100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe hotels in Quito

Luxe hotels in Quito

In Quito, de hoofdstad van Ecuador, zijn er verschillende type hotels om te overnachten. Van middenklasse tot luxe hotels. Tijdens mijn reis ging ik naar 3 luxe hotels om te ontdekken hoe de faciliteiten zijn, hoe de kamers eruit zien en welke extra’s het tot een bijzonder verblijf maken. En niet geheel onbelangrijk; ik ging er ook proefslapen! Lees in deze over de luxe hotels in Quito.

Exclusief verblijf bij Casa Gangotena

Casa Gangotena is het meest exclusieve hotel van Quito. Een koloniaal pand gelegen aan de Plaza de San Francisco in het historisch centrum van Quito. Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1600 door de familie Ponce Castillejo en de eerste jaren werd het bewoond door presidenten van Ecuador. De uiteindelijke eigenaar van het pand werd de rijke familie Gangotena. In 1914 werd het koloniale pand flink beschadigt door een brand. Uiteindelijk werd het in 1926 volledig herbouwd door de Italiaanse gebroeders Russo. De liefde van deze architecten voor de koloniale stijl is nog steeds terug te zien in dit luxe hotel in Quito. De sierlijke kolommen, fonteinen, muurschilderingen en fresco’s maken Casa Gangotena tot een droomhotel. In 2007 werd het koloniale pand verkocht aan de voormalige burgemeester van Quito en na de nodige renovatie werd het in 2010 geopend als luxe boetiek hotel.

Uitzicht op Plaza San Francisco

Casa Gangotena heeft meerdere plekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Zo is er een patio met kleurrijke bloemen, de binnentuin waar iedere dag om 16:00 uur tea-time wordt geserveerd en ook de bar waar er gezellige hoekjes zijn gecreëerd om met elkaar na te praten over de dag. Genieten van een mooi uitzicht? Ga dan naar de bovenste verdieping en vanaf het dakterras kijk je uit over de Plaza San Francisco en het historisch centrum van Quito. Ontbijten of dineren op het dakterras is ook mogelijk, sfeervoller dan dit wordt het niet!

Ontdek het unieke design van Hotel Carlota

In het historisch centrum, vlakbij Plaza Grande, ligt het kleinschalige Hotel Carlota. Een luxe hotel in Quito dat design combineert met duurzaamheid. Het echtpaar Renato en Veronica runnen Hotel Carlota. Het pand was familiebezit en behoorde tot Renato’s grootmoeder Carlota. Renato en Veronica besloten het pand te behouden en volledig te renoveren. Door het kleinschalige karakter is de service persoonlijk en creëren ze een sfeer waar je je thuis voelt. Hotel Carlota is gebouwd in de Franse stijl, heeft 12 kamers en is uitgeroepen tot Designhotel of the World. Iedere kamer is uniek, heeft verschillende kleuren en draagt de naam van één van de vogels van Quito, de vogels waar grootmoeder Carlota zo van hield.

Verborgen plekjes in Hotel Carlota

Zowel de locals als de gasten genieten van de openbare ruimtes van Hotel Carlota. Drink samen met de locals een drankje op het dakterras en geniet van het uitzicht over het historisch centrum. Op zondagmiddag wordt er vaak een brunch georganiseerd, gezellig en smaakvol! Voor de trap naar het dakterras ontdekten wij een kleine wijnkelder. Een ruim assortiment aan wijnen uit verschillende delen van de wereld kun je hier proeven. Wil je een boek lezen? Er is een kleine bibliotheek ingericht met stijlvolle items en een reeks aan boeken over Ecuador.

Bistro Carlota

In Bistro Carlota worden traditionele gerechten geserveerd waardoor je de smaken van Ecuador ervaart. Het Bistro-menu is zeer gevarieerd met hapjes, soepen, sandwiches, salades, voorgerechten, desserts en drankjes. Elke dag is een verrassing want de chef-kok zorgt iedere dag voor een andere creatie. Ontbijt is inclusief en voor het diner maak je een reservering. Van woensdag tot vrijdag zijn er naast het menu ook 2 speciale opties: het proeverij-menu en het Carlota-menu.

Beleef de bijzondere ervaring in Illa Experience

Bij aankomst in Illa Experience is er geen ‘normale’ check-in maar een bijzondere ervaring. Iedere dag zijn er andere ervaringen waarmee zij de gasten verwelkomen en verrassen. Afgestemd op de tijd van aankomst en op de gast; voor een familie is er bijvoorbeeld de ervaring van het maken van schuim-ijsjes en wij genieten van het traditionele drankje canelazo.

Thema’s in Illa Experience

Illa Experience is een kleinschalig luxe hotel in Quito met in totaal 10 kamers waarvan 6 deluxe en 4 suites. Het hotel is een oud familiehuis in het historisch centrum van Quito in de wijk San Marcos en bestaat uit 3 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen thema; de koloniale, de republieke en de moderne verdieping. Deze thema’s zijn terug te vinden in het design van het hotel. Zo heeft de koloniale verdieping traditionele zuilen, zijn de ramen op de republieke verdieping verdeeld in kleine ruitjes en zijn er op de moderne verdieping veel houten materialen te zien. Illa Experience heeft zachte kleuren en pasteltinten wat een rustig en warm gevoel geeft. Dit past bij het gedachtegoed; zij willen dat je je niet een gast voelt, maar dat je je thuis voelt.

Restaurant NUEMA

Het restaurant NUEMA is van een hoge kwaliteit en bereid exclusieve diners met lokale producten. De stijl van de keuken is fusion. Het ontbijt is inclusief en voor de lunch en het diner moet je vooraf reserveren. Vanuit het restaurant loop je naar het dakterras, een hippe plek om een drankje te doen. Ga je 1 verdieping naar beneden dan vind je daar een kleine wijnkelder waar wijnproeverijen worden georganiseerd. Ben je fan van gin? Dan zijn er verschillende soorten gin om te proeven.

Ontspannen in de spa van Illa Experience

Wil je na een actieve dag in Quito ontspannen? Dat kan! Er is een kleinschalige spa met een massagestoel, een jacuzzi en 2 massagestoelen voor manicure en pedicure. Daarna is het genieten van de binnentuin met het uitzicht op de Panecillo.

Wil je graag overnachten in een van deze luxe hotels in Quito? Neem contact met mij op en dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op