100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuur in Brazilië

De mooiste natuurgebieden van Brazilië

Voor een vakantie in Brazilië denk je al snel aan de stad Rio de Janeiro of de prachtige witte stranden in het noorden van het land. Naast de cultuur en stranden heeft Brazilie ook prachtige natuurgebieden, zo ben ik zelf meerdere keren naar de provincie Matto Grosso gereisd. Hier ontdek je de Amazone, Savanne en de Pantanal. In deze reisblog deel ik mijn ervaringen in de mooiste natuurgebieden van Brazilië.

De Amazone in Brazilië

De provincie Matto Grosso is onder te verdelen in drie natuurgebieden; de Amazone, de Savanne en de Pantanal. Als je 2 weken de tijd hebt, is dit ruim voldoende voor een rondreis waarbij je deze drie natuurgebieden combineert. Zelf ben ik naar het zuidelijke gedeelte van de Amazone gegaan, dan vlieg je op Alta Floresta. De andere toegangspoort voor de Amazone is Manaus. Tijdens mijn reis naar de Amazone verbleef ik in de prachtige Cristalino Lodge, een absolute aanrader omdat het in een privé reservaat ligt en een paradijs is voor vogelaars. Bij aankomst op de luchthaven van Alta Floresta werd ik vriendelijk ontvangen door de gids en volgde een transfer van ongeveer een uur over een onverharde weg door het groene landschap. Daarna stapte ik over in een gemotoriseerde kano om nog een stukje te varen en uiteindelijk bij de lodge aan te komen. Onderweg spot ik al verschillende dieren zoals aapjes, blauwe ara’s en een familie van de zeldzame rivierotter.

De Cristalino Lodge: een vogelparadijs

De Cristalino Lodge ligt midden in het privé reservaat van Cristalino Estate Park en is verkozen tot één van de beste eco-lodges ter wereld door National Geographic. De lodge ligt midden in de prachtige natuur van de Amazone en heeft een hoog niveau comfort. Vanuit de lodge onderneem ik verschillende activiteiten zoals het wandelen over de trails van de Amazone, kajakken en het beklimmen van de uitkijktoren. Het is indrukwekkend hoe hoog de biodiversiteit is in dit gebied. Qua vogels heb ik alle kleuren van de regenboog voorbij zien komen. Ook zijn er rond de lodge regelmatig springende aapjes te zien en kun je volop tropische vogels spotten.

De Pantanal in Brazilië: ga op safari!

Na een 4-daags verblijf in de Amazone in Brazilië is het tijd voor het andere natuurgebied; de Pantanal. Vanaf Alta Floresta vlieg ik naar het noorden van de Pantanal, naar Cuíaba. Hier word ik verwelkomd door mijn gids. Via de geasfalteerde weg rijden we naar het stadje Ponocé. Daarna vervolgen we de reis over de onverharde weg door de natuur; lage bomen omringd door weidse grasvelden en we passeren meer dan 10 bruggen. Onderweg spotten we al volop wildlife zoals toekans, kleurrijke papegaaien en kaaimannen die langs de weg liggen. Het voelt alsof ik op safari ben!

Een bijzonder verblijf in de Pantanal

In de Pantanal verblijf ik de komende dagen in de Araras Eco-Lodge. Dit is een rustieke lodge waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. De eigenaren zijn een Braziliaanse man en energieke dame uit Slovenië, genaamd Ahkila. Wat het verblijf zo bijzonder maakt, is dat je rond de lodge al dieren ziet zoals capibara’s, miereneters, kaaimannen, ara’s en andere tropische vogels.

Op nachtsafari en paardrijden door de wetlands

Tijdens mijn verblijf in de Araras Lodge onderneem ik diverse activiteiten zoals het wandelen naar de uitkijktoren, een nachtsafari en paardrijden in de wetlands. Als je aan het einde van het natte seizoen gaat (rond februari/maart) dan is dit extra spectaculair omdat het moeras op veel plekken nog vol water staat. In de Pantanal is er een speciaal paardenras dat gewend is aan het lopen door deze drassige gebieden. De man van Ahkila is groot fan van paarden en verderop hebben ze een grote ranch waar de Pantaneiros de paarden trainen. We nemen een kijkje op de ranch en maken een tocht te paard, dat is een geweldige ervaring!

Wil jij de mooiste natuurgebieden van Brazilië bezoeken?

Na mijn verblijf in de Araras Lodge keer ik terug naar Cuíaba en vlieg ik vanaf daar naar de kleurrijke stad El Salvador. Ik kijk terug op een onvergetelijke ervaring in de Amazone en de Pantanal in Brazilië. Wil jij ook naar deze mooie natuurgebieden van Brazilië reizen? Neem contact met mij op en ik stel graag voor jou een rondreis op maat samen.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op