100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Natuurreis Chili 18 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de natuurreis Chili

De natuurreis Chili heeft een indicatieprijs vanaf € 5.895,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 4-sterren accommodaties op basis van logies & ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Privé fietstour Santiago
 • Privé tour Maanvallei in de Atacama woestijn
 • Privé tour Altiplanico in de Atacama woestijn incl. lunch
 • Privé tour Tatio Geisers in de Atacama woestijn
 • Magdalena Island Pinguïn kolonie (gedeelde tour)
 • 4 dagen en 3 nachten Ecocamp Patagonia incl. maaltijden, groepsactiviteiten, entreegelden Nationaal Park
 • Privé tour Moai Paaseiland incl. lunch
 • Privé tour Orongo & Akivi
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in economy class inclusief bagage
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de natuurreis Chili

De natuurreis Chili begint in de hoofdstad Santiago waar je per fiets kennis maakt met de stad. Daarna vlieg je naar Calama om hier een aantal dagen te verblijven in de Atacama woestijn. Je bezoekt hier de maanvallei, de altiplanico en de tatio geisers. Je vervolgt je reis naar het natuurgebied Patagonië, een contrast qua landschap en natuur met het noorden. Je beleeft hier een glamping avontuur bij Ecocamp Patagonia, de perfecte manier om je volledig onder te dompelen in dit prachtige natuurgebied. Als kers op de taart vlieg je naar Paaseiland om hier de natuurreis Chili af te sluiten.

Fietstour in Santiago

Tijdens de fietstour in Santiago leer je de stad op een leuke manier kennen. De Engelssprekende gids neemt je per fiets mee naar de parken en de bruisende binnenstad. Je fietst langs de wijken Bellas Artes, Balmaceda Park, Providencia, Bustamante Park en de wijk Lastarria. De gids vertelt uitgebreid over de historie en cultuur van Santiago en Chili. Een mooi begin van je natuurreis Chili!

Maanvallei en Tatio Geisers

De Atacama-woestijn, gelegen in het noorden van Chili, is één van de meest indrukwekkende en onherbergzame woestijnlandschappen ter wereld. Sommige delen van de woestijn hebben decennia of zelfs eeuwenlang geen regen ontvangen. Deze extreme droogte wordt veroorzaakt door de combinatie van de koude Humboldt-stroom langs de kust en de nabijheid van de Andes-bergen, die neerslag blokkeren. Ondanks de extreme omstandigheden biedt de Atacama-woestijn een adembenemend en gevarieerd landschap. Je vindt er zoutvlaktes, kleurrijke canyons, vulkanen, zandduinen, geisers, zoutmeren en bizarre rotsformaties.

Glamping ervaring in Patagonië

Gelegen op een unieke locatie in het hart van Nationaal Park Torres del Paine ervaar je hier jouw glamping avontuur. Ecocamp Patagonia staat bekend om zijn sterke toewijding aan duurzaam toerisme en milieubehoud. De accommodatie is ontworpen om minimale impact op het milieu te hebben. De koepelvormige structuren zijn gebouwd met duurzame materialen en zijn energiezuinig. Bij Ecocamp Patagonia draait alles om de buitenervaring en verbinding met de natuur. Elke dag nemen de gidsen je mee op verschillende trekking tochten om wilde dieren te spotten in Torres del Paine. Je ervaart de natuur van dichtbij en ziet guanaco’s die langs de oevers van de rivier dwalen, vossen die in de verte lopen, blauwe ijsbergen die op Gray Lake drijven en de felle Patagonische wind die door de vlaktes raast. Het is een geweldige ervaring, glamping in Chili!

