skip to Main Content

Haciënda Zuleta

★★★★★

Haciënda Zuleta is een koloniale werkende boerderij die tot de familie van Galo Plaza Lasso behoort, een voormalig president van Ecuador. Een verblijf in deze bijzondere accommodatie is uitermate geschikt als u geïnteresseerd bent in de historie en cultuur van Ecuador. Lees onze ervaringen over ons verblijf in Haciënda Zuleta in de blog en bekijk ook onze reisvideo!

  • Waar? Haciënda Zuleta ligt op slechts twee uur rijden ten noorden van Quito.
  • Voor wie? Deze bijzondere accommodatie is uitermate geschikt als u rust zoekt in de Andes van Ecuador.
  • Waarom? Het hotel heeft een interessante historie, brengt rust en geeft u een huiselijk gevoel.

Haciënda Zuleta: van koloniale boerderij tot luxe verblijf

Haciënda Zuleta is gebouwd door de koning van Spanje aan het einde van de zestiende eeuw en een groot deel van de constructie is afgerond door de Jezuïeten in 1691. In 1898 werd Haciënda Zuleta gekocht door de Lasso familie. Galo Plaza Lasso erfde de haciënda van zijn moeder en Zuleta behoort nu tot de vijf dochters van Lasso en zijn zoon Galo Junior. Fernando Polanco, een kleinzoon, is de general manager van de haciënda. De familieleden zijn nog steeds graag hier en komen de haciënda regelmatig bezoeken.

De kamers en faciliteiten

De Haciënda heeft 14 prachtig ingerichte kamers, allemaal met hun eigen open haard. Wandel door de kleurrijke tuinen en kom tot rust in de gezellige woon- en leeskamers. De keuken serveert dagelijks verse lokale Ecuadoraanse maaltijden. Deze zijn bereidt met groenten uit de biologische tuin en zuivelproducten geproduceerd op de Haciënda.

Activiteiten in Haciënda Zuleta

Er zijn verschillende activiteiten om te ondernemen in de omgeving. Ga paardrijden door de bergen, maak een mountainbike tochten of wandel over een van de vele wandelpaden op de ruim 2.000 hectare grond van de haciënda. Breng een bezoek aan de kaasmakerij of aan het Condor Andes-rehabilitatieprogramma “Condor Huasi Project” dat is bestemd voor de rehabilitatie van de majestueuze Andes-condor.

Groen detail

De haciënda heeft een foundation in het leven geroepen de Galo Plaza Foundation. Samen met vrijwilligers werken ze via deze foundation aan projecten op het gebied van milieu, onderwijs, cultuur en toerisme. Daarnaast zijn er ook ontwikkelingsprojecten opgezet in het gebied van de lokale gemeenschap.

Double Room Hacienda Zuleta Ecuador
Suite Hacienda Zuleta
Kamer Met Open Haard
Twin Room Hacienda Zuleta Andesgebergte
Bijzondere Accommodatie Hacienda Zuleta Ecuador
Luxe Accommodatie Ecuador

Hotel Plaats

Back To Top