skip to Main Content

Araras Ecolodge

★★★

Rondom de rustieke en volledig duurzame Araras Ecolodge weet u niet wat u ziet! Capibara’s, papegaaien, kaaimannen, talloze vogels… En dat vanuit uw hangmat op de veranda.

  • Waar? Araras Ecolodge is gelegen in het noorden van de Pantanal.
  • Voor wie? Araras Ecolodge is bij uitstek geschikt voor avonturiers en natuurliefhebbers.
  • Waarom? Araras Ecolodge is een rustieke ecolodge volledig gericht op duurzaamheid en met het dierenleven rondom de lodge.

De Araras Ecolodge ligt aan de Transpantaneira, een onverharde weg die door het nationaal park loopt. Het is gelegen op een afstand van 132 km van Cuiabá in het noorden van de Pantanal. Uw verblijf staat in het teken van de natuur en de grote verscheidenheid aan dieren te observeren zoals miereneters, tapirs, vossen, moeraskieren en nog veel meer. Met een beetje geluk spot u zelfs de jaguar!

Kamers en faciliteiten
De Araras Ecolodge heeft 14 kamers met privéfaciliteiten met warm en koud water, plafond ventilatoren en muskietennetten. Voor iedere kamer is er een gezellig zitje ingericht en een hangmat om te ontspannen. Gemeenschappelijke faciliteiten zijn het restaurant en de bar, de bibliotheek ruimte en het zwembad. De lodge is eenvoudig maar heeft zijn charme doordat het volledig gericht is op duurzaamheid en u in de omgeving volop wildlife ziet.

Activiteiten
Een verblijf in de Araras Ecolodge is inclusief de activiteiten. Ga paardrijden door het moeras, maak een nachtsafari, wandel de trails rondom de lodge, beklim de uitkijktorens of ga kanoën. Alles is gericht op de natuurbeleving en het spotten van dieren. Voor de fotografen zijn er zelfs speciale foto safari’s die worden uitgevoerd in speciaal aangepaste open voertuigen.

Groen detail

Het belangrijkste natuurbeschermingsproject van de Araras Ecolodge is het vergroten van de populatie van de hyacintara’s in de Pantanal. Dit doen ze door de opvang en het verzorgen van kuikens en deze in het wild vrij te laten. Ook planten ze systematisch de belangrijkste voedselbron van de vogel (palmacuri) en de bomen (Manduvis) die vaak worden gebruikt voor het nesten.

Hotel Plaats

Back To Top