100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Cultuurreis Ecuador 15 dagen

Ecuador lokale vrouwen hacienda zuleta
Ecuador Amazone NCC Kano Rivier
Ecuador Cuenca Oude Kathedraal
Ecuador Cuenca Nationaal Park El Cajas
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de cultuurreis Ecuador

De cultuurreis Ecuador heeft een indicatieprijs vanaf € 3.250,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vlucht Quito - Cuenca in economy class inclusief bagage
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé stadstour in Quito en bezoek aan Mitad del Mundo inclusief transport en Engelssprekende gids
 • 4-daagse tour naar Napo Cultural Center inclusief maaltijden, Engelssprekende en activiteiten
 • Verblijf bij de lokale community San Clemente inclusief maaltijden, lokale gids en hike
 • 3-dagen Mindo nevelwoud inclusief maaltijden, Engelssprekende gids en activiteiten
 • Privé stadstour Cuenca inclusief transport en Engelssprekende gids
 • Privé tour ruïnes Ingapirca inclusief transport, Engelssprekende gids, entreegelden en lunch
 • Privé tour Nationaal Park El Cajas inclusief transport, Engelssprekende gids, lokale gids en lunch
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de cultuurreis Ecuador

De cultuurreis Ecuador start met een tour door de koloniale stad Quito en een bezoek aan de evenaar. Daarna vlieg je naar de junglestad Coca en reis je per gemotoriseerde kano door de Amazone naar Napo Cultural Center, waar je een culturele ervaring beleeft bij de Kichwa Añangu community. Naast de avontuurlijke activiteiten zoals junglewandelingen en kanovaren, leer je over de tradities van deze inheemse bevolkingsgroep. Vervolgens reis je naar de lokale community San Clemente in de Andes en bezoek je het nevelwoud waar je vogels gaat spotten. Ten slotte reis je naar de koloniale stad Cuenca, bewonder je de Inca ruïnes van Ingapirca en maak je een hike door Nationaal Park El Cajas.

Kichwa Añangu community in de Amazone

Napo Cultural Center is gebouwd door de Kichwa Añangu community in de Amazone. Maak kennis met deze community en ga voor een culturele ervaring! Naast de avontuurlijke activiteiten zoals junglewandelingen, kanovaren en het beklimmen van de uitkijktorens, leer je over de tradities van deze inheemse bevolkingsgroep. Bij aankomst in Napo Cultural Center wandel je direct binnen bij de Kichwa Añangu Community. Deze community bestaat uit 37 families die in eigen gebouwde hutten langs de rivier wonen. Op het centrale plein vind je een school, dokterspost, voetbalveld, een veld waar EcuaVolley wordt gespeeld en het restaurant en de bar van Napo Cultural Center. Iets verderop bevinden zich de cabañas waar je overnacht. Een bijzondere ervaring in de Amazone van Ecuador!

Ecuador NCC Community
San Clemente community in de Andes

Een andere inheemse gemeenschap die je tijdens deze reis bezoekt is de San Clemente Community. Deze gemeenschap bevindt zich op de hellingen van de Imbabura-vulkaan in een stad genaamd La Esperanza. Tijdens je verblijf breng je tijd door met de lokale bevolking en leer je over hun tradities en proef je typisch Andes-eten. Je kunt een wandeling maken naar de Imbabura-vulkaan of de Cubilche-lagunes en leren over de lokale weefkunst en muziekinstrumenten.

Ecuador lokale vrouwen hacienda zuleta
Bewonder de ruïnes van Ingapirca

Je bezoekt tijdens je cultuurreis Ecuador het grootste complex met Inca ruïnes van Ecuador, genaamd Ingapirca. De naam “Ingapirca” betekent “muur van de Inca” in het Quechua, de taal van de Inca’s. Deze site is een fascinerende mix van Inca- en Cañari-culturen. De site is gebouwd in de 16e eeuw, net voor de komst van de Spanjaarden in dit gebied. Men vermoed dat Ingapirca ooit diende als observatorium voor de zon en de maan. De tempel van de zon is is het meest iconische en best bewaarde bouwwerk op de site. Naast de Inca-structuren zijn er ook ronde Cañari-bouwwerken te vinden, die de unieke combinatie van beide culturen op de site laten zien.

Ecuador Cuenca IngaPirca Ruines
Bezoek de koloniale steden Quito en Cuenca

Ontdek de koloniale steden Quito en Cuenca in Ecuador. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed. Vanaf het Onafhankelijkheidsplein kun je de architectonische rijkdom bewonderen zoals de koloniale kerk van San Francisco, de elegante gevels van het presidentiële paleis, het voormalige aartsbisschoppelijk paleis en de jezuïetenkerk La Compañia de Jesús. is één van de mooiste steden van Ecuador met prachtige koloniale gebouwen en kathedralen. UNESCO heeft de stad tot werelderfgoed verklaard. Deze veelzijdige stad heeft van alles te bieden; lekker eten, leuke pleintjes, lokale (bloemen)markten én panamahoed fabrieken.

 

Ecuador Quito Plaza San Francisco
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de cultuurreis Ecuador

Dit is een inspiratiereis, de cultuurreis Ecuador wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Quito

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je accommodatie gebracht. Je cultuurreis Ecuador kan beginnen!

Dag 2: Quito

Na het ontbijt word je opgehaald voor een privé stadstour door Quito. Quito heeft het best bewaarde historische centrum in Zuid-Amerika met een divers cultureel erfgoed. Je maakt een wandeling met de Engelssprekende gids die je vertelt over de geschiedenis en de cultuur. Je maakt een stop op het Onafhankelijkheidsplein, bij de koloniale kerk van San Francisco, het presidentiële paleis, het voormalige aartsbisschoppelijk paleis en de jezuïetenkerk La Compañia de Jesús. De stadstour eindigt met een bezoek aan de top van de Panecillo-heuvel, die een panoramisch uitzicht biedt op Quito en de omliggende vulkanen. In de middag breng je een bezoek aan de evenaar waar je het monument van Mitad del Mundo bezoekt en het museum Inti Ñan.

Ecuador Quito Virgen del Panecillo en Cotopaxi
Ecuador Quito Plaza San Francisco
Ecuador Quito Mitad del Mundo

Dag 3: Quito - Amazone

Vandaag word je per privétransfer naar de luchthaven van Quito gebracht. Je vliegt vanaf Quito naar de junglestad Coca. Bij aankomst word je naar de haven gebracht en stap je in een gemotoriseerde kano. Hier start de kanotocht over de Napo Rivier voor ongeveer 2 uur. Onderweg heb je de kans om reigers, ijsvogels en andere vogelsoorten te spotten. Napo Cultural Center bij de Kichwa Añangu gemeenschap is je thuisbasis voor de komende dagen. De activiteiten stem je af met de gids en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Aan het einde van de middag maak je een hike door het Amazonegebied en heb je de kans om de eerste dieren in het wild te spotten.

Ecuador Amazone Napo Cultural Center welkom
Ecuador Amazone NCC Kano Rivier
Ecuador Amazone NCC Apen

Dag 4: Amazone

Ontwaak met de bijzondere geluiden van de Amazone. In alle vroegte ga je op pad om naar de claylick te gaan in het Yasuní Nationaal Park. Een totaal van 11 soorten papegaaien, parkieten en ara’s kun je hier bewonderen. Vervolgens wandel je naar een claylick waar je de mogelijkheid hebt om tapirs en pekari’s te zien. Daarna breng je een bezoek aan het interculturele interpretatiecentrum “Kuri Muyu”, hier leer je over de kichwa-cultuur en het traditioneel gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Na de lunch maak je een wandeling over één van de trails om de 35 meter hoge uitkijktoren te beklimmen. Hiervandaan heb je een spectaculair zicht over de Amazone en kun je vogels, brulapen, toekans, papegaaien, luiaards en doodshoofdaapjes spotten!

Ecuador Napo Wildlife Center claylick parkieten
Ecuador Amazone Kapucijnaapje
Ecuador Napo Wildlife Center Stinky Turkey

Dag 5: Amazone

Vandaag bezoek je de gemeenschapsprojecten van de lokale community. Ook maak je een kanotocht waarbij je kans hebt om apen, kaaimannen en soms zelfs rivierotters te zien. In de avond is het tijd voor een nachtelijke wandeling rondom de lodge om de verschillende soorten insecten, reptielen en nachtelijke zoogdieren te spotten!

Ecuador NCC Community ritueel
Ecuador Napo Wildlife Center rivierotter
Ecuador Napo Wildlife Center kaaiman in het groen

Dag 6: Amazone - Quito - La Esperanza

Om je bezoek aan de Kichwa gemeenschap in de Amazone op een bijzondere manier af te sluiten kun je vroeg in de ochtend (om 04:30 uur) deelnemen aan het “wayusada” ritueel, waarbij de families de heilige “wayusa” delen en hun kennis overdragen aan nieuwe generaties. Na het ontbijt begin je aan de terugreis richting de stad Quito. Bij aankomst word je per privé transfer naar de San Clemente Community in La Esperanza gebracht, vlak bij de Imbabura vulkaan. Hier leer je over hun tradities en proef je typisch Andes-eten, een mooie interculturele ervaring. De maaltijden zijn tijdens je verblijf inbegrepen.

Dag 7: La Esperanza

In de ochtend neem je deel aan de activiteiten in de gemeenschap van San Clemente. Na het ontbijt met je gastgezin kun je ervoor kiezen om een begeleide wandeling te maken naar de Imbabura-vulkaan (hier is wel een hoog fysiek niveau vereist) of naar de Cubilche-lagunes. Bij deze lagunes wandel je door de Andes-páramo en het niveau is fysiek gemiddeld. In de middag kun je het handwerkcentrum bezoeken, dineren met je gastgezin en genieten van een cultureel programma waarbij je Andes-instrumenten kunt observeren en naar lokale Andes-muziek luistert.

Cultuurreis Ecuador trekking in de bergen
Ecuador Imbabura Vulkaan
Ecuador Andes Paramo

Dag 8: La Esperanza - Tandayapa

Na het ontbijt neem je afscheid van de San Clemente Community en de Andes-páramo voordat je per privé transfer naar het nevelwoud wordt gebracht. Bij aankomst heb staat er een lunch voor je klaar. Daarna ga je in overleg met je natuurgids een wandeling maken rondom de lodge waar je tientallen kolibries en tropische vogelsoorten kunt spotten. Na het diner ga je op nachtexcursie om insecten en nachtdieren te spotten.

Ecuador Mindo Bellavista lodge hoofdgebouw
Ecuador Mindo Hiking Nevelwoud
Ecuador Nevelwoud Mashpi Lodge Kolibrie

Dag 9: Tandayapa

Vandaag word je gewekt door de natuurgeluiden van het nevelwoud. Je hebt de mogelijkheid om vroeg in de ochtend (voor het ontbijt) met de gids vogels te spotten rondom de lodge. Daarna geniet je van een heerlijk ontbijt. Vervolgens ga je met de gids een wandeling maken, je hebt telkens toegang tot verschillende routes zoals een wandelpad naar de waterval. Om 13.00 uur wordt de lunch geserveerd en daarna kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken of heerlijk relaxen bij de lodge. Aan het einde van de middag is er de mogelijkheid om nog een keer met de gids op pad te gaan. In de avond wordt het diner geserveerd.

Dag 10: Tandayapa - Quito - Cuenca

In de ochtend kun je op eigen gelegenheid nog één van de paden rondom de lodge verkennen, of geniet lekker relaxed vanuit een schommelstoel van het uitzicht. Na de lunch vertrek je met een privé transfer naar de luchthaven van Quito en vlieg je hiervandaan naar de koloniale stad Cuenca. Dit is één van de mooiste steden van Ecuador met prachtige koloniale gebouwen en kathedralen. UNESCO heeft de stad tot werelderfgoed verklaard. Deze veelzijdige stad heeft van alles te bieden; lekker eten, leuke pleintjes, lokale (bloemen)markten én panamahoed fabrieken. Voor het beste uitzicht op de stad ga je naar Mirador de Turi.

Dag 11: Cuenca

Vandaag maak je met een Engelssprekende gids een privé tour door Cuenca. Je maakt een wandeling door de stad waarbij je onder andere naar het San Francisco plein gaat, hier zie je de inheemse kooplieden poncho’s, alpaca-truien, handschoenen en meer verkopen. Op de kleine dagelijkse bloemenmarkt creëren prachtige rozen, orchideeën en lelies een vrolijk palet van kleuren en geuren. Deze markt ligt naast het grootste architectonische meesterwerk van Cuenca, de Nieuwe Kathedraal. Achter het nabijgelegen centrale plein, genaamd Abdón Calderón Park, staat de witgekalkte oude kathedraal van El Sagrario. Cuenca exporteert wereldwijd handgemaakte toquilla strohoeden (bekend als panamahoeden), die door UNESCO worden erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Je brengt een bezoek aan een fabriek waar deze hoeden worden gemaakt.

Ecuador Cuenca kathedraal
Ecuador Cuenca straat
Ecuador Cuenca panamahoeden

Dag 12: Cuenca

Vandaag bezoek je met je privé gids het grootste complex met Inca ruïnes van Ecuador, genaamd Ingapirca. De naam “Ingapirca” betekent “muur van de Inca” in het Quechua, de taal van de Inca’s. Deze site is een fascinerende mix van Inca- en Cañari-culturen. De site is gebouwd in de 16e eeuw, net voor de komst van de Spanjaarden in dit gebied. Men vermoed dat Ingapirca ooit diende als observatorium voor de zon en de maan. De tempel van de zon is is het meest iconische en best bewaarde bouwwerk op de site. Naast de Inca-structuren zijn er ook ronde Cañari-bouwwerken te vinden, die de unieke combinatie van beide culturen op de site laten zien.

Ecuador Cuenca Ingapirca uitzicht
Ecuador Cuenca IngaPirca Ruines
Ecuador Cuenca Ingapirca

Dag 13: Cuenca - Guayaquil

Vandaag maak je een bijzondere route door het land, je start in het Andesgebergte waarbij je een pas van 4.000 meter over gaat en de dag eindigt tussen de cacao- en bananenplantages. Je ziet en voelt hoe het landschap en klimaat verandert gedurende de dag. Onderweg bezoek je samen met een Engelssprekende gids Nationaal Park El Cajas, één van de hoogtepunten in Ecuador en een waar paradijs voor wandelaars. Je maakt een mooie wandeling en geniet van een lokale lunch. Aan het einde van de dag ben je in Guayaquil.

Ecuador Cuenca Nationaal Park El Cajas
Ecuador Cuenca Nationaal Park El Cajas
Ecuador Nationaal Park El Cajas uitzicht

Dag 14: Guayaquil - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding en in de middag word je per privé transfer naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15: Amsterdam

In de middag arriveer je in Amsterdam en zit je cultuurreis Ecuador erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de cultuurreis Ecuador

In deze cultuurreis Ecuador is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Quito

In het historisch centrum, vlakbij Plaza Grande, ligt het kleinschalige Hotel Carlota. Een hotel dat design met duurzaamheid combineert. Het pand was familiebezit en behoorde tot Renato’s grootmoeder Carlota. Door het kleinschalige karakter is de service persoonlijk en creëren ze een sfeer waar je je thuis voelt. Hotel Carlota is gebouwd in de Franse stijl, heeft 12 kamers en is uitgeroepen tot Designhotel of the World. In Bistro Carlota worden traditionele gerechten geserveerd waardoor je de smaken van Ecuador ervaart. Zowel de locals als de gasten genieten van de openbare ruimtes van Hotel Carlota. Drink samen met de locals een drankje op het dakterras en geniet van het uitzicht over het historisch centrum.

Ecuador Quito Hotel Carlota Suite
Ecuador Quito Hotel Carlota terras

Accommodatie Amazone

Napo Cultural Center is gebouwd door de Kichwa Añangu community in de Amazone. Maak kennis met deze community en ga voor een culturele ervaring! Naast de avontuurlijke activiteiten zoals junglewandelingen, kanovaren en het beklimmen van de uitkijktorens, leer je over de tradities van deze inheemse bevolkingsgroep. Bij aankomst in Napo Cultural Center wandel je direct binnen bij de Kichwa Añangu Community. Deze community bestaat uit 37 families die in eigen gebouwde hutten langs de rivier wonen. Op het centrale plein vind je een school, dokterspost, voetbalveld, een veld waar EcuaVolley wordt gespeeld en het restaurant en de bar van Napo Cultural Center. Iets verderop bevinden zich de cabañas waar je overnacht tijdens je verblijf in Napo Cultural Center.

Ecuador Amazone Napo Cultural Center welkom

Accommodatie Nevelwoud

Bellavista werd in de jaren ’90 opgericht door Richard en Gloria, een Colombiaans-Brits echtpaar dat al enkele jaren in Ecuador woonde. De lodge biedt een comfortabele accommodatie in een eigen natuurreservaat van 700 hectare. Onder begeleiding van natuurgidsen verken je de paden van het natuurreservaat en wandel je langs reusachtige boomvarens, watervallen en geniet je van een fantastisch uitzicht op het bos en de valleien. De lodge is beroemd om de kleurrijke kolibries die fladderen tussen de feeders rondom de lodge en het is een uitstekende plek voor vogelaars! De kamers zijn eenvoudig ingericht, hebben een rustieke uitstraling en zijn voorzien van privé sanitair.

Ecuador Mindo Bellavista lodge hoofdgebouw
Ecuador Mindo Bellavista lodge kamer
Bellavista uitzicht
Foto's en Video's

Foto's van de cultuurreis Ecuador

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de cultuurreis Ecuador. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

15 dagen vanaf € 3.250,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
familiereis Ecuador en Galapagos Safari Camp

Reviews

"Fantastische rondreis gemaakt door ecuador en galapagos!"

Wij zijn net teruggekomen van een geweldige rondreis door ecuador en galapagos! Alles was ontzettend goed geregeld en hebben dan ook ontzettend genoten. Wij zijn wezen rondreizen met onze dochter van 1 jaar oud en hebben daarom de hulp van nicole ingeschakeld. Ze heeft alles tot in en de puntjes voor ons verzorgd.

Lees meer
Ecuador familiereis in de Andes
Marjolijn, Robbert-Jan & Lynn (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador en Galapagos
Ecuador Banos Raften Pastaza Rivier

Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Ecuador Andes Hacienda Zuleta lamas
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador
Avontuurlijke reis Ecuador zipline Banos

Reviews

"Geweldige vakantie in Ecuador"

Wat een geweldige vakantie was dit naar Ecuador. De totale reis was door Nicole samen met ons in elkaar gezet. Wij raden zeker aan om te boeken via Nicole, een echte topper!

Lees meer
individuele rondreizen Ecuador lama Quilotoa
Familie de Groot (familie, juli 2023) Familiereis Ecuador
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp