skip to Main Content

Cristalino Ecolodge

★★★★

Cristalino Ecolodge is door National Geographic verkozen tot één van de beste ecolodges ter wereld. Dat is ook niet zo gek want de lodge combineert natuur, duurzaamheid en luxe in 1 ecolodge. Ga hangmat hangen op uw veranda, zwemmen, kajakken of genieten van 360° uitzicht over het regenwoud.

  • Waar? De lodge is gelegen in de zuidelijke Amazone van Brazilië, u vliegt op Alta Floresta om de lodge te bereiken.
  • Voor wie? Cristalino Ecolodge is een walhalla voor vogelaars want het is een absoluut vogelparadijs.
  • Waarom? De combinatie van luxe, duurzaamheid en natuur is perfect uitgevoerd. Beleef de Braziliaanse Amazone op z’n best!

De Cristalino Ecolodge ligt naast de rivier Cristalino, in een privé natuurreservaat in het zuidelijke deel van het Braziliaanse Amazonegebied. De reis er naartoe is al een beleving op zich; u vliegt naar Alta Floresta en stapt vervolgens in een 4×4 jeep om over onverharde paden te rijden totdat u uitkomt bij een rivier. Hier stapt u over op een gemotoriseerde kano totdat u het drijvende dek van de lodge bereikt. De lodge is volledig omringd door jungle zodat u een optimale natuurbeleving beleefd.

De faciliteiten in de Cristalino Ecolodge

Bij aankomst word u verwelkomd met een drankje in het restaurant. Hier worden de Braziliaanse en regionale gerechten geserveerd tijdens het ontbijt, lunch en diner. ’s Avonds word er vuur gemaakt op het dek en geniet u met een drankje in de bar van de nachtelijke geluiden en de sterrenhemel. In de bibliotheek leest u over de flora en fauna die u tijdens deze dagen ziet en in de conference room vertelt de gids over de natuurbeschermingsprojecten van de Cristalino Ecolodge.

Luxe Bungalows mét hot tub in de Amazone

U slaapt in één van de comfortabele bungalows die met stijl en natuurlijke tinten zijn ingericht. Er is naast een kleine zithoek ook een badkamer met indoor douch en tropische buitendouche. In de Special Bungalow is er zelfs een kleine tuin met een hot tub waar u heerlijk ontspant terwijl u naar de geluiden van de jungle luistert. Tussen de activiteiten door leest u een boekje in de hangmat op uw privé veranda.

Activiteiten in het natuurreservaat van de Cristalino Ecolodge

Het natuurreservaat bij de Cristalino Ecolodge is een vogelparadijs. Er zijn meer dan 1500 soorten vogels te spotten! Maar ook de vlinderpopulatie is ongekend, ruim 1800 soorten vlinders. Andere dieren die u kunt zien zijn tapirs, reuzenotters, apen, miereneters en agouti’s. Om al dit moois te zien onderneemt u iedere dag meerdere activiteiten; zwemmen, vissen, kajakken, wandelen of het beklimmen van de uitkijktorens. Een van de uitkijktorens is ruim 50 meter hoog en biedt 360° uitzicht over het regenwoud. Maak nog voor het ontbijt een wandeling en beklim deze uitkijktoren, het is intens genieten om te horen én te zien hoe de Amazone langzaam ontwaakt met de zonsopgang.

Persoonlijke noot

In 2017 bezocht ik de Cristalino Ecolodge tijdens een studiereis in Brazilië. De reis er naartoe was al een beleving op zich want we zagen op de Cristalino rivier de zeldzame rivierotter, overvliegende ara’s en rondslingerende aapjes in de bomen. De bungalows zijn heerlijk ruim en van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk om vanaf uw eigen privé veranda de natuur te bewonderen. Het aantal bijzondere vogels is ongekend in dit natuurgebied! De combinatie met de Araras Lodge in de Pantanal is zeker aan te raden omdat u op deze manier geniet van 2 compleet verschillende natuurgebieden.

Groen detail

De Cristalino Ecolodge vraagt ter plaatse een bijdrage van 62 US dollar per persoon voor het natuurbeschermingsproject. Door uw verblijf in de lodge levert u direct een bijdrage aan het behoud van het regenwoud. Daar wordt iedereen gelukkig van!

Deluxe Bungalow
Luxe Bad Bij Uw Bungalow
Bungalow In De Amazone
Knapperend Vuur In De Amazone Bij De Cristalino Lodge
Bungalow In De Amazone Van Cristalino Ecolodge
Avond Bij Cristalino Ecolodge
Sfeervol Vuur Bij Het Restaurant
Cristalino Ecolodge In De Amazone Van Brazilië
Cristalino Lodge Dek

Hotel Plaats

Back To Top