos Safari Camp. Bent u geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om zo een familiereis in Ecuador op maat samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 17-daagse familiereis in Ecuador

Fietsen in Quito

Bij aankomst in Quito wordt u verwelkomd door uw privé chauffeur en naar uw accommodatie in La Mariscal gebracht. U verblijft in Hotel Vieja Cuba, een kleinschalige accommodatie op loopafstand van restaurants en cafés. De volgende dag gaat u samen met een privé gids Quito per fiets ontdekken. U fietst vanuit het moderne La Mariscal naar het historisch centrum van de stad. Maak kennis met de cultuur en historie van Quito terwijl u langs de parken, pleintjes en markten fietst. Onderweg is er gelegenheid om een stop te maken bij de ijsjeswinkel Dulce Placer in de Calle La Ronda.

Familie avontuur in de Amazone

Na deze actieve start van uw familiereis in Ecuador reist u naar de Amazone. Per vliegtuig, kano en peddelkano reist u naar La Selva Lodge. Deze luxe ecolodge ligt aan een meer waar u een heerlijk verfrissende duik kunt nemen! De activiteiten en maaltijden zijn tijdens uw verblijf inclusief. Beklim de uitkijktorens, ga kanovaren en wandel met de gids door het dichtbegroeide woud. U zult verstelt staan van de grote biodiversiteit die u hier ziet; rondslingerende apen, het kleinste aapje ter wereld, diverse vogelsoorten, insecten en nog veel meer bijzondere flora en fauna. Wilt u ontspannen? Neem dan een yoga les waarbij u de Amazone ziet en hoort ontwaken of ontspan tijdens een massage in de spa.

Besneeuwde vulkaantoppen en kratermeren

Vanuit de Amazone reist u terug naar Quito en aansluitend heeft u een privé transfer die u naar de Haciënda Hato Verde brengt. Een kleinschalige accommodatie waarbij u geniet van de besneeuwde bergtoppen om u heen. Hiervandaan brengt u een bezoek aan de Cotopaxi vulkaan waarbij u klimt van 4.500 meter naar 4.800 meter hoogte. Daarna maakt u een mountainbike tocht door het nationaal park. Om de beleving compleet te maken gaat u hiken rondom het Quilotoa kratermeer.

Actief in Baños

Na al deze activiteiten is het tijd om cultuur te snuiven. Maak kennis met de lokale community in het bergdorp Guamote. U verblijft in het guesthouse Inti Sisa dat gerund wordt door de lokale bevolking. Samen met hen verkent u de omgeving en gaat u koken. Proef de heerlijke lokale gerechten! Vanuit Guamote reist u door naar Cuenca. Onderweg reist u een deel per trein naar de Devil’s Nose en maakt u een stop bij de ruïnes van IngaPirca. In Cuenca gaat u samen met een privé gids op pad om de koloniale stad verder te verkennen. Daarna reist u via het nationaal park El Cajas naar Guayaquil.

Optioneel: safari op de Galapagos

Wilt u deze familiereis verlengen met een verblijf op de Galapagos? Dan kan dat! U heeft de keuze uit een Galapagoscruise, eilandhoppen of een uniek verblijf in een safari tent! Bij Galapagos Safari Camp gaat u voor glamping in de hooglanden van Santa Cruz. Het is een prachtige omgeving met een zwembad en er is een kidsclub. Vanuit het safari camp onderneemt u diverse activiteiten naar omliggende eilanden. Spot de big five zoals de reuzenschildpadden, zeeleeuwen, leguanen, blauwvoet jan van genten en aalscholvers. Een dierenparadijs voor de hele familie!

Quito La Virgen
Prijsindicatie €

De familiereis in Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 3.725,- per persoon.*
*
rekening houdend met 4 personen waarvan 2 volwassenen en 2 kinderen.

Inclusief: 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

 Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Quito
2: ontdek Quito per fiets met een privé gids
3-5: activiteiten in de Amazone bij La Selva Lodge
6: terug naar Quito en privé transfer naar Haciënda Hato Verde
7: beklimmen Cotopaxi vulkaan en downhill mountainbiken
8: hiken om het Quilotoa kratermeer
9: privé transfer naar Baños
10: raften in Baños
11: privé transfer naar Guamote
12: koken met de locals van de community
13: treinreis naar Devil’s Nose en bezoek aan IngaPirca
14: Stadstour door het koloniale Cuenca
15: hiken door nationaal park El Cajas en privé transfer
16: vlucht Guayaquil – Amsterdam
17: Aankomst in Amsterdam

Back To Top