100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

De hoogtepunten van Brazilië 21 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de hoogtepunten van Brazilië

De reis met de hoogtepunten van Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf € 6.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Fietstour in Rio de Janeiro (groepstour)
 • Privé tour Suikerbroodberg en Corcovado inclusief transfers en lunch
 • 6 dagen en 5 nachten Pantanal inclusief transfers, maaltijden en activiteiten
 • Stadstour Salvador de Bahia (groepstour) inclusief transfers
 • Privé kookworkshop met de lokale community inclusief transfers
 • Zeiltocht bij Paraty (groepstour) inclusief lunch
 • Paardrijtocht Paraty (groepstour) inclusief transfers
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van Brazilië

In deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van Brazilië. Je start in de hoofdstad Rio de Janeiro waar je een fietstocht maakt en de Suikerbroodberg & Corcovado bezoekt. Daarna reis je naar Cuiabá om naar een van de meest spectaculaire natuurgebieden in Brazilië te gaan, de Pantanal! Hier verblijf je 6 dagen en onderneem je diverse activiteiten waarbij je volop wildlife gaat spotten! Hierna vlieg je naar Salvador, een koloniale stad en een culturele ervaring. Je verkent het historisch centrum en gaat een kookworkshop volgen bij een lokale community. De volgende stop is het pittoreske Paraty. Hier maak je een zeiltocht en ga je paardrijden in het Atlantisch Regenwoud. De reis sluit je af op het paradijselijke Ilha Grande.

Fietsen in Rio de Janeiro

Tijdens de Urban Bike Tour bezoek je de verschillende bezienswaardigheden van Rio de Janeiro. Je start op het strand van de Copacabana, een belangrijke locatie voor de carioca’s, en van daaruit fiets je richting de Suikerbroodberg. Onderweg maak je een stop bij Praia Vermelha, een kleine oase van rust. Daarna fiets je door naar de levendige wijk van Botafogo, hier kun je een glimp opvangen van de achterstraten van Rio. Het laatste deel van de fietstour leidt naar Lagoa, de laguna in de stad die is omgeven door groene heuvels en chique buurten.

Wildlife spotten in de Pantanal

Een bijzonder natuurgebied in Brazilië is de Pantanal. In deze reis met hoogtepunten van Brazilië, bezoek je het noorden van de Pantanal en verblijf je in de Araras Lodge. Tijdens je verblijf ga je op allerlei manieren het gebied ontdekken; je maakt een 4×4 jeepsafari, gaat paardrijden en verkent de rivieren met een boottocht. Bijzondere dieren die je ziet in de Pantanal zijn onder andere capibara’s, kaaimannen, papegaaien, reuzenmiereneters, allerlei soorten vogels, tapirs, herten en wie weet spot je zelfs de jaguar!

Kookworkshop in Salvador

De historische stad Salvador de Bahia bruist van de kleurrijke ateliers, kunstworkshops en culinaire versnaperingen. Samen met een gids ontdek je de koloniale pareltjes en monumentale panden. Daarnaast heb je in deze reis met hoogtepunten van Brazilie een gastronomische ervaring want je gaat koken met de Uruguai community. Op de lokale markt koop je de ingrediënten en samen bereidt je een typisch Braziliaans gerecht.

Boottocht en paardrijden in Paraty

Paraty kenmerkt zich door de afgelegen stranden, beboste omgeving, tropische eilandjes en mangroven. Het koloniale centrum heeft een eeuwenoude architectuur met kleurrijke gebouwen. Tijdens een boottocht verken je een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere zee en afgelegen witte stranden. De volgende dag ga je paardrijden door het Atlantisch Regenwoud en maak je stops bij de watervallen voor een verfrissende duik.

Paradijselijk Ilha Grande

Ilha Grande is een idyllisch tropisch eiland bedenkt met jungle en omringd door helderblauw water en parelwitte stranden. Het is een ideale plek om te duiken en heerlijk te relaxen. Er zijn talloze paden door de jungle naar stranden zoals Praia Lopes Mendes (door velen beweerd als het mooiste strand van Brazilië). Hier is het heerlijk bijkomen van de reis met hoogtepunten van Brazilië.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de hoogtepunten van Brazilië

Dit is een inspiratiereis, de hoogtepunten van Brazilië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Rio de Janeiro

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé transfer naar de Copacabana waar je de Engelssprekende gids ontmoet voor een 3-uur durende fietstour door Rio de Janeiro. Je bezoekt verschillende bezienswaardigheden en enkele traditionele buurten zoals Praia Vermelha, Botafogo en Lagoa.

wat te doen in Rio de Janeiro Suikerbroodberg

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag bezoek je twee hoogtepunten van Rio; de Suikerbroodberg en Corcovado. Met een tandradbaan klim je omhoog op de steile beboste heuvel naar de top van Corcovado om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen; één van ’s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Daarna ga je met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Op de top ben je zo’n 395 meter boven de zeespiegel en geniet je van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro.