Ontdek bijzonder Paaseiland

Paaseiland, ook wel bekend als Rapa Nui in de lokale taal, is een geïsoleerd eiland in de Stille Oceaan en een bijzondere bestemming die deel uitmaakt van Chili. Het eiland is wereldberoemd vanwege zijn grote stenen beelden, bekend als Moai. Deze beelden werden gesneden uit vulkanische rotsen en zijn verspreid over het eiland. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Paaseiland. Het grootste deel van het eiland is beschermd als Rapa Nui National Park, dat is uitgeroepen tot een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Naast het verkennen van de archeologische schatten, biedt Paaseiland mogelijkheden voor wandelen, fietsen en snorkelen in de kristalheldere wateren van de Stille Oceaan.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de natuurreis Chili

Dit is een inspiratiereis, de natuurreis Chili wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Santiago

Vandaag vertrek je in de avond vanaf Amsterdam naar Santiago. De volgende dag land je vroeg in de ochtend op de internationale luchthaven van Santiago.

Dag 2: Santiago

Je wordt verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company. Per privé transfer wordt je naar je accommodatie gebracht. In de middag maak je onder begeleiding van een privé gids een fietstour door Santiago. De Engelssprekende gids neemt je per fiets mee naar de parken en de bruisende binnenstad. Je fietst langs de wijken Bellas Artes, Balmaceda Park, Providencia, Bustamante Park en de wijk Lastarria. De gids vertelt uitgebreid over de historie en cultuur van Santiago en Chili. Een mooi begin van je natuurreis Chili!

Dag 3: Santiago - Atacama

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Santiago gebracht en vliegt hiervandaan naar Calama. Bij aankomst word je verwelkomd en naar je accommodatie gebracht. In de middag ga je met de Engelssprekende gids naar de Maanvallei. De eerste stop is bij de Grote Duin, hier wandel je over een zandpad totdat je een uitkijkpunt bereikt vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de omgeving. Daarna ga je naar het uitkijkpunt Tres Marías, een geologische formatie gebeeldhouwd door eroderende stoffen die eruitzien als zoutbeelden. Op de terugweg maak je een korte wandeling langs het amfitheater en ten slotte bezoek je de Mirador de Cari, gelegen op 2.550 meter boven zeeniveau. Dit uitkijkpunt staat bekend als de Piedra del Coyote en is een van de beroemdste plekken van San Pedro de Atacama. Je geniet hier van een majestueus uitzicht op het Andesgebergte.

Dag 4: Atacama

Voor zonsopgang vertrek je uit San Pedro en ga je naar Salar de Atacama waar je eerst de Chaxa-lagune bezoekt, een oase midden in een zoutwoestijn. Het wateroppervlak laat je een rijk ecosysteem zien waar vele soorten flamingo’s en andere altiplanische vogels leven. De Salar van Atacama wordt gevormd door een zoutvlakte die tot voorbij de horizon reikt. Dit is één van de meest spectaculaire landschappen op aarde. Daarna vervolg je de tour naar Piedras Rojas. Hiervoor stijg je naar 3.800 meter hoogte en wandel je ongeveer 1 uur (heen en terug) om deze koperkleurige rotsen te zien, evenals de omliggende lagunes en zoutvlakten. Met het uitzicht op dit indrukwekkende landschap geniet je van een ontbijt voordat je de weg vervolgt naar de Altiplanic Lagoons. De Altiplanische lagunes zijn de Miscanti en Meñiques, twee lagunes met kristalhelder water, omgeven door massieven met een uniek landschap. Daarna bezoek je het charmante stadje Socaire, beroemd om zijn landbouwgrond. Hier word een voortreffelijke lunch geserveerd. Als laatste stop reis je naar de stad Toconao, gebouwd met vulkanisch gesteente en erkend vanwege het spectaculaire uitzicht dat het biedt op de Salar de Atacama.

Dag 5: Atacama

Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit San Pedro en reis je noordwaarts naar de beroemde El Tatio-geisers. Je reist 100 kilometer naar de hooglanden in de richting van de Andes totdat je het geothermische veld Geysers del Tatio bereikt, het hoogste ter wereld op een hoogte van 4.000 meter. Hier wandel je langs een gemarkeerd pad om de uitstoot van kokend water te observeren. Op de terugweg geniet je van de schoonheid van het landschap, de inheemse flora en fauna en stop je onderweg om vicuña’s, vogels en vegetatie te observeren.

