100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuurreis Brazilië 20 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de natuurreis Brazilië

De natuurreis Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf € 3.095,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Rio de Janeiro
 • Privé tour naar de Suikerbroodberg & Corcovado incl. entreegelden
 • Halve dag Braziliaanse zijde Iguazu watervallen incl. entreegelden (groepstour)
 • Dag tour Argentijnse zijde Iguazu watervallen incl. entreegelden (groepstour)
 • 7 dagen autohuur inclusief verzekeringen
 • Snorkelen Rio da Prata incl. lunch (groepstour met Portugeessprekende gids)
 • Buraco das Araras (groepstour met Portugeessprekende gids)
 • 4-daagse tour in de Pantanal inclusief maaltijden en excursies
 • 4-daagse tour in de Amazone inclusief maaltijden en excursies
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de natuurreis Brazilië

De natuurreis Brazilië start in de bruisende hoofdstad Rio de Janeiro. Hier maak je kennis met de stad door een fietstocht en een bezoek aan Corcovado en de Suikerbroodberg. Daarna reis je door om de immense watervallen van Brazilie te bewonderen, Foz do Iguazu. Je bezoekt zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde. Vervolgens reis je naar Campo Grande, hier haal je de huurauto op en rijd je naar het plaatsje Bonito. De perfecte plek om te gaan snorkelen in de heldere wateren van Rio da Prata en de rode araras te zien. Je reist door naar de Pantanal om 4 dagen je onder te dompelen in het grootste moerasgebied ter wereld en volop wildlife te spotten. Ten slotte reis je af naar Manaus om hier 4 dagen in de Amazone te verblijven, een spectaculair gebied dat je niet mag missen tijdens je natuurreis Brazilië!

Fietsen in Rio de Janeiro

Een leuke manier om de stranden in de stad te ontdekken is door het maken van een fietstour. Tijdens de Urban Bike Tour bezoek je de verschillende bezienswaardigheden van Rio de Janeiro, en enkele traditionele buurten. Je start op het strand van de Copacabana, een belangrijke locatie voor de carioca’s, en van daaruit fiets je richting de Suikerbroodberg. Onderweg maak je een stop bij Praia Vermelha, een kleine oase van rust. Daarna fiets je door naar de levendige wijk van Botafogo, hier kun je een glimp opvangen van de achterstraten van Rio, het is de thuisbasis van de eerste favela in de stad, de kleurrijke Dona Marta. Het laatste deel van de fietstour leidt naar Lagoa, de laguna in de stad die is omgeven door groene heuvels en chique buurten.

Bewonder de watervallen van Iguazu

In 1550 werden de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Iguazu betekent ‘groot water’ in het Guarani, de taal die door de oorspronkelijke bewoners (de Guarani indianen) wordt gesproken. Je gaat zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Devil’s Throat (Garganta del Diablo) en het eiland San Martin. Aan de Argentijnse zijde start je met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Daarna verken je de wandelpaden die leiden tot de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren.

Snorkelen in de mooiste rivier

Rio da Prata staat bekend om het extreem heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Het water is zo helder dat het lijkt alsof je zweeft in de lucht terwijl je door de rivier drijft. Geniet van snorkelen in de Rio da Prata om de overvloedige onderwaterfauna en -flora te verkennen. Er zijn talloze vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen.

Wildlife spotten in de Pantanal

Een ander bijzonder natuurgebied is de Pantanal. In deze natuurreis naar Brazilië breng je een bezoek aan het zuiden van de Pantanal en verblijf je in Pousada Aguapé. Deze pousada ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de kronkelende Aquidauana-rivier volgt naar de Pantanal. Pousada Aguapé is een middenklasse familielodge. Tijdens je verblijf ga je op allerlei manieren het gebied ontdekken; zo kun je gaan paardrijden of wandelen en een boottocht of 4×4 jeepsafari maken. Bijzondere dieren die je kunt zien in de Pantanal zijn onder andere capibara’s, kaaimannen, papegaaien, reuzenmiereneters, allerlei soorten vogels, tapirs, herten en wie weet spot je zelfs de jaguar!

Een bijzonder verblijf in de Amazone

De Amazon Lodge is een drijvende lodge, ongeveer 80 km ten zuiden van Manaus. De Amazone Lodge is een rustieke kleinschalige lodge, met 16 kamers. De Amazone Lodge staat ook bekend als de brulapenlodge, waarvan de reden overduidelijk wordt bij zonsopgang, wanneer je vaak gewekt wordt door een luid koor van brulapen in het bladerdak langs de rivierrand – een wake-up call in het bos zoals geen ander. De komende dagen verblijf je hier op basis van volpension en onderneem je diverse activiteiten om het Amazone regenwoud te ontdekken zoals junglewandelingen, kanovaren, piranha vissen en een ontmoeting met een lokale community.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de natuurreis Brazilië

Dit is een inspiratiereis, de natuurreis Brazilië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige gids naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: Rio de Janeiro

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé transfer naar de Copacabana waar je de Engelssprekende gids ontmoet voor een 3-uur durende fietstour door Rio de Janeiro. Je bezoekt verschillende bezienswaardigheden en enkele traditionele buurten zoals Praia Vermelha, Botafogo en Lagoa.

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag bezoek je twee hoogtepunten van Rio; de Suikerbroodberg en Corcovado. Met een tandradbaan klim je omhoog op de steile beboste heuvel naar de top van Corcovado om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen; één van ’s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Daarna ga je met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Op de top ben je zo’n 395 meter boven de zeespiegel en geniet je van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro.

Dag 4: Rio de Janeiro - Iguazu

Je wordt opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Foz do Iguazu. Bij aankomst word je naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De volgende dag ga je de watervallen bewonderen. Het Braziliaanse Iguaçu Nationaal Park vormt, samen met het zusterpark in Argentinië, het belangrijkste overblijfsel van het regenwoud in de zuidelijke kegel van Zuid-Amerika, en is samen met de watervallen door UNESCO uitgeroepen tot nationaal erfgoed.

Dag 5: Iguazu

De Iguaçu-watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat de Victoria-watervallen zijn voor Afrika, en behoren tot een exclusieve groep van ’s werelds natuurwonderen. De enorme omvang van de enorme hoeveelheden water die met enorme kracht in een diepe kloof donderen is spectaculair om te zien. Je begint bij het bezoekerscentrum van het Iguaçu Nationaal Park met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Je wandelt over de paden en geniet van een panoramisch uitzicht over de watervallen.

Dag 6: Iguazu

Vandaag ga je de Argentijnse zijde van de watervallen zien. Met een bus over de Tancredo Neves-brug, met een prachtig uitzicht over de Iguaçu-kloof, kom je Argentinië binnen. Deze dag tour laat je de watervallen van de Argentijnse kant vanuit alle hoeken zien en omvat niet alleen de bovenste paden en de Devil’s Throat, maar ook de lagere paden die zich een weg banen door de dichte jungle.

Dag 7: Iguazu - Campo Grande - Bonito

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Foz do Iguazu gebracht en vlieg je hiervandaan naar Campo Grande. Bij aankomst ga je naar het kantoortje van het autoverhuurbedrijf en haal je de huurauto op, een Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar. Je krijgt vanuit onze lokale partner een complete routebeschrijving, daarmee rijd je makkelijk vanaf de luchthaven in ongeveer 3,5 uur naar Bonito.

Bonito staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder kristalheldere rivieren, indrukwekkende watervallen, grotten en weelderige regenwouden. De regio biedt talloze mogelijkheden voor natuurobservatie, wandelen en fotografie.

