100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis noord Brazilië 19 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de rondreis noord Brazilië

De rondreis noord Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf € 5.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • 5 dagen Amazone inclusief maaltijden en activiteiten
 • Privé stadstour São Luis
 • 12 dagen autohuur Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
 • Privé tour Nationaal Park Lençois Maranhenses
 • Privé tour Rio Preguiças en Caburé Beach
 • Privé tour Canto do Atins
 • Paardrijtocht in de zandduinen bij Atins (groepstour)
 • Privé tour Parnaíba Delta
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de rondreis noord Brazilië

De rondreis noord Brazilië start met een bijzondere natuurbeleving in de Amazone. Je verblijft in de luxueuze Anavilhanas Lodge en onderneemt diverse activiteiten om wildlife te spotten. Daarna reis je naar São Luis en vanaf hier begint je autorondreis door noord Brazilië. Je bezoekt de parelwitte duinen van Lençois Maranhenses, verkent de regio in Atins en maakt een boottour op de Parnaíba Delta waar je de rode ibis kunt bewonderen. De reis sluit je af aan de paradijselijke stranden bij Jericoacoara.

Wildlife spotte in de Amazone

Anavilhanas Jungle Lodge is de meest exclusieve accommodatie in het hart van de Braziliaanse Amazone.  Gelegen in het verborgen paradijs in de Anavilhanas-archipel met een droomuitzicht op de Rio Negro en de kans om te zwemmen met de roze rivierdolfijn! Voor zonsopgang vertrek je samen met je gids per kano de amazone in. Je hoort én ziet hoe de Amazone langzaam ontwaakt; overvliegende ara’s en toekans maar ook rondspringende apen en hangende luiaards in de bomen. Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de Rio Negro heb je een moment om te ontspannen in je hangmat op de privé veranda. Daarna maak je je klaar voor de volgende activiteit, je bezoekt één van de dorpen op de andere eilanden, gaat kanovaren of je maakt een junglewandeling. In de avond ga je kaaimannen en nachtelijke reptielen spotten!

Natuur in Lençois Maranhenses

Lençóis Maranhenses is een prachtige natuurbestemming in Brazilië en staat bekend om zijn unieke landschap van zandduinen en heldere lagunes. Het landschap van Lençóis Maranhenses verandert gedurende het regenseizoen, dat meestal plaatsvindt van januari tot juni. Tijdens deze periode vult de regen de lagunes tussen de duinen, waardoor een adembenemend landschap ontstaat. Vanuit Barreirinhas, de toegangspoort om dit nationaal park te bezoeken, maak je een dagtour naar dit prachtige gebied.

Boottocht over de Parnaíba Delta

Tijdens deze rondreis noord Brazilië mag je de wereldberoemde Parnaíba Delta niet missen. Je maakt een boottour over de derde grootste rivierdelta ter wereld en bewondert de prachtige flora en fauna van dit beschermde natuurgebied. In dit gebied kun je onder andere de rode ibis, hyacintara’s en Jandaya-parkieten spotten. Je vaart door smalle kanalen langs natuurlijke duinen, lagunes en weelderige mangrovebossen.

Relaxen bij paradijselijk Jericoacoara

De reis eindigt bij de paradijselijke stranden van Jericoacoara. Jericoacoara staat bekend om zijn spectaculaire natuurlijke schoonheid, waaronder gouden zandduinen, ongerepte stranden, kristalheldere lagunes en rotsformaties. De iconische zandduinen van Jericoacoara, bekend als de “Duna do Por do Sol,” bieden je een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang en een panoramisch uitzicht op de omgeving. De regio heeft enkele prachtige lagunes, zoals Lagoa do Paraíso en Lagoa Azul, waar je kunt zwemmen en ontspannen in hangmatten boven het water. Jericoacoara staat ook bekend als een van de beste plekken ter wereld voor windsurfen en kitesurfen vanwege de sterke en constante winden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis noord Brazilië

Dit is een inspiratiereis, de rondreis noord Brazilië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Fortaleza

Vandaag vertrek je van Amsterdam via Lissabon met Tap Air naar Fortaleza. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige gids naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Fortaleza - Manaus

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven en vlieg je naar Manaus, de toegangspoort voor de Amazone. Bij aankomst word je opgehaald en per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Manaus is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Amazonas en een belangrijke stad in het hart van de Braziliaanse Amazone-regio. De stad heeft een rijke culturele mix van inheemse volkeren, Afro-Brazilianen en Europeanen. Dit komt tot uiting in de diverse keuken, muziek, dans en kunst van de stad.