Dag 4: Rio de Janeiro - Cuiabá - Pantanal

Per privé transfer wordt je naar de luchthaven in Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je via Sao Paulo naar Cuiabá. Daar aangekomen begint je 6-daagse avontuur in de Pantanal waar je de komende dagen in de Araras Ecolodge verblijft. Tijdens de gedeelde transfer naar de lodge kun je onderweg allerlei flora en fauna van het Pantanal-ecosysteem bewonderen. Nadat je bent ingecheckt neemt de Engelssprekende gids je mee voor een wandeling in de omgeving van de lodge. Je hebt de kans om volop wildlife rondom de lodge te spotten en krijgt uitleg over de natuurbeschermingsprojecten. De maaltijden en activiteiten zijn tijdens je verblijf inclusief.

De Pantanal loopt dwars door de staten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. Het is één van de grootste natuurreservaten ter wereld en vanwege het veldachtige open land, is het ook de beste plek om dieren in het wild te zien in Brazilië. Het is bij uitstek dé plek om meer dan 650 vogelsoorten te spotten zoals ooievaars, zilverreigers, meerkoeten, ara’s en ibissen. Andere dieren die je hier onder andere ziet zijn alligators, moerasherten, otters, emoes, apen, capibaras, kaaimannen, slangen en jaguars.

Dag 5: Pantanal

Na het ontbijt maak je een fotosafari over onverharde wegen richting de Clarinho-rivier. Als je de oevers bereikt, stap je aan boord van een kano en peddel je de rivier af, waarbij je het bos verkent dat langs de rivieroevers en de mangroven groeit. Hier leeft een kolonie “ariranha’s” – gigantische rivierotters. Daarna heb je de kans om piranha te vissen. Na de lunch maak je in de middag een wandeling over het Howler Monkey-pad naar de Howler Monkey Tower, het hoogste observatiepunt op het terrein van de Araras Lodge, een toren van 25 meter hoog. Hier geniet je van een prachtig uitzicht en van de zonsondergang. Na het diner ga je mee op een nachtelijke jeepsafari, op zoek naar nachtdieren.

Dag 6: Pantanal

Na het ontbijt ga je het moerasgebied te paard verkennen. Een avontuurlijke tocht die zelfs door overstroomde gebieden (in het juiste seizoen, van nov t/m april) gaat en je laat zien hoe bijzonder de Pantanal paarden zijn. In de middag maak je een wandeling langs het Rondon-pad naar de Tuiuiú toren van 14 meter hoog. Hiervandaan kun je verschillende vogelsoorten spotten.

Dag 7: Pantanal

Maak ’s ochtends na het ontbijt kennis met een ander deel van het privé-natuurreservaat Araras door het Ronco-pad te bewandelen. Na de lunch neem je deel aan een 2 tot 3 uur durende fotosafari richting het zuiden van de lodge, op een safari-open vrachtwagen, op zoek naar de fauna langs de Transpantaneira Park Road. In de avond tijdens het diner kun je samen met jouw gids de lijst bekijken van de wilde dieren die je vandaag hebt gezien.

Dag 8: Pantanal

Nog een extra dag om te genieten van de mooie natuur en wildlife in de Pantanal!

Dag 9: Pantanal - Cuiabá - Salvador

Vroeg in de ochtend sta je op om de zonsopgang te zien en mee te maken hoe het dierenleven in de Pantanal ontwaakt. Hierna is er tijd om te ontbijten en vervolgens wordt je per transfer naar de luchthaven van Cuiabá gebracht. Hiervandaan vlieg je via Brasilia naar Salvador. Daar kom je laat in de avond aan en wordt je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 10: Salvador

Samen met een Engelssprekende gids ga je vandaag op pad om Salvador te verkennen. Je bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, de focus van veel van Bahia’s verschillende religieuze tradities, zoals het beroemde Lavagem do Bonfim-festival, waarbij de trappen van de kerk worden gewassen. De route omvat ook historische buurten zoals Ribeira. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11: Salvador

Vandaag staat er een culinaire ervaring op het programma, echt iets voor foodlovers! Deze activiteit biedt tegelijkertijd ook een kijkje in de cultuur van een traditionele gemeenschap. De kookles, het marktbezoek en de lunch die tijdens deze tour aan bod komen, worden geleid door enkele lokale vrouwen die de Association of Cooks & Bakeries (ADOCCI) hebben opgericht. Ze zijn allemaal zeer gepassioneerd als het gaat om het creëren van heerlijke, gezonde gerechten en het delen van hun culinaire cultuur.

Dag 12: Salvador - São Paulo - Paraty

Vandaag vlieg je van Salvador naar São Paulo en vervolgens heb je een privé transfer van 4 tot 5 uur naar Paraty. Dit kleine koloniale stadje kenmerkt zich door de afgelegen stranden, beboste omgeving, tropische eilandjes en mangroven. Het koloniale centrum heeft een eeuwenoude architectuur met kleurrijke gebouwen, en het is heerlijk struinen door de kleine straatjes. In de omgeving van Paraty zijn er veel watervallen te vinden die worden omringd door het Atlantisch regenwoud.