Dag 8: Bonito

Vandaag ga je snorkelen in Rio da Prata. Je rijdt in ongeveer 45 minuten naar de locatie van Rio da Prata. Rio da Prata staat bekend om het extreem heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Het water is zo helder dat het lijkt alsof je zweeft in de lucht terwijl je door de rivier drijft. Geniet van snorkelen in de Rio da Prata om de overvloedige onderwaterfauna en -flora te verkennen. Er zijn talloze vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen.

Na de lunch (deze is inclusief) rijd je in 15 minuten naar Buraco das Araras. Slechts 3 km voorbij de Rio da Prata heeft een ingestorte grot een sinkhole gevormd van 124 meter diep en 500 meter breed, waar rood-blauwe ara’s en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels in de schemering terugkeren, bestaat de kans ze van dichtbij te zien. Op de bodem van het zinkgat ligt een meer met kaaimannen.

Dag 9: Bonito

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Bonito. Een leuke activiteit om te doen is een bezoek aan Boca da Onça. Je zult je verbazen over hoeveel adembenemende watervallen en natuurlijke poelen er te vinden zijn tijdens deze 4,6 km lange wandeling. Geleid door het groene bos van de Serra da Bodoquena stop je om acht verschillende natuurlijke watervallen te bewonderen, waarvan er vier geschikt zijn om in te zwemmen.

Dag 10: Bonito - Pantanal

Na het ontbijt rijd je op eigen gelegenheid in ongeveer 4 uur naar je volgende natuurbestemming, de Pantanal. Het eerste gedeelte gaat over verharde geasfalteerde wegen. Het laatste gedeelte, ongeveer een uur rijden, gaat over onverharde wegen. Bij dat laatste gedeelte heb je onderweg al de kans om dieren te spotten zoals reuzenmiereneters of overvliegende toekans en ara’s. Je verblijft de komende dagen bij Pousada Aguapé op basis van volpension. Zowel de maaltijden als de activiteiten zijn inclusief.

Dag 11 & 12: Pantanal

De komende dagen staan in het teken van de ultieme natuurbeleving. Je gaat de omgeving verkennen en wildlife spotten door middel van verschillende activiteiten zoals wandelingen, paardrijden, 4×4 safari’s en boottochten. Je doet ongeveer 2 activiteiten per dag, vroeg in de ochtend en laat in de middag en soms een nachtsafari in de avond. Tussendoor heb je tijd om te genieten van de faciliteiten van de pousada en al het moois om je heen.

Dag 13: Pantanal - Campo Grande

Na het ontbijt rijd je terug naar Campo Grande, hier verblijf je nog een nachtje voordat je de volgende dag naar de Amazone vliegt.

Dag 14: Campo Grande - Manaus

Vandaag rijd je naar de luchthaven waar je de auto inlevert. Vervolgens vlieg je vanaf Campo Grande naar Manaus, de toegangspoort voor een verblijf in de Amazone. Bij aankomst in Manaus word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht. Manaus is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Amazonas en een belangrijke stad in het hart van de Braziliaanse Amazone-regio. De stad heeft een rijke culturele mix van inheemse volkeren, Afro-Brazilianen en Europeanen. Dit komt tot uiting in de diverse keuken, muziek, dans en kunst van de stad.

Dag 15: Manaus - Amazone

In de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie en heb je een transfer naar de haven van Manaus (30-45 minuten), gevolgd door een boottocht van 45 minuten over de Amazone naar Porto Careiro, waarbij je onderweg de ‘Meeting of the Waters’ oversteekt. Vanaf hier gaat de transfer ongeveer 1 uur over land verder naar het ophaalpunt voor een schilderachtige motorboottocht van 45 minuten naar de lodge. De Amazone Lodge is een rustieke kleinschalige lodge, met 16 kamers. De komende dagen staan in het teken van het verkennen van het Amazone-regenwoud.

Dag 16 & 17: Amazone

De komende dagen onderneem je samen met een lokale en Engelssprekende gids allerlei activiteiten zoals junglewandelingen, boottochten, piranha vissen, kanovaren en het bezoek aan een lokale community. Alles staat in het teken van wildlife spotten en natuurbeleving.

Dag 18: Amazone - Manaus

In de ochtend onderneem je nog een laatste activiteit voordat je teruggebracht wordt naar Manaus. Hier heb je nog een laatste overnachting voordat je weer naar huis toe gaat.

Dag 19: Manaus - Rio de Janeiro - Amsterdam

Na het ontbijt word je opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Manaus gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Rio de Janeiro en stap je over op de vlucht naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 20: Aankomst in Amsterdam

Vandaag arriveer je in Amsterdam en zit je natuurreis Brazilië erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de natuurreis Brazilië

In deze natuurreis Brazilië is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie uit de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Iguazu

Vivaz Cataratas Resort ligt op iets minder dan 20 kilometer van de watervallen zelf en is een resort in Iguazu met een moderne make-over. Het hotel heeft veel faciliteiten zoals tennisbanen, een binnenzwembad, voetbalveld, minigolfbaan en een spa. Het hotel is oorspronkelijk ontworpen door de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Vivaz Cataratas heeft minimalistische kamers met airconditioning, een lounge en twee restaurants, evenals een speciaal kindergedeelte waar de kleintjes kunnen spelen.

Accommodatie Pantanal

Pousada Aguapé ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de kronkelende Aquidauana-rivier volgt naar de Pantanal. Pousada Aguapé is een middenklasse familielodge met 15 ruime, smaakvol ingerichte kamers voorzien van airconditioning en boxspringbedden. Het hoofdcomplex herbergt een (tweetalige) receptie, lounge en een ruim openluchtrestaurant, dat uitkijkt over het zwembad. Deze accommodatie is door mij persoonlijk bezocht.

Accommodatie Amazone

De Amazon Lodge is een drijvende lodge, ongeveer 80 km ten zuiden van Manaus. De transfer naar de Amazone Lodge duurt iets minder dan 3½ uur en begint vanaf het hotel of de luchthaven naar de haven van Manaus (30-45 minuten), gevolgd door een boottocht van 45 minuten over de Amazone naar Porto Careiro, waarbij je onderweg de ‘Meeting of the Waters’ oversteekt. Vanaf hier gaat de transfer ongeveer 1 uur over land verder naar het ophaalpunt voor een schilderachtige motorboottocht van 45 minuten naar de lodge. De Amazone Lodge is een rustieke kleinschalige lodge, met 16 kamers van gelijke kwaliteit. De kamers zijn voorzien van plafondventilatoren en grote ramen met horren. Zoals het geval is bij de meeste andere lodges in de regio is er geen Wi-Fi, dus je hebt voldoende tijd om verbinding te maken met de natuur. Het centrale restaurant grenst aan de receptie en de bar en leidt naar het observatiedek. De Amazone Lodge staat ook bekend als de brulapenlodge, waarvan de reden overduidelijk wordt bij zonsopgang, wanneer je vaak gewekt wordt door een luid koor van brulapen in het bladerdak langs de rivierrand – een wake-up call in het bos zoals geen ander.

Foto's en Video's

Foto's van de natuurreis Brazilië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de natuurreis Brazilië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

20 dagen vanaf € 3.095,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"Heel veel persoonlijke aandacht"

Wat een fantastisch land. Eigenlijk twee vakanties in 1. Het vasteland van Ecuador met het Andes gebergte en de afwisseling in het Amazonegebied. De Galapagos eilanden die je een overweldigende indruk bieden. Heel veel persoonlijke aandacht, zowel van Nicole als de lokale partner. Uitermate kundige gidsen waardoor je ook veel leert over de achtergrond van dit mooie diverse land. Overnachten bij de lokale bevolking geeft je veel inzicht in hun manier van leven. Als je houdt van een actieve en afwisselende vakantie zou ik deze bestemming hoog op mijn wensenlijstje zetten.

Lees meer
Ed & Marjolein (stel, juli 2022) Natuurreis Ecuador & Galapagos
Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.