Dag 3: Manaus - Amazone

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel voor een transfer naar de Anavilhanas Jungle Lodge. De transfer naar deze lodge gaat geheel over land. De lodge is binnen ongeveer 3 uur bereikbaar, eerst over de brug over de Rio Negro en vervolgens via een asfaltweg in noordwestelijke richting. Net voordat je Novo Airão bereikt, leidt een modderige toegangsweg van 2 km naar de lodge.  Anavilhanas Jungle Lodge is de meest exclusieve accommodatie in het hart van de Braziliaanse Amazone.  Gelegen in het verborgen paradijs in de Anavilhanas-archipel met een droomuitzicht op de Rio Negro en de kans om te zwemmen met de roze rivierdolfijn!

Dag 4 t/m 6: Amazone

De komende dagen dompel je je onder in de natuurbeleving van de Amazone. Voor zonsopgang vertrek je samen met je gids per kano de amazone in. Je hoort én ziet hoe de Amazone langzaam ontwaakt; overvliegende ara’s en toekans maar ook rondspringende apen en hangende luiaards in de bomen. Na een heerlijk ontbijt met uitzicht op de Rio Negro heb je een moment om te ontspannen in je hangmat op de privé veranda. Daarna maak je je klaar voor de volgende activiteit, je bezoekt één van de dorpen op de andere eilanden, gaat kanovaren of je maakt een junglewandeling. In de avond ga je kaaimannen en nachtelijke reptielen spotten!

Dag 7: Amazone - Manaus

Vroeg in de ochtend geniet je nog van een laatste activiteit. Daarna ga je ontbijten en vervolgens word je per transfer teruggebracht naar Manaus.

Dag 8: Manaus - São Luis

In de ochtend word je per privé transfer naar de luchthaven van Manaus gebracht en hiervandaan vlieg je naar São Luis. Bij aankomst heb je een privé transfer naar je accommodatie. São Luís staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gesticht in 1612 door de Fransen, later overgenomen door de Nederlanders en uiteindelijk onder Portugees bestuur geplaatst. Het historische centrum van São Luís staat bekend als “Centro Histórico” en wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straten, kleurrijke huizen met Portugese tegels (azulejos), en indrukwekkende herenhuizen.

Dag 9: São Luis - Barreirinhas

In de ochtend ga je met een Engelssprekende gids door het historisch centrum van São Luis wandelen. Het architectonische São Luis bestaat uit ruim 3,5 duizend gebouwen, de meeste uit de 18e en 19e eeuw. De herenhuizen langs de smalle straten in het centrum en Praia Grande vertonen verschillende kleuren en vormen van decoratieve Portugese tegels op hun gevels. Ongeveer duizend van deze historische constructies zijn gerestaureerd. De gebouwen die de meeste aandacht verdienen zijn onder meer het Arthur Azevedo Theater, uit 1817, in neoklassieke stijl, en het Paleis van de Leeuwen, dat oorspronkelijk een fort was, gebouwd door de Fransen, en later door de Portugezen werd omgevormd tot een paleis. Een andere interessante plek om te bezoeken in het historische centrum is de Tulhas-markt, waar lokale producten kunnen worden gekocht.

Na de tour word je per privé transfer naar het autoverhuurbedrijf gebracht en haal je de huurauto op. Je rijdt vanaf São Luis in ongeveer 4 uur naar Barreirinhas. Deze stad is de toegangspoort voor een bezoek aan Nationaal Park Lençois Maranhenses.

Dag 10: Barreirinhas

Vandaag vertrek je in de ochtend in een 4×4-voertuig naar de pier waar je met een balsa de rivier oversteekt om toegang te krijgen tot het Nationaal Park Lençois Maranhenses. Het park omvat ongeveer 155 ha. De route van de trail duurt ongeveer 45 minuten en daarna loop je in ongeveer 15 minuten naar de Lagoa Azul (Blue Lagoon), waar je geniet van een verkoelende duik. Niet ver hier vandaan ligt het Lagoa dos Peixes, op 20 minuten lopen, dat je daarna gaat bezoeken. Na het zwemmen in deze lagunes rijd je naar het kleine dorpje Tratada de Cima om te lunchen (niet inbegrepen) en te relaxen in de hangmatten. Aan het einde van de middag ga je naar Lagoa Bonita, ook hier kun je zwemmen. Je ziet hier één van de meest spectaculaire uitzichten op Lençóis Maranhenses. Na de zonsondergang word je teruggebracht naar Barreirinhas.

