100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Lodges in Brazilië

Lodges in Brazilië

Lodges in Brazilië zijn gelegen in de mooiste natuurgebieden, het zijn verborgen pareltjes mét kwaliteit. In deze reisblog deel ik een aantal van deze unieke accommodaties met je. Van de Araras Lodge in de Pantanal tot aan de Cristalino Lodge in de Amazone. Hier wil je tijdens jouw reis overnachten!

Cristalino Lodge in de Amazone

De Cristalino Lodge is door National Geographic verkozen tot één van de beste ecolodges ter wereld. Dat is ook niet zo gek want de lodge combineert natuur, duurzaamheid en luxe. Ga hangmat hangen op je veranda, zwemmen, kajakken of genieten van 360° uitzicht over het regenwoud. De Cristalino Lodge is gelegen in de zuidelijke Amazone van Brazilië, je vliegt op Alta Floresta en hebt daarna een transfer en boottocht om de lodge te bereiken.

De Cristalino Lodge ligt in een privé natuurreservaat en is volledig omringd door jungle zodat je een optimale natuurbeleving beleefd. Je slaapt in één van de comfortabele bungalows die met stijl en natuurlijke tinten zijn ingericht. Er is naast een kleine zithoek een badkamer met indoor douch en tropische buitendouche. In de Special Bungalow is er zelfs een kleine tuin met een hot tub waar je heerlijk ontspant terwijl je naar de geluiden van de jungle luistert. Tussen de activiteiten door kun je relaxen in de hangmat op je privé veranda.

Het natuurreservaat bij de Cristalino Ecolodge is een vogelparadijs. Er zijn meer dan 1500 soorten vogels te spotten! Maar ook de vlinderpopulatie is ongekend, ruim 1800 soorten vlinders. Andere dieren die je kunt zien zijn tapirs, reuzenotters, apen, miereneters en agouti’s. Om al dit moois te zien onderneem je iedere dag meerdere activiteiten; zwemmen, vissen, kajakken, wandelen of het beklimmen van de uitkijktorens. Een van de uitkijktorens is ruim 50 meter hoog en biedt 360° uitzicht over het regenwoud. Maak nog voor het ontbijt een wandeling en beklim deze uitkijktoren, het is intens genieten om te horen én te zien hoe de Amazone langzaam ontwaakt met de zonsopgang.

Anavilhanas Jungle Lodge

Anavilhanas Jungle Lodge is de meest exclusieve accommodatie in het hart van de Braziliaanse Amazone.  Gelegen in het verborgen paradijs in de Anavilhanas-archipel met een droomuitzicht op de Rio Negro en de kans om te zwemmen met de roze rivierdolfijn!

De Anavilhanas Jungle Lodge heeft 16 standaard bungalows, 4 superior bungalows en 2 panoramische bungalows. Allemaal zijn ze omringd door het regenwoud waardoor je vanaf je privé veranda al hangend in je hangmat geniet van de prachtige natuur. De bungalows hebben een kingsize of queensize bed, een privé badkamer met douche en warm water en airconditioning. Vanaf het zwembadterras, de open bar en de lounge geniet je van het uitzicht op de Rio Negro. Het restaurant biedt een heerlijk buffet met lokale en internationale gerechten. Ook heeft de Anavilhanas Jungle Lodge een 13 meter hoog observatiedeck met een droomuitzicht over de Anavilhanas-archipel.

Voor zonsopgang vertrek je samen met je gids per kano de amazone in. Je hoort én ziet hoe de Amazone langzaam ontwaakt; overvliegende ara’s en toekans maar ook rondspringende apen en hangende luiaards in de bomen. Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de Rio Negro heb je een moment om te ontspannen in je hangmat op de privé veranda. Daarna maak je je klaar voor de volgende activiteit, je bezoekt één van de dorpen op de andere eilanden, gaat kanovaren of je maakt een junglewandeling. In de avond ga je kaaimannen en nachtelijke reptielen spotten! Alle activiteiten zijn tijdens je verblijf inclusief en samen met je gids bekijk je wat de mogelijkheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Araras Lodge in de Pantanal

Rondom de rustieke en volledig duurzame Araras Lodge weet je niet wat je ziet! Overal om de lodge spot je capibara’s, papegaaien, kaaimannen, talloze vogels. De Araras Lodge ligt in het noorden van de Pantanal en is bij uitstek geschikt voor avonturiers en natuurliefhebbers. Deze ecolodge ligt aan de Transpantaneira, een onverharde weg die door het nationaal park loopt, op 132 km van Cuiabá in het noorden van de Pantanal. Je verblijf staat in het teken van de natuur en de verschillende dieren die je hier kunt zien zoals miereneters, tapirs, vossen, moerasdieren en nog veel meer. Met een beetje geluk spot je zelfs de jaguar!

De Araras Lodge heeft 14 kamers met privé badkamer, plafond ventilatoren en muskietennetten. Voor iedere kamer is er een gezellig zitje ingericht en een hangmat om te ontspannen. Gemeenschappelijke faciliteiten zijn het restaurant en de bar, de bibliotheek ruimte en het zwembad. De lodge is eenvoudig maar heeft zijn charme doordat het volledig gericht is op duurzaamheid en je in de omgeving volop wildlife ziet.

Een verblijf in de Araras Ecolodge is inclusief maaltijden en activiteiten. Ga paardrijden door het moeras, maak een nachtsafari, wandel de trails rondom de lodge, beklim de uitkijktorens of ga kanoën. Alles is gericht op de natuurbeleving en het spotten van dieren. Voor de fotografen zijn er zelfs speciale foto safari’s die worden uitgevoerd in speciaal aangepaste open voertuigen. Ook zijn er voor de liefhebbers speciale jaguarsafari’s te boeken.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op