100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Avontuurlijke hikes in Latijns-Amerika

6x Avontuurlijke hikes in Latijns-Amerika

De natuur en bergketens in Latijns-Amerika zijn perfect voor avontuurlijke reizigers die het continent graag te voet willen verkennen.  Een aantal van deze avontuurlijke hikes in Latijns-Amerika heb ik zelf gedaan, anderen staan hoog op mijn wensenlijst. De hikes variëren van dagtochten tot aan meerdaagse trekkingen.

1. Argentinië: hiken in het Patagonië-woud

Het Nationaal Park Alerces ligt in het noordwesten van de Argentijnse provincie Chubut, in de buurt van de stad Esquel en grenzend aan Chili. Alerces staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kenmerkend is de Patagonische Andes. Het park is vernoemd naar de Alerce die hier veelvuldig voorkomt, sommige van deze bomen zijn meer dan 1.000 jaar oud. In deze bosrijke omgeving ligt de glamping Los Huemules, een avontuurlijke bestemming en bijzondere plek om te overnachten. Hiervandaan zijn er ontelbare circuits voor activiteiten in de natuur. Tussen november en april bied het landschap een indrukwekkende verscheidenheid; van lentetinten en sporen van sneeuw tot de zomer met al zijn groen en het spectaculaire van de herfst met zijn palet van roodtinten. Dit is het perfecte seizoen voor avontuurlijke hikes in Nationaal Park Alerces. Tijdens de dagtochten heb je de kans om de lokale fauna te bewonderen: spechten, condors, vossen, herten en nog veel meer soorten.

2. Brazilië: hiken in Chapada Diamantina

Ten westen van de stad Salvador ligt het Nationaal Park Chapada Diamantina. Dé plek voor een avontuurlijke hike langs kliffen, plateaus, grotten en watervallen. Je wandelt langs cactussen en bromelia’s en kijkt uit over valleien en kloven. In dit gebied is het mogelijk om een dagtocht te maken tot aan meerdaagse avontuurlijke hikes. Samen met een gids ontdek je het ruige gebied en wandel je 2 tot 5 uur per dag.

3. Chili: hiken in Torres del Paine

De omgeving van Patagonië leent zich uitstekend voor een avontuurlijke hike en zo ook het Nationaal Park Torres del Paine. De beroemde W-trekking is een meerdaagse trekking van 3 tot 5 dagen waarbij je overnacht in het Nationaal Park. Maar ook vanuit accommodaties zoals EcoCamp Patagonië kun je dagtochten maken in de omgeving. Geniet van de uitgestrekte landschappen, de talrijke dieren zoals adelaars, vossen en lama’s en de besneeuwde bergtoppen om je heen. Een avontuurlijke hike is in dit Nationaal Park gegarandeerd!

4. Ecuador: hike de Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop is één van mijn persoonlijke favorieten. Tijdens deze avontuurlijke hike wandel je gemiddeld 6 tot 7 uur per dag. Het is een meerdaagse trekking van 4 dagen door het Andesgebergte van Ecuador. Je gaat terug in de tijd en beleeft de omgeving op een avontuurlijke manier, wandelend door valleien met uitzicht op de groene bergen. Ontmoet de lokale inwoners in het dorp Isinlivi en Chugchilan en maak kennis met de lokale tradities. Als kers op de taart bezoek je het Quilotoa kratermeer, een vulkanische krater gevuld met een smaragdgroen meer. In het zonlicht geeft dit een mooi kleurenspel weer!

individuele rondreizen Ecuador lama Quilotoa

5. Mexico: hiken door de Copper Canyon

In het noorden van Mexico ligt de grootste bergketen van noord- Amerika; de Copper Canyon. De ruige wildernis, robuust berggebied, mijnbouwgebieden en inheemse dorpen; een bezoek aan de Copper Canyon heeft het allemaal en brengt je buiten het gebaande pad. Van korte wandelingen van een paar uur tot aan avontuurlijke hikes tijdens een meerdaagse expeditie, alles is mogelijk. Voor de actieve en sportieve wandelaar is er zelfs de mogelijkheid om een 9-daagse trekking te maken waarbij je door de kloven van Urique, San Rafael en Guitayvo wandelt.

6. Peru: een avontuurlijke hike over het pad van de Inca’s

Eén van de meest bekende trails ter wereld is de Inca trail. Maar er zijn meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden; kies voor een avontuurlijke hike met Mountain Lodges of Peru. Tijdens de sportieve trekking maak je ook kennis met de culturele aspecten van het land. De organisatie is in handen van Peruanen die gepassioneerd zijn over de bergen en de mensen die daar wonen. Geen overnachting in een tentje, maar genieten in een comfortabele mountain lodge. Je hebt de keuze uit de Salkantay of de Lares trekking. Je bewandelt andere Inca paden en afhankelijk van de moeilijkheidsgraad ga je 3, 5 of 7 dagen op pad.

Heb je zin gekregen om een avontuurlijke hike in Latijns-Amerika te maken? Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op