Dag 11: Barreirinhas - Atins

Na het ontbijt stap je op een speedboot voor een mooie tocht van 6 uur over de rivier de Preguiças richting de kust. Terwijl de met duin- en mangrovebomen omzoomde rivier de Preguiças naar de kust kronkelt, wordt deze steeds breder. Onderweg worden verschillende stops gemaakt bij vissersnederzettingen, het dorp Mandacaru met zijn ambachtscentrum en een stop voor de lunch in Vassouras, een waar kapucijnapenparadijs! Deze excursie wordt is tegelijkertijd ook je transfer naar het dorpje Atins. Je wordt afgezet op een strand dicht bij de riviermonding, waar een 4×4 wacht om je verder te brengen over zandpaden naar je accommodatie in Atins.

Dag 12: Atins

Vandaag bezoek je de andere kant van Lençóis Maranhenses per 4×4 jeep. Een woestijn van witte zandduinen met heel weinig vegetatie, kristalheldere zoetwaterlagunes en grotendeels onbestudeerde dieren in het wild, die zich uitstrekken over een oppervlakte van 155.000 hectare, waardoor het het grootste nationale park in het noordoosten van Brazilië is. Ondanks dat het de afmetingen heeft van de stad São Paulo, wordt het slechts bewoond door 100 gezinnen. De Lençóis Maranhenses in de staat Maranhão wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen.

Dag 13: Atins

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Aan het einde van de middag ga je een magische paardrijtocht maken door dorre landschappen, eindeloze witte duinen en kristalheldere meren. Het is moeilijk om je een betere manier voor te stellen om dit uitdagende terrein te verkennen. Deskundige ruiters leiden de weg door de duinen naar geïsoleerde nederzettingen om de weinige mensen te ontmoeten die hier wonen te midden van deze uitgestrekte wildernis. Er zijn stops inbegrepen voor verfrissende duiken in duinmeren, de een nog mooier dan de ander. Voordat je terugkeert naar Atins, kun je genieten van de zonsondergang boven de duinen.

Dag 14: Atins - Barreirinhas - Parnaíba

Je wordt per 4×4 transfer teruggebracht naar de haven van Atins. Hiervandaan heb je een boottour naar Caburé en word je naar Barreirinhas gebracht. Je vervolgt je reis naar Parnaíba en onderweg maak je een stop in Tutóia, hier maak je een boottocht door de wereldberoemde Parnaíba Delta. Met een vertrek uit de haven van Tutóia om 10.00 uur in de ochtend, breng je de rest van de dag door met het verkennen van de derde grootste rivierdelta ter wereld en het bewonderen van de prachtige flora en fauna van dit beschermde natuurgebied. Nadat je langs verschillende eilanden en de opvallende scheepsbegraafplaats van Tutóia bent gevaren, is er een pitstop om te zwemmen en een kennismaking met de plaatselijke fauna. Je kunt hier bijzondere vogels zien zoals de rode ibis, hyacintara’s en Jandaya-parkieten. Vervolgens kronkel je door smalle kanalen langs natuurlijke duinen, lagunes en weelderige mangrovebossen. Je luncht in een rustiek visrestaurant (niet inbegrepen). Na de lunch gaat de tour verder door de delta. Aan het einde van de middag geniet je van de zonsondergang boven de delta. Heel indrukwekkend want je ziet vogels in alle kleuren massaal naar beneden komen om te slapen voor de nacht. Na deze tour rijd je verder naar een gezellige pousada in de stad Parnaíba.

Dag 15: Parnaíba - Jericoacoara

Na het ontbijt rijd je door naar het paradijselijke Jericoacoara. Jericoacoara staat bekend om zijn spectaculaire natuurlijke schoonheid, waaronder gouden zandduinen, ongerepte stranden, kristalheldere lagunes en rotsformaties. De iconische zandduinen van Jericoacoara, bekend als de “Duna do Por do Sol,” bieden je een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang en een panoramisch uitzicht op de omgeving. De regio heeft enkele prachtige lagunes, zoals Lagoa do Paraíso en Lagoa Azul, waar je kunt zwemmen en ontspannen in hangmatten boven het water. Jericoacoara staat ook bekend als een van de beste plekken ter wereld voor windsurfen en kitesurfen vanwege de sterke en constante winden.

Dag 16 & 17: Jericoacoara

De komende dagen zijn ter vrije besteding in Jericoacoara.

Dag 18: Jericoacoara - Fortaleza - Amsterdam

In de ochtend rijd je in ongeveer 4 uur van Jericoacoara naar Fortaleza. Hier lever je de huurauto in op de luchthaven en vlieg je in de avond via Lissabon met Tap Air naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 19: Amsterdam

In de middag kom je aan in Amsterdam en zit je rondreis noord Brazilië erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de rondreis noord Brazilië

In deze rondreis noord Brazilië is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Amazone

Anavilhanas Jungle Lodge is de meest exclusieve accommodatie in het hart van de Braziliaanse Amazone.  Gelegen in het verborgen paradijs in de Anavilhanas-archipel met een droomuitzicht op de Rio Negro en de kans om te zwemmen met de roze rivierdolfijn! De Anavilhanas Jungle Lodge heeft 16 standaard bungalows, 4 superior bungalows en 2 panoramische bungalows. Allemaal zijn ze omringd door het regenwoud waardoor je vanaf je privé veranda al hangend in je hangmat geniet van de prachtige natuur. De bungalows hebben een kingsize of queensize bed, een privé badkamer met douche en warm water en airconditioning. Vanaf het zwembadterras, de open bar en de lounge geniet je van het uitzicht op de Rio Negro. Het restaurant biedt een heerlijk buffet met lokale en internationale gerechten. Ook heeft de Anavilhanas Jungle Lodge een 13 meter hoog observatiedeck met een droomuitzicht over de Anavilhanas-archipel.

Accommodatie Atins

Midden in het hart van de natuurlijke pracht van Lençóis Maranhenses, ligt Vila Aty Lodge in de stad Atins – op slechts een steenworp afstand van glinsterende witte zandstranden en de betoverende turquoise lagunes waar het gebied bekend om staat. De pousada heeft een houten inrichting die een verfrissende maar rustige sfeer creëert. Er zijn drie suites beschikbaar in Vila Aty, allemaal versierd met rustgevende aardetinten en veel natuurlijk licht – elk met een eigen badkamer en airconditioning, evenals een balkon en hangmat. De superior suite profiteert van extra comfort en een adembenemend uitzicht op de zonsondergang boven de duinen van Lençóis Maranhenses. Tijdens je verblijf kun je ontspannen met een massage of relaxen aan het zwembad. Na een dag met activiteiten in Lençóis Maranhenses, kun je je smaakpapillen trakteren op de voortreffelijke regionale gerechten die worden geserveerd in het restaurant van Vila Aty.

Accommodatie Jericoacoara

Gelegen onder palmbomen in een tropische tuin aan het strand is Vila Kalango zeker de meest charmante accommodatie in Jericoacoara! Er is een restaurant en een bar voor exclusief gebruik voor de gasten, een zwembad met bar, een televisiekamer en internettoegang. 18 kamers in drie verschillende categorieën: kamers, bungalows en chalets. Ze hebben allemaal uitzicht op de tuin, behalve de hogere chalets, die hebben uitzicht op zee. Elke kamer heeft een ruime badkamer met douche, plafondventilator, minibar, kluisje en veranda met hangmat.

Foto's en Video's

Foto's van de rondreis noord Brazilië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de rondreis noord Brazilië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

19 dagen vanaf € 5.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"Een zeer gevarieerde reis"

Wij zijn gewend zelfstandig te reizen en te plannen maar in overleg en naar onze wensen heeft Nicole een prachtige reis voor ons voorbereid en samengesteld dat volledig aan de verwachtingen heeft voldaan. Een zeer gevarieerde reis voor de tijdsduur die wij hadden. We zouden zeker opnieuw een beroep op haar doen. Alles klopte, gedurende de reis, zeer veel dank.

Lees meer
Ria en Ko (stel, maart 2019) Hoogtepunten Ecuador
Reviews

"Een prima georganiseerde vakantie door Nicole"

Wij reizen, als vrienden, veel en zijn daarom best wel kritisch maar Nicole heeft voor ons een zeer fraaie reis in elkaar gezet met mooie, sfeervolle lodges en fraaie overtochten met de ferry. Samenvattend een prima georganiseerde vakantie door Nicole voor de avontuurlijke reiziger. Aanrader!

Lees meer
Michael, Dion en Danny (vrienden, maart 2023) Autorondreis Chili

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.