100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Argentijnse tango

Argentijnse tango

De Argentijnse tango is één van de meest iconische en intrigerende dansen ter wereld, en Buenos Aires, is de geboorteplaats en het kloppende hart van deze sensuele dans. De Argentijnse tango ontstond in de achterbuurten van Buenos Aires in de late 19e eeuw. Het werd beïnvloed door immigranten uit Europa, vooral Spanje en Italië, en door de Afrikaanse cultuur. De tango begon als een volksdans en evolueerde tot een verfijnde dansvorm. De tango staat bekend om zijn sensuele en gepassioneerde aard. Het is een dans die emotie en expressie viert, en het draait om het samenspel tussen de dansers.

Tango in Buenos Aires

In Buenos Aires zijn er talloze tango salons en milonga’s waar zowel beginners als ervaren dansers samenkomen om de tango te dansen. Op sommige openbare plaatsen in Buenos Aires, zoals Plaza Dorrego in San Telmo, en in de wijk La Boca, kun je spontane tango-optredens en dansen op straat zien.

Tangoshows in Buenos Aires

In Buenos Aires kun je verschillende tangoshows bezoeken. Er worden heerlijke Argentijnse gerechten geserveerd terwijl je geniet van een spectaculaire tangoshow. Hieronder vind je een selectie van een aantal shows.

Gala Tango Show is een intieme en exclusieve tango-show in een prachtige balzaal in San Telmo. Het diner is goed voorbereid en de muzikanten spelen op hoog niveau.

Rojo Tango beloofd je liefde, passie en glamour. De tangoshow speelt in het luxueuze Faena Hotel in de wijk Puerto Madero. De show straalt meer glamour uit dan traditioneel door de ambiance van het hotel maar is voor de liefhebber absoluut het bezoeken waard.

El Querandi is een intieme en gepassioneerde tangoshow dat is gehuisvest in een historisch 19e-eeuws gebouw met een kleurrijke geschiedenis. Het was vroeger de ontmoetingsplaats voor dichters en studenten in het hart van het historisch centrum van Buenos Aires. In de late jaren 70 werd het gebouw verlaten en vervolgens gerestaureerd en heropend in 1992 als El Querandi Tango Hall. Je beleeft hier een authentieke show van de oorsprong tot de moderne tijd in Buenos Aires. De drie kunstenaars, zes dansers en vier musici zetten een ongelooflijke show neer.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op