Dag 13: Paraty

Samen met een internationaal gezelschap ga je een zeiltocht maken. Je verlaat ’s ochtends de haven van Paraty en zeilt naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere zeeën en afgelegen witte zandstranden. Bij aankomst in dit paradijs maak je drie stops van een uur, zodat je kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de smaragdgroene baaien. Elke boottour is uniek omdat de bestemmingen kunnen variëren afhankelijk van de windrichting en de toestand van de zee, maar dit omvat meestal de eilanden Comprida, Algodão, Cotia en Praia Vermelha.

Dag 14: Paraty

Vandaag ga je paardrijden met een internationaal gezelschap in de omgeving van Paraty. Er gaat een ervaren Portugeessprekende gids mee en je maakt een 3-uur durende tocht door het regenwoud. Onderweg worden er stops gemaakt bij de watervallen waar je een verfrissende duik kunt nemen. Je komt langs lokale boerderijen en rijdt door een weelderig landschap met uitzicht over de baai van Paraty.

Dag 15: Paraty - Ilha Grande

Na het ontbijt heb je een privé transfer van 2 uur naar Angra dos Reis. Hiervandaan ga je met de boot in 30 minuten naar het eiland Ilha Grande. Het eiland heeft slechts 3 kleine bewoonde plekken waarvan Vila do Abraão de grootste is, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland. De komende dagen kom je hier heerlijk tot rust en kun je alle indrukken van de afgelopen dagen laten bezinken.

Dag 16 t/m 18: Ilha Grande

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Ilha Grande. Ga lekker relaxen op het strand, maak een boottripje, ga snorkelen of duiken of wandel door het woud naar een van de mooiste stranden van Brazilië; Lopes Mendes.

Dag 19: Ilha Grande - Rio de Janeiro

Na een aantal heerlijke dagen relaxen op Ilha Grande is het tijd om terug te gaan naar Rio de Janeiro. Per boot en privé transfer reis je terug naar de stad.

Dag 20: Rio de Janeiro - Amsterdam

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding. Je hebt aan het einde van de middag een privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro. Hiervandaan vlieg je terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 21: Amsterdam

In de middag kom je aan in Amsterdam en zit je reis door het bijzondere Brazilië erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de reis hoogtepunten van Brazilië

In deze reis hoogtepunten van Brazilië is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Pantanal

Rondom de rustieke en volledig duurzame Araras Ecolodge weet je niet wat je ziet! Capibara’s, papegaaien, kaaimannen, talloze vogels… En dat vanuit je hangmat op de veranda. De Araras Ecolodge ligt aan de Transpantaneira, een onverharde weg die door het Nationaal Park loopt. Het is gelegen in het noorden van de Pantanal. Je verblijf staat in het teken van de natuur en de grote verscheidenheid aan dieren te observeren. De Araras Ecolodge heeft 14 kamers met privé faciliteiten met warm en koud water, plafond ventilatoren en muskietennetten. Voor iedere kamer is er een gezellig zitje ingericht en een hangmat om te ontspannen. Gemeenschappelijke faciliteiten zijn het restaurant en de bar, de bibliotheek ruimte en het zwembad.

Accommodatie Salvador

Pousada Solar dos Deuses is een landhuis in het hart van het historische Salvador en biedt zes ruime en comfortabele suites die zijn ingericht met opvallende meubels en kunstwerken. Elke suite is een eerbetoon aan een andere orixá (een god uit de Afro-Bahiaanse traditie van candomblé) en is op die manier ingericht. De antieke meubels en andere kunstwerken rondom het hotel brengen een vleugje van het verleden van Bahia naar deze omgeving. Kies voor het ontbijt de avond ervoor wat je maar wilt en geef aan hoe laat het geserveerd moet worden, en het wordt de volgende ochtend naar je kamer gebracht.

Accommodatie Paraty

Gepolijste houten vloeren, groen geschilderde luiken en handgemaakt textiel: Pousada da Marquesa straalt authentieke historische charme uit en is gevestigd in een origineel 18e-eeuws koloniaal landhuis, midden in het hart van Paraty. De 20 uniek ingerichte kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een minibar, tv en een kluisje. Schaduwrijke terrassen met ligstoelen, omringen het zwembad in de grootste privétuin van de stad. Met een uitgebreid ontbijt met een verscheidenheid aan seizoensfruit, gebak, brood en kaas en met roomservice en een bar aan het zwembad, zal het je aan niets ontbreken.

Foto's en Video's

Foto's van de reis hoogtepunten van Brazilië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de reis hoogtepunten van Brazilië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 6.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië

Reviews

"Een zeer gevarieerde reis"

Wij zijn gewend zelfstandig te reizen en te plannen maar in overleg en naar onze wensen heeft Nicole een prachtige reis voor ons voorbereid en samengesteld dat volledig aan de verwachtingen heeft voldaan. Een zeer gevarieerde reis voor de tijdsduur die wij hadden. We zouden zeker opnieuw een beroep op haar doen. Alles klopte, gedurende de reis, zeer veel dank.

Lees meer
Ria en Ko (stel, maart 2019) Hoogtepunten Ecuador

Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp