skip to Main Content

Mashpi Lodge

★★★★★

De Mashpi Lodge is door National Geographic benoemd tot één van de meest unieke lodges ter wereld. Daar zijn wij het helemaal mee eens! Waarom? Lees onze blog over onze onvergetelijke natuur-ervaring.

  • Waar? Mashpi Lodge ligt nabij het nevelwoud van Ecuador op 3 uur rijden van Quito.
  • Voor wie? De luxe ecolodge biedt een bijzondere ervaring voor natuurliefhebbers en speciaal voor vogelspotters, er zijn meer dan 500 vogelsoorten te vinden.
  • Waarom? Mashpi Lodge biedt de perfecte combinatie van luxe met de natuur. Na een intensieve activiteit kunt u heerlijk ontspannen in de jacuzzi of van genieten van de spa faciliteiten.

Duurzaam verblijf

De Mashpi Lodge geeft u een adembenemend uitzicht op de omliggende beboste bergen. Vanachter de panoramische ramen heeft u het gevoel één te zijn met de natuur. De lodge is gebouwd met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. Het openluchtterras van de lodge is één van de favoriete plekken tijdens het verblijf, u geniet hier van het uitzicht, de geluiden van het bos en het spotten van diverse vogelsoorten.

Yaku-suites in een sprookjesbos

De kamers van de lodge zijn verdeeld over drie verdiepingen, allemaal ontworpen met hoge ramen. De drie Yaku Suites van de lodge (Yaku is een Kichwa-woord dat ‘Water’ betekent) strekken zich uit over een 46 vierkante meter. Ze bevinden zich op de eerste verdieping, aan het noordwestelijke uiteinde van de lodge. Elke kamer beschikt over een grote badkamer met dubbele wastafels en badkuipen met uitzicht. De Yaku-suites hebben kingsize bedden.

Wayra-kamers in het sprookjesbos

De 20 Wayra-kamers (Wayra is een Kichwa-woord dat “wind” betekent) beslaan allemaal een royale 34 vierkante meter. 13 Wayra Twin Rooms hebben twee full-size bedden, met drie kamers aan het einde van de noordwestelijke vleugel en de rest langs de zuidoostelijke vleugel. 7 Wayra King kamers zijn voorzien van kingsize bedden.

Faciliteiten in de Mashpi Lodge

Naast de prachtige omgeving heeft de Mashpi Lodge nog extra faciliteiten. Een restaurant met culinaire gerechten, een bar met exotische drankjes en na een intense wandeling door het bos geniet u van een ontspannen moment in de jacuzzi of een spa behandeling. Leer meer over de flora en fauna in de expeditie ruimte of droom weg bij het uitzicht vanaf het platform.

Leer over flora en fauna in het laboratorium

Het laboratorium is de thuisbasis van onderzoeksprojecten die worden uitgevoerd in het Mashpi-reservaat, bemand door de Wildlife Project Coördinator. Hier leert u over eerdere en lopende wetenschappelijke projecten die worden uitgevoerd door het team en gastonderzoekers. Er is zelfs een speciale ruimte ontworpen voor kinderen zodat ze spelenderwijs leren over de projecten en de flora en fauna.

Life Center van Mashpi Lodge

Het Life Centre ligt op 45 minuten lopen van de Lodge en is een van de meest magische plekken in het reservaat. Een uitstekende plek om te zien hoe de tropische vogels zich voeden en om te leren over de metamorfose van de vlindersoorten die het reservaat bewonen.

Activiteiten in de Mashpi Lodge

Voor een verblijf in de Mashpi Lodge kiest u voor een 3-daags of 4-daags programma. U onderneemt samen met uw gids diverse activiteiten zoals een nachtwandeling, een bezoek aan de tuin met tientallen kolibries, wandelen door het bos naar de watervallen, het beklimmen van de uitkijktorens en de activiteiten met de Dragonfly en de Skybike waarbij u door het bos zweeft.

Groen detail

Mashpi Lodge is meer dan een vijfsterrenhotel op een prachtige locatie. Voordat de bouw van de lodge was voltooid werd er een bioloog aangenomen om een onderzoeksprogramma uit te voeren. Het doel? Zoveel mogelijk te weten te komen over de ontelbare natuurlijke elementen binnen het Mashpi-reservaat en hun interactie met dit gevarieerde ecosysteem. De verzamelde informatie wordt ingezet bij de ontwikkeling van duurzaam toerisme.

Double Room Mashpi Lodge
Suite Met Badkamer Mashpi Lodge
Panoramisch Uitzicht Vanuit De Kamer Mashpi Lodge
Bad Met Uitzicht Mashpi Lodge
Twin Room Mashpi Lodge
Ontbijt Mashpi Lodge
Zithoek In De Kamer Mashpi Lodge

Hotel Plaats

Back To Top