Dag 6: Atacama - Santiago

Je hebt vandaag een transfer naar de luchthaven van Calama en hiervandaan vlieg je naar Santiago. Bij aankomst wandel je op eigen gelegenheid naar het hotel tegenover de luchthaven. Je verblijft hier een nachtje omdat je de volgende dag verder reist naar het zuiden van Chili.

Dag 7: Santiago - Punta Arenas

In de ochtend wandel je naar de luchthaven van Santiago en hiervandaan vlieg je rechtstreeks naar Punta Arenas. Punta Arenas staat bekend om de Magallanes, hier leven meer pinguïns dan mensen. Het stadje is de meest zuidelijke van Chili en heeft een kleurrijke architectuur.

Dag 8: Punta Arenas

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel en naar de haven van Punta Arenas gebracht. Hier ga je aan boord van de boot die je naar Magdalena eiland brengt, gelegen in het midden van de Straat van Magellan. Om daar te komen volg je dezelfde navigatieroute die wordt gebruikt door enkele van de meest populaire ontdekkingsreizigers ter wereld, zoals Sir Francis Drake en Charles Darwin. Op het eiland zie je een verscheidenheid aan fauna zoals aalscholvers, zeemeeuwen en één van de grootste pinguïn kolonies in Chili. Hier wordt de populatie Magelhaen pinguïns geschat op meer dan 60.000 broedparen. Je wandelt naar de vuurtoren op het eiland en hiervandaan heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland en de omliggende gebieden.

Dag 9: Punta Arenas - Patagonië

Vandaag reis je per gedeelde transfer naar je volgende natuurbestemming; Patagonië. Gelegen op een unieke locatie in het hart van Nationaal Park Torres del Paine ervaar je bij Ecocamp Patagonia hier jouw glamping avontuur. Ecocamp Patagonia staat bekend om zijn sterke toewijding aan duurzaam toerisme en milieubehoud. Bij Ecocamp Patagonia draait alles om de buitenervaring en verbinding met de natuur. Elke dag nemen de gidsen je mee op verschillende trekking tochten om wilde dieren te spotten in Torres del Paine. Je ervaart de natuur van dichtbij en ziet guanaco’s die langs de oevers van de rivier dwalen, vossen die in de verte lopen, blauwe ijsbergen die op Gray Lake drijven en de felle Patagonische wind die door de vlaktes raast. Het is een geweldige ervaring, glamping in Chili!

Dag 10 & 11: Patagonië

Deze dagen dompel je jezelf volledig onder in de natuur van Patagonië en ga je samen met de Engelssprekende gids en andere internationale gasten erop uit. Je bespreekt met de gids welke activiteiten je graag wilt ondernemen.

Dag 12: Patagonië - Punta Arenas - Santiago

In de ochtend heb je een transfer terug naar Punta Arenas en hiervandaan vlieg je rechtstreeks naar Santiago. Je overnacht weer in de buurt van de luchthaven omdat je de volgende dag hiervandaan doorvliegt naar Paaseiland.

Dag 13: Santiago - Paaseiland

In de ochtend vlieg je van Santiago naar Paaseiland. Bij aankomst op de luchthaven Mataveri in Hanga Roa word je verwelkomd met een traditionele bloemenketting. Na een korte transfer naar het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Paaseiland, ook wel bekend als Rapa Nui in de lokale taal, is een geïsoleerd eiland in de Stille Oceaan en een bijzondere bestemming die deel uitmaakt van Chili. Het eiland is wereldberoemd vanwege zijn grote stenen beelden, bekend als Moai. Deze beelden werden gesneden uit vulkanische rotsen en zijn verspreid over het eiland. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Paaseiland. Het grootste deel van het eiland is beschermd als Rapa Nui National Park, dat is uitgeroepen tot een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Naast het verkennen van de archeologische schatten, biedt Paaseiland mogelijkheden voor wandelen, fietsen en snorkelen in de kristalheldere wateren van de Stille Oceaan.

Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen kerk en het dorp. Daar krijg je de gelegenheid om zowel katholieke als inheemse symbolen en beelden te zien (zondagsmis beschikbaar als de tijd het toelaat). Naast de kerk vind je een lokale markt en het museum dat rijk is aan Rapa Nui-artefacten en cultuur.

Dag 14: Paaseiland

Vandaag leer je meer over de fascinerende geschiedenis van Rapa Nui. Je eerste stop is een plaats die bekend staat als Hanga Te’e, waar je een verscheidenheid aan omgevallen Moai (beelden) van Ahu Vaihu ziet. Vervolgens reis je verder naar Rano Raraku. Deze vulkaan herbergt een oude steengroeve die steen leverde waaruit ongeveer 95% van de sculpturen van het eiland werd gesneden. Na de luncht is het volgende hoogtepunt, Ahu Tongariki. Dit is de grootste gerestaureerde Ahu op Paaseiland en beschikt over 15 moai. Daarna rijd je richting de oostkust en arriveer je in Te Pito o Te Henua. Deze locatie wordt beschouwd als de “navel” van de wereld en hier zie je de nabijgelegen Ahu Te Pito Kura. Last but not least bereik je het strand van Anakena, bekend om zijn prachtige witte zand en kokospalmen. Na een bezoek aan het gerestaureerde Ahu Nau Nau is er tijd voor een verfrissende duik in de Stille Oceaan.

Dag 15: Paaseiland

Na het ontbijt ga je op pad met de Engelssprekende gids naar de vulkaan Rano Kau. Onderweg geniet je van een panoramisch uitzicht over het eiland en maak je een korte stop bij een uitkijkpunt bij een kratermeer. Van daaruit ga je naar het dorp dat bekend staat als Orongo. Daar leer je over het verleden, de cultuur en de geschiedenis van de vogelman cultus. In de middag ga je naar Ahu Akivi, waar zeven opnieuw opgebouwde moai landinwaarts liggen. De legende beweert dat deze beelden de zeven ontdekkingsreizigers vertegenwoordigen die door koning Hotu Matua naar Rapa Nui werden gestuurd. Vanaf hier ga je verder naar Hanga Poukura; dit is een buitengewone ahu-site waar een aantal tuimelde moai-beelden staan. Je bezoekt de belangrijke steengroeve van Puna Pau en gaat naar de ceremoniële plek van Tahai. Dit is een dag vol geschiedenis, cultuur en adembenemende bezienswaardigheden!

Dag 16: Paaseiland - Santiago

Vandaag is het tijd om deze bijzondere bestemming te verlaten. Je wordt per privé transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt hiervandaan naar Santiago voor een laatste overnachting.

Dag 17: Santiago - Amsterdam

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding in Santiago. Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van Santiago gebracht en vliegt hiervandaan naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 18: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een natuurreis door Chili is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de natuurreis Chili

In deze natuurreis Chili is rekening gehouden met 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Atacama

Boutique hotel Terrantai ligt in het hart van San Pedro de Atacama, naast de kerk en omringd door kunstwinkels, galerijen, ambachtelijke winkels en restaurants. Ideaal voor als je niet in een afgelegen gebied wilt zijn maar juist houdt de levendigheid in een dorp. Terrantai is een 19e-eeuws historisch huis. Vanwege de unieke geschiedenis en locatie van het gebouw wordt het erkend als een Chileens nationaal monument. Terrantai beschikt over 21 kamers die zijn ontworpen in de Atacameña stijl. Er zijn verschillende soorten kamertypen: standaard, superior en driepersoonskamer. Alle kamers beschikken over een ventilator, wifi, föhn, handdoeken, kluisje, verwarming, telefoon en room service. Het hotel beschikt over een restaurant waar je heerlijke Chileense en internationale gerechten geserveerd krijgt. Na een dag in de Atacama woestijn is het lekker relaxen op de grote patio of lees een boekje in de lounge. Ook is er een zwembad waar je verkoeling kunt zoeken.

Accommodatie Patagonië

Gelegen op een unieke locatie in het hart van Nationaal Park Torres del Paine ervaar je bij Ecocamp Patagonia jouw glamping avontuur. Ecocamp Patagonia staat bekend om zijn sterke toewijding aan duurzaam toerisme en milieubehoud. De accommodatie is ontworpen om minimale impact op het milieu te hebben. De koepelvormige structuren zijn gebouwd met duurzame materialen en zijn energiezuinig. De kamers zijn koepelvormige domes met plafondruiten zodat je ’s avonds vanuit je bed geniet van de sterrenhemel. Er zijn 4 verschillende categorieën: de standaard dome, de superior dome, de suite dome en de suite dome loft. In de gemeenschappelijke community domes geniet je van smakelijke fusion-gerechten en Chileense wijn. Deze domes zijn het sociale centrum en hier komen gasten samen voor een aperitief en hapje in de bar. Ook is er een yoga dome waar je yoga lessen kunt volgen. Bij Ecocamp Patagonia draait alles om de buitenervaring en verbinding met de natuur. Elke dag nemen de gidsen je mee op verschillende trekking tochten om wilde dieren te spotten in Torres del Paine.

Accommodatie Paaseiland

Hare Uta is een luxe boutique hotel op het prachtige en afgelegen Paaseiland. Kleinschalig en geïnspireerd op de Rapa Nui-tradities is dit een bijzonder verblijf. Hare Uta heeft 9 kamers die zijn ontworpen met natuurlijke materialen in de Rapa Nui stijl; zachte en neutrale tinten met brede ramen voor een spectaculair uitzicht. Vanaf je kamer kijk je uit over de tuinen en geniet je van de mooie zonsondergang. De tuinen zijn omringd door vulkanische rotsen en er groeien volop fruitbomen en bloemen.

De spa van het hotel biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen. Er zijn rituelen en behandelingen die zijn geïnspireerd op lokale ingrediënten en rituelen. Ook is er een buitenzwembad en een natuurlijk vulkanisch stenen solarium. In het restaurant van Hare Uta geniet je van de oude Rapa Nui-tradities. Een biologische moestuin biedt veel van de ingrediënten van de maaltijden die worden geserveerd. Het hotel biedt diverse activiteiten, waaronder fietsen en wandelen. Maak uitstapjes met lokale vissers, leer de traditionele vismethoden en bezoek de talrijke, fascinerende lokale bezienswaardigheden, met name de spectaculaire stenen beelden van de Moai.

Foto's en Video's

Foto's van de natuurreis Chili

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de natuurreis Chili. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

18 dagen vanaf € 5.895,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"We kunnen het iedereen aanraden"

Vooraf hebben we zelf het programma kunnen aangeven zodat de locaties en excursies afgestemd waren op onze interesses. Alles was goed en netjes geregeld, zodat we tijdens onze vakantie konden genieten van de prachtige natuur. Wij kunnen het iedereen aanraden. Wij kijken in ieder geval terug op een fantastische reis! Nicole bedankt.

Lees meer
Johan en Ellie (stel, februari 2019) Rondreis Argentinië en Chili
Reviews

"We zijn zeer dankbaar voor het goede reisadvies"

Wij hebben ons enorm vermaakt in Argentinië. We hebben prachtige routes gereden en plaatsen bezocht waar anderen niet snel komen. We hebben weer prachtige ervaringen, foto’s, film en verhalen om te delen! Patagonië was voor ons de kers op de taart! Wij zijn je zeer dankbaar voor je goede advies vooraf en je hulp tijdens de reis!

Lees meer
Dhr. en Mevr. Bouw (stel, december 2018) Rondreis Argentinië
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.