100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Galapagos Duikcruise Aqua

Galapagos duikcruise Aqua
Galapagos duikcruise Aqua lounge area
Galapagos duikcruise Aqua diving
Galapagos manta
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Galapagos duikcruise Aqua

De Galapagos duikcruise Aqua heeft een indicatieprijs vanaf € 4.695,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen op basis van een 8-daagse duikcruise.

Let op: om deel te nemen aan deze Galapagos duikcruise dien je in het bezit te zijn van een Advanced Open Water certificaat en minimaal 50 duiken te hebben gemaakt.
Naast de duikcruise heeft de Aqua ook nog andere vaarroutes waarbij je gaat hiken en snorkelen, variërend van 4, 5, tot 8 dagen met verschillende routes. Neem contact met mij op voor beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Inclusief

 • Middenklasse cruise inclusief activiteiten, maaltijden, water, koffie en thee
 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Activiteiten met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Hiken op de eilanden
 • Boottochten met de dinghy rondom de eilanden
 • 12L-tanks voor lucht, gewichten, riemen, duikveiligheidsuitrusting (Personal Marine Rescue GPS), handdoeken
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Entree Nationaal Park Galapagus USD 100 p.p. (vanaf augustus 2024 USD 200 p.p.)
 • Transit Control Card voor de Galapagos USD 20 p.p.
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Duikuitrusting (BCD, ademautomaat, masker, vinnen, wetsuits, kappen, handschoenen, laarzen, zaklamp) (USD 250 p.p.)
 • Nitrox (USD 150 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verplichte duikverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de 8-daagse Galapagos duikcruise Aqua

De Galapagos duikcruise Aqua heeft verschillende vaarroutes. In deze reis is de 8-daagse vaarroute met het duiken omschreven. Daarnaast kun je met de Aqua een 8-daagse route B, een 5-daagse route B5 en een 4-daagse route B4 varen. Bij deze routes ga je niet duiken, maar snorkelen en hiken op de eilanden. Wil je graag meer informatie over de routes en de beschikbaarheid? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Baltra

Vandaag vertrek je naar Baltra. Bij aankomst word je verwelkomd door de crew van de Galapagos duikcruise Aqua en ontmoet je de andere passagiers. Je wordt naar de boot gebracht waar een lunch voor je klaar staat. Er volgt een veiligheidsbriefing en uitleg van de gids over de komende dagen. In de middag ga je een testduik maken bij North East Baltra, de perfecte plek om je duikavontuur te beginnen. Er zijn hier gematigde stromingen en je ziet hier fascinerende lava- en rotsformaties. Op een diepte van ongeveer 20 meter kun je witpuntrifhaaien, roggen en schildpadden zien. Ook is er kans om hier hamerhaaien te spotten!

Galapagos duikcruise Aqua
Galapagos duikcruise Aqua liveaboard haaien
Galapagos duikcruise Aqua duiken zeeleeuwen

Dag 2: Cape Marshall - Manta's City

In de ochtend maak je 2 duiken bij Cape Marshall, gelegen aan de noordoostkust van het eiland Isabela. Dit gebied biedt driftduiken en ook een bijna verticale wand van vulkanisch gesteente dat helemaal tot op de bodem van de zee valt. Dit is een geweldige locatie voor het spotten van hamerhaaien en Galapagos-haaien. Af en toe zijn er ook walvishaaien te zien en scholen van zwartgestreepte salema’s en barracuda’s. In de middag maak je 1 duik bij een plek die de naam “Manta’s City” kreeg doordat er zo vaak gigantische manta’s worden gezien. Ze voeden zich in de planktonrijke wateren. Daarna keer je terug aan boord en ga je varen richting Darwin, een aanzienlijke afstand.

Galapagos duikcruise Aqua liveaboard walvishaai
Galapagos manta
Galapagos duiken zeester

Dag 3 t/m 5: Darwin - Wolf

Vanwege het grote aantal beschikbare duikplekken in Darwin en Wolf en de duidelijke invloed van de maritieme omstandigheden in het gebied, zal er ter plaatse worden bekeken welke duiklocaties worden gekozen. De gids zal dit vooraf communiceren om je te informeren over de locatie, de voorwaarden en alternatieven van elke site. Als de omstandigheden geschikt zijn, zal er ook een nachtduik worden gemaakt. Duiklocaties zijn onder andere Darwin’s Arch waar je grote scholen hamerhaaien en walvishaaien (vaak tussen juni en november) kunt zien, Darwin’s Theater en El Arenal bij het eiland Darwin. En Shark Bay, El Derrumbe, Pinnacle and the Caves, The Secret Cave (nachtduik) en El Fondeadero (nachtduik) bij Wolf.

Galapagos duikcruise Aqua liveaboard Wolf
Galapagos duikcruise Aqua liveaboard hamerhaaien
duikvakantie Galapagos Kicker Rock

Dag 6: Vicente Roca Point - Cape Douglas

Direct aan de monding van het zeepaardje waar Isabela-eiland op lijkt van bovenaf, bevindt zich Vicente Roca Point. Het kalmere water van de grotten is goed beschermd tegen de oceaan deinen en is een geweldige spot om te duiken tussen verschillende soorten haaien, pinguïns, kogelvissen en zelfs zeepaardjes. In de middag maak je een duik bij Douglas Cape, hier kun je onder andere aalscholvers en zeeleguanen zien.

