skip to Main Content

Cristalino Ecolodge

★★★★

Cristalino Ecolodge is door National Geographic verkozen tot één van de beste ecolodges ter wereld. Dat is ook niet zo gek want Cristalino Ecolodge combineert natuur, duurzaamheid en luxe in 1 ecolodge. Ga hangmat hangen op uw veranda, zwemmen, kajakken of genieten van 360° uitzicht over het regenwoud.

  • Waar? Cristalino Ecolodge is gelegen in de zuidelijke Amazone van Brazilië.
  • Voor wie? Cristalino Ecolodge is bedoeld voor iedere natuurliefhebber en in het speciaal als u op zoek bent naar een vogelparadijs.
  • Waarom? Cristalino Ecolodge behoort tot één van de beste ecolodges ter wereld door de combinatie van luxe, duurzaamheid en natuur. Beleef de Braziliaanse Amazone op z’n best!

De Cristalino Ecolodge ligt naast de rivier Cristalino, in een privé natuurreservaat in het zuidelijke deel van het Braziliaanse Amazonegebied. De reis er naartoe is al een beleving op zich; u vliegt naar Alta Floresta en stapt vervolgens in een 4×4 jeep om over onverharde paden te rijden totdat u uitkomt bij een rivier. Hier stapt u over op een gemotoriseerde kano totdat u het drijvende dek van de lodge bereikt. De lodge is volledig omringd door jungle zodat u een optimale natuurbeleving beleefd.

Faciliteiten
Bij aankomst word u verwelkomd met een drankje in het restaurant. Hier worden de Braziliaanse en regionale gerechten geserveerd tijdens het ontbijt, lunch en diner. ’s Avonds word er vuur gemaakt op het dek en geniet u met een drankje in de bar van de nachtelijke geluiden en de sterrenhemel. In de bibliotheek leest u over de flora en fauna die u tijdens deze dagen ziet en in de conference room vertelt de gids over de natuurbeschermingsprojecten van de Cristalino Ecolodge.

Bungalows
U slaapt in één van de comfortabele bungalows die met stijl en natuurlijke tinten zijn ingericht. Er is naast een kleine zithoek ook een badkamer met indoor douch en tropische buitendouche. In de Special Bungalow is er zelfs een kleine tuin met een hot tub waar u heerlijk ontspant terwijl u naar de geluiden van de jungle luistert. Tussen de activiteiten door leest u een boekje in de hangmat op uw privé veranda.

Activiteiten en omgeving
Het natuurreservaat bij de Cristalino Ecolodge is een vogelparadijs. Er zijn meer dan 1500 soorten vogels te spotten! Maar ook de vlinderpopulatie is ongekend, ruim 1800 soorten vlinders. Andere dieren die u kunt zien zijn tapirs, reuzenotters, apen, miereneters en agouti’s. Om al dit moois te zien onderneemt u iedere dag meerdere activiteiten; zwemmen, vissen, kajakken, wandelen of het beklimmen van de uitkijktorens. Eén van de uitkijktorens is ruim 50 meter hoog en biedt 360° uitzicht over het regenwoud. Maak nog voor het ontbijt een wandeling en beklim deze uitkijktoren, het is intens genieten om te horen én te zien hoe de Amazone langzaam ontwaakt met de zonsopgang.

Groen detail

De Cristalino Ecolodge vraagt ter plaatse een bijdrage van 62 US dollar per persoon voor het natuurbeschermingsproject. Door uw verblijf in de lodge levert u direct een bijdrage aan het behoud van het regenwoud. Daar wordt iedereen gelukkig van!

Amazone Cristalino Lodge

Hotel Plaats

Back To Top