skip to Main Content

Araras Ecolodge

★★★

Rondom de rustieke en volledig duurzame Araras Ecolodge weet u niet wat u ziet! Capibara’s, papegaaien, kaaimannen, talloze vogels… En dat vanuit uw hangmat op de veranda.

  • Waar? De Araras Ecolodge ligt in het noorden van de Pantanal in Brazilië.
  • Voor wie? Deze rustieke lodge is bij uitstek geschikt voor avonturiers en natuurliefhebbers.
  • Waarom? Deze accommodatie is volledig gericht op duurzaamheid en er zijn volop dieren te zien rondom de lodge.

De Araras Ecolodge ligt aan de Transpantaneira, een onverharde weg die door het nationaal park loopt, op 132 km van Cuiabá in het noorden van de Pantanal. Uw verblijf staat in het teken van de natuur en de verschillende dieren die kunt zien zoals miereneters, tapirs, vossen, moerasdieren en nog veel meer. Met een beetje geluk spot u zelfs de jaguar!

Kamers en faciliteiten in de Araras Lodge

De Araras Ecolodge heeft 14 kamers met privébadkamers, plafond ventilatoren en muskietennetten. Voor iedere kamer is er een gezellig zitje ingericht en een hangmat om te ontspannen. Gemeenschappelijke faciliteiten zijn het restaurant en de bar, de bibliotheek ruimte en het zwembad. De lodge is eenvoudig maar heeft zijn charme doordat het volledig gericht is op duurzaamheid en u in de omgeving volop wildlife ziet.

Activiteiten bij de Araras Ecolodge

Een verblijf in de Araras Ecolodge is inclusief de activiteiten. Ga paardrijden door het moeras, maak een nachtsafari, wandel de trails rondom de lodge, beklim de uitkijktorens of ga kanoën. Alles is gericht op de natuurbeleving en het spotten van dieren. Voor de fotografen zijn er zelfs speciale foto safari’s die worden uitgevoerd in speciaal aangepaste open voertuigen.

Persoonlijke noot

In 2017 bezocht ik de Araras Ecolodge tijdens een studiereis door Brazilië. Wat mij vooral opviel was de persoonlijke service, kleinschaligheid en het dierenleven rondom de lodge. Er liepen capibara’s door de tuin, we hebben een miereneter gespot en verschillende soorten vogels. Een bijzonder verblijf dat ik zeker kan aanbevelen!

Groen detail

Het belangrijkste natuurbeschermingsproject van de Araras Ecolodge is het vergroten van de populatie van de hyacintara’s in de Pantanal. Dit doen ze door de opvang en het verzorgen van kuikens en deze in het wild vrij te laten. Ook planten ze systematisch de belangrijkste voedselbron van de vogel (palmacuri) en de bomen (Manduvis) die vaak worden gebruikt voor het nesten.

Vanaf De Uitkijktoren Spot U Wildlife In De Pantanal
Spot Capibaras Rondom Deze Rustieke Lodge In De Pantanal
Heerlijk Vers Ontbijt Bij De Araras Ecolodge
Sterrenhemel Boven De Araras Ecolodge
Tweepersoonskamer Araras Ecolodge
Relaxen Bij Het Zwembad
Brazilie Pantanal Araras Ecolodge Zwembad
Familiekamer Araras Ecolodge Pantanal

Hotel Plaats

Back To Top