Galapagos Duiken Zeepaardje KickerRock
Galapagos duiken kickerrock zeeschildpad
Galapagos eilanden leguanen

Dag 7: Santiago - Santa Cruz

De symmetrische piramide van Cousin Rock rijst net boven de kustwateren van Santiago. Dit kaal vulkanisch gesteente dient als rustplaats voor blauwvoetgenten, bruine pelikanen, Galapagos-zeehonden, zeeleeuwen en Galapagos pinguïns. Cousin’s Rock beschikt over twee populaire duikplekken en ter plaatse zal worden bekeken waar je gaat afdalen. Je maakt op deze plek 2 duiken, gemiddeld tussen de 12 en 30 meter diep en stromingen variëren van gemiddeld tot sterk. In de middag breng je een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz en verken je een reuzenschildpaddenreservaat, hier zie je deze bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat.

Galapagos Snorkelen Zeeleeuw
Galapagos duiken
eilandhoppen Galapagos reuzenschildpad

Dag 8: Baltra

Vandaag neem je afscheid van de mede-passagiers en de crew en word je naar de luchthaven op Baltra gebracht. Hiervandaan vlieg je terug naar Guayaquil of Quito.

Bijzondere accommodaties

Galapagos duikcruise Aqua

De Galapagos duikcruise Aqua is een middenklasse expeditieboot en duikliveaboard! Dit is de ideale boot met 8-daagse vaarroute naar de mooiste duikplekken op de Galapagoseilanden.

Galapagos duikcruise Aqua

De Aqua heeft in totaal 9 hutten. Het hoofddek en de hutten op het bovendek hebben grote ramen die geopend kunnen worden. De hutten op het benedendek hebben alleen patrijspoorten. Ze beschikken over privé faciliteiten, warm en koud water, lage bedden, airconditioning en opslagruimte. Er is een lounge ruimte, een bibliotheek, de schaduwrijke buitenlounge, het solarium en een eetgedeelte. Op het lower deck zijn er 3 cabins (10 m²) waarvan 2 hutten met een dubbel onderbed en een enkel bovenbed. Op het main deck is er 1 cabin (10 m²) met een tweepersoonsbed. Op het upper deck zijn er 5 cabins (10 m²) waarvan 4 hutten met een eenpersoons onderbed en een eenpersoons bovenbed, en 1 hut met een tweepersoonsbed.

Galapagos duikcruise Aqua
Galapagos duikcruise Aqua hut
Galapagos duikcruise Aqua lounge area
Galapagos duikcruise Aqua restaurant
Galapagos duikcruise Aqua zonnedek
Galapagos duikcruise Aqua diving
Foto's en Video's

Foto's van de Galapagos duikcruise Aqua

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de 8-daagse Galapagos duikcruise Aqua. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

8 dagen vanaf € 4.695,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Galapagos snorkelen schildpad

Reviews

"Geweldige familie vakantie"

Geweldige familie vakantie met prachtige duiken , fijne accommodaties , uitspattende natuur en heel veel dieren en vogels. We hebben drie eilanden bezocht en het was adembenemend. Het is aan te raden om duiken en activiteiten op het land te combineren!

Lees meer
Galapagos duiken
Familie Sijpkens (familie, april 2024) Duikvakantie Galapagos
Galapagos lava hagedis

Reviews

"Nicole heeft een onvergetelijke reis samengesteld"

Als onderdeel van onze rondreis door Brazilië, Colombia en Ecuador heeft Nicole voor ons een onvergetelijke 8-daagse reis naar de Galapagos eilanden samengesteld. Wat een geweldige kers op de taart was dat zeg! En zeker niet alleen door de ongekend prachtige natuur ervaring, maar ook door de zeer goed op elkaar afgestemde snorkel- en wandelexcursies en de heerlijke en sfeervolle accomodaties waar we verbleven. Het was alles bij elkaar een perfecte balans tussen actie en ontspanning, we hoefden zelf nergens meer aan te denken. Dank voor al je goede zorgen Nicole, we hebben ultiem genoten!

Lees meer
Galapagos eilanden wandelen
Judith en Floor (vrienden, februari 2020) Galapagos Eilandhoppen
Cultuurreis Ecuador trekking in de bergen

Reviews

"Voor ons was de reis erg geslaagd en is Travel Happiness Company een absolute aanrader!"

Nicole heeft voor ons een prachtige reis samengesteld door Ecuador en de Galapagos eilanden, de reis was tot in de kleinste details uitgewerkt. Ecuador als vakantiebestemming doet echt niet onder voor de Galapagos eilanden, zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Er is goed naar onze wensen geluisterd, de accommodaties waren zorgvuldig geselecteerd, sympathieke chauffeurs en prachtige excursies. Als er tijdens een excursie of een reisdag onderweg een lunch nodig is, dan is er altijd een speciale locatie gekozen met mooie uitzichten, bijzondere plekken en uiteraard lekker eten.

Voor ons was de reis erg geslaagd en is Travel Happiness Company een absolute aanrader!

Lees meer
Ecuador Napo Wildlife Center kanotocht
René en Delia (stel, mei 2024) Ecuador en Galapagoseilanden
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp