100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Autorondreis Yucatan 21 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de autorondreis Yucatan

De autorondreis Yucatan heeft een indicatieprijs vanaf € 3.395,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé)
 • Autohuur voor 21 dagen inclusief verzekeringen en ongelimiteerde kilometers
 • Roadbook en routebeschrijving
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de autorondreis Yucatan

De autorondreis Yucatan start in Cancun waar je de eerste nacht verblijft. Daarna reis je de volgende dag met de huurauto naar Isla Holbox om een paar dagen heerlijk te relaxen. Vanuit Isla Holbox rijd je naar Rio Lagartos, een natuurreservaat waar je onder andere flamingo’s, reigers en pelikanen kunt zien. Maak hier een boottour en bezoek de kleinere strandjes in de buurt, hier ervaar je authentiek Mexico. De volgende stop is het kleine stadje Valladolid. De perfecte uitvalbasis om vanuit hier naar Chichén Itzá te gaan en verschillende cenotes te bezoeken. Reis door naar de stad Merida en Campeche, beiden prachtige koloniale steden en onderweg kun je diverse stops maken om Maya ruïnes te bewonderen zoals Uxmal en Ek Balam. Via de archeologische site Chicanna reis je naar Bacalar waar je de reis afsluit.

Ontdek kleurrijke steden en dorpjes

Deze autorondreis brengt je langs diverse kleurrijke steden en dorpjes zoals Valladolid, Izamal, Merida en Campeche. Valladolid staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur en sfeervolle straten. Het historische centrum van de stad is een genot om te verkennen, met kleurrijke gebouwen en geplaveide straten. Izamal wordt ook wel de ‘gele stad’ van Mexico genoemd vanwege de opvallende gele kleur van veel gebouwen in het stadscentrum. Merida is een prachtig koloniale stad en staat ook bekend om z’n bloeiende kunst- en cultuurscene. Er zijn tal van kunstgalerijen, theaters en musea, waaronder het Gran Museo del Mundo Maya, waar je meer te weten kunt komen over de Maya-beschaving. Campeche is omringd door imposante stadsmuren en forten die ooit werden gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten.

Verken de Puuc-route

De Puuc-route, ook wel bekend als de Ruta Puuc, is beroemd om zijn goed bewaard gebleven archeologische vindplaatsen en historische monumenten die typerend zijn voor de Puuc-stijl, een architecturale stijl die floreerde tijdens het oude Maya-tijdperk. Uxmal is de bekendste archeologische vindplaats op de Puuc-route. Het is beroemd om zijn goed bewaard gebleven Maya-piramides en tempels, waaronder de Piramide del Adivino (Piramide van de Tovenaar), het Nunnery Quadrangle, en het Gouverneurspaleis. Labná is een andere belangrijke archeologische site op de route. Hier vind je de beroemde “Arco de Labná” (Boog van Labná), een boog die uit één enkel stuk steen is gesneden en een indrukwekkend staaltje van de Puuc-stijl is. Andere bekende sites zijn onder andere Sayil, Kabáh en Xlapak.

Selfdrive dus veel vrijheid

In deze autorondreis Yucatan ga je zelf met de huurauto op pad en dat betekent dus veel vrijheid! Je bepaald deels je eigen reisschema en kunt stoppen wanneer je maar wilt. Het leuke is dat je onderweg de minder toeristische plaatsen ontdekt en je hierdoor weer nieuwe authentieke ervaringen op doet. Een avontuurlijke en leuke manier om dit gedeelte van Mexico te verkennen.

Relaxen op de mooiste stranden

De autorondreis Yucatan brengt je langs de mooiste stranden. Van Cancun tot aan Isla Holbox, een eiland dat bekend staat om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid met witte zandstranden, turquoise wateren en een ontspannen sfeer. Ontdek ook de kleine kustplaatsen zoals San Felipe, Rio Lagartos, El Cuyo en Sisal. De reis eindigt bij het meer van Bacalar, de “Lagune van de Zeven Kleuren” vanwege de verschillende tinten blauw en turquoise die in het water te zien zijn.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de autorondreis Yucatan

Dit is een inspiratiereis, de autorondreis Yucatan wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Cancun

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Cancun. In de avond kom je aan en word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company. Hij of zij begeleidt je naar de autoverhuur maatschappij waar je je huurauto ophaalt en je roadbook in ontvangst neemt. Met dit boek en de routebeschrijving ga je de komende dagen zelf op pad om het prachtige Yucatan te ontdekken. Je rijdt vervolgens op eigen gelegenheid naar je accommodatie.

Dag 2: Cancun - Isla Holbox

Vandaag rijd je van Cancun naar Chiquilá, de havenstad van waaruit je de veerboot naar Isla Holbox neemt. De afstand tussen Cancún en Chiquilá is ongeveer 150-160 kilometer, en de rit duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Eenmaal in Chiquilá kun je je auto parkeren en neem je de veerboot naar Isla Holbox. De veerboten vertrekken regelmatig, en de overtocht duurt ongeveer 20-30 minuten. Je kunt je auto niet meenemen naar Isla Holbox, aangezien auto’s op het eiland niet zijn toegestaan.

Dag 3 & 4: Isla Holbox

Deze dagen zijn ter vrije besteding op Isla Holbox. Het eiland staat bekend om zijn witte zandstranden, turquoise wateren en ontspannen sfeer. Het is een ideale bestemming voor als je op zoek bent naar rust en natuur. Je kunt op Isla Holbox goed vogels spotten, zo zie je hier onder andere flamingo’s en pelikanen. Tussen juni en september kun je hier zwemmen met walvishaaien. Andere activiteiten die je kunt doen zijn kajakken, suppen, snorkelen en vissen.

Dag 5: Isla Holbox - Rio Lagartos

Na een ontspannend begin van je reis op Isla Holbox reis je verder naar het plaatsje Rio Lagartos. Rio Lagartos is een kleine kustplaats en natuurreservaat gelegen aan de noordkust van Yucatan. Het gelijknamige natuurreservaat is een belangrijke habitat voor vogels, waaronder flamingo’s, reigers, pelikanen en verschillende soorten roofvogels. De lagune in Rio Lagartos heeft een karakteristieke roze tint vanwege de hoge concentratie van zout en algen. Het is een uniek natuurverschijnsel dat de moeite van het verkennen waard is. Erg leuk is om een boottour te maken in Rio Lagartos, je kunt dan door de lagune varen om de rijke biodiversiteit van het gebied te zien. Tijdens deze tochten heb je de kans om krokodillen en andere wilde dieren te spotten.

Dag 6: Rio Lagartos

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Rio Lagartos. Leuk is om ook een bezoek te brengen naar het nabij gelegen San Felipe, ook hiervandaan kun je mooie uitstapjes maken met de boot in de omgeving om de natuur te verkennen.

Dag 7: Rio Lagartos - Valladolid

Vandaag rijd je van Rio Lagartos naar Valladolid. Maak onderweg tijd voor een stop bij de ruïnes van Ek Balam. De naam “Ek Balam” betekent “Zwarte Jaguar” in de Maya-taal, en het is een van de minder bekende Maya-ruïnes in de regio. Hierdoor is de site minder druk bezocht waardoor je een meer authentieke ervaring hebt. De ruïnes van Ek Balam dateren uit de klassieke periode van de Maya-beschaving en werden bewoond tussen ongeveer 600 en 1000 na Christus. De site omvat verschillende structuren en bouwwerken, waaronder piramides, paleizen en altaren. Ek Balam ligt in de buurt van Cenote X’Canche, een prachtige cenote waar je kunt zwemmen en ontspannen na je bezoek aan de ruïnes.

Dag 8: Valladolid

Een dag ter vrije besteding in Valladolid. Dit stadje staat bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur en sfeervolle straten. Het historische centrum van de stad is erg leuk om te verkennen, met kleurrijke gebouwen, geplaveide straten en lokale markten. De Kathedraal van San Servasio is één van de meest opvallende bezienswaardigheden. Het is gebouwd in de 16e eeuw en is nog steeds in gebruik voor religieuze diensten. In de omgeving van Valladolid zijn verschillende cenotes te vinden. Cenotes zijn natuurlijke zoetwaterbronnen die zich bevinden in grotten. Cenote Zaci ligt midden in de stad en hier kun je een verkoelende duik nemen in het kristalheldere water. Proef ook de heerlijke Yucateekse gerechten, waaronder cochinita pibil (gemarineerd varkensvlees), panuchos en salbutes.

Dag 9: Valladolid - Merida

Vandaag reis je naar de stad Merida. Een aanrader is om vroeg in de ochtend eerst een bezoek te brengen aan Chichén Itzá. Chichén Itzá staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn historische en culturele betekenis. Het was een oude Maya-stad die zijn hoogtepunt bereikte tussen de 9e en 12e eeuw na Christus. De ruïnes van Chichén Itzá omvatten talloze structuren, waaronder piramides, tempels, pleinen en astronomische observatoria. Eén van de meest opvallende structuren is El Castillo (ook bekend als de Piramide van Kukulcán), een piramide met vier zijden die is uitgelijnd met de equinoxen en indrukwekkende licht- en schaduweffecten creëert tijdens zonsopgangen en zonsondergangen. Je kunt nog een cenote bezoeken of doorrijden naar het stadje Izamal.

Izamal heeft de status van Pueblo Mágico gekregen, wat aangeeft dat het een bijzondere plaats is met historische en culturele betekenis. Izamal staat ook bekend als de Ciudad Amarilla (Gele Stad) vanwege de opvallende gele kleur van veel gebouwen in het stadscentrum. Het klooster van San Antonio de Padua is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Izamal. Het is gebouwd bovenop een oude Maya-piramide en is een indrukwekkend voorbeeld van de samensmelting van inheemse en Spaanse culturen. Aan het einde van de dag kom je aan in de stad Merida.

Dag 10 & 11: Merida

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Merida. Merida is de hoofdstad en grootste stad van de Mexicaanse staat Yucatan. Het heeft een rijke geschiedenis en is een stad met een sterke koloniale invloed. De straten zijn bekleed met prachtige koloniale architectuur, en er zijn veel historische gebouwen en kerken in de stad. Merida staat bekend om zijn bruisende kunst- en cultuurscene. Er zijn tal van kunstgalerijen, theaters en musea, waaronder het Gran Museo del Mundo Maya, waar je meer te weten komt over de Maya-beschaving. Paseo de Montejo is de beroemde boulevard in Mérida, omzoomd met statige herenhuizen, restaurants en winkels. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de architectuur.

Dag 12: Merida - Campeche

Vandaag rijd je van Merida naar Campeche. Onderweg kun je een stop maken bij de Puuc-route, wat in de Maya-taal heuvelachtig land betekent. Bezoek de oude Maya-stad Uxmal met zijn grote piramide van de dwerg en het gouverneurspaleis. Vlakbij Uxmal vind je ook het chocolade museum, dit geeft je een kijkje in de cultuur en tradities van de Maya’s. In de middag arriveer je in Campeche.

Dag 13: Campeche

Een dag ter vrije besteding in Campeche, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Campeche, gelegen aan de westkust van het schiereiland Yucatan. Campeche heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum met prachtige koloniale architectuur. Het is omringd door imposante stadsmuren en forten die ooit werden gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten. De stadsmuren van Campeche, ook wel bekend als “baluartes,” en forten zoals San Miguel, San José, en San Francisco zijn populaire bezienswaardigheden. Er zijn verschillende indrukwekkende kerken en kathedralen, waaronder de kathedraal van Campeche, de kerk van San Francisco, en de kerk van San Román. Kortom; er is genoeg te beleven en doen in Campeche.

Dag 14: Campeche - Chicanna

Vandaag rijd je in ongeveer 3 uur van Campeche naar Chicanna, een klein dorp in de buurt van enkele Maya-ruïnes, waaronder de archeologische vindplaats Chicanná. Chicanná was ooit een belangrijk Maya-centrum in de regio en floreerde in de klassieke periode van de Maya-beschaving, tussen ongeveer 300 en 900 na Christus. De site toont de geavanceerde architectuur en het artistieke vakmanschap van de Maya’s.

Dag 15: Chicanna

Breng vandaag een bezoek aan Chicanná. Deze archeologische vindplaats staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Maya-ruïnes, waaronder tempels, paleizen en wooncomplexen. De naam “Chicanná” betekent “Huis van de Slak” in de Maya-taal en verwijst naar de slakachtige motieven die in sommige bouwwerken zijn geïntegreerd. De site heeft verschillende structuren en tempels, waaronder de Tempel van de Maskers, de Tempel van de Zon en de Tempel van de Slak. Elk van deze gebouwen heeft unieke architecturale kenmerken en sculpturen. De Tempel van de Maskers is vooral opmerkelijk vanwege de maskersculpturen die de gevel versieren. Deze maskers beelden vermoedelijk de Maya-zonnegod Kinich Ahau uit. De site is omgeven door dichte jungle, wat bijdraagt aan de mysterieuze sfeer van de locatie. Terwijl je de ruïnes verkent, geniet je ook van de natuurrijke omgeving.

Dag 16: Chicanna - Bacalar

Vandaag rijd je in ongeveer 3 uur naar Bacalar. Bacalar is een schilderachtig dorpje aan de zuidoostelijke kust van Yucatan en staat bekend om het prachtige meer, Laguna Bacalar, dat vaak wordt aangeduid als “Laguna de los Siete Colores” of “Lagune van de Zeven Kleuren” vanwege de verschillende tinten blauw en turquoise die in het water te zien zijn. De lagune is ideaal om te zwemmen, kajakken, paddleboarden en zeilen. In de omgeving van Bacalar vind je ook verschillende cenotes, zoals Cenote Azul en Cenote Cocalitos.

Dag 17 & 18: Bacalar

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Dag 19: Bacalar - Cancun

Vandaag rijd je in ongeveer 4 uur naar Cancun, hier heb je nog een laatste nacht voordat je weer terug naar huis vliegt.

Dag 20: Cancun - Amsterdam

Je rijdt met de huurauto naar de luchthaven van Cancun om hier de auto in te leveren. Je vliegt hiervandaan rechtstreeks naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 21: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een autorondreis door Yucatan is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de autorondreis Yucatan

In deze autorondreis Yucatan is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Cancun

Beachscape Kin Ha Villas & Suites is een kleinschalig resort in Cancun en ligt direct aan het strand. Het resort heeft diverse kamertypes; standaard, suites en villa’s, waarvan enkele uitzicht hebben op de oceaan. De kamers zijn voorzien van alle benodigde comfort, hebben een eigen badkamer en een veranda waar je ’s avonds heerlijk buiten kunt zitten. Het hotel heeft een restaurant voor ontbijt, een restaurant en bar aan het strand, zwembad, spa faciliteiten en fitnessruimte.

Accommodatie Valladolid

Hotel Mesón del Marqués is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. Het gebouw zelf heeft historische waarde dat bijdraagt aan de charme van het hotel. Het hotel is gunstig gelegen in het centrum van Valladolid en daarmee de perfecte uitvalbasis om de nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Chichén Itzá en verschillende cenotes te ontdekken. Er zijn verschillende soorten kamers en suites, vaak met traditionele Mexicaanse inrichting en moderne voorzieningen. Hotel Mesón del Marqués heeft een restaurant waar je regionale en internationale gerechten kunt proeven en een binnenplaats met een zwembad, ideaal om te ontspannen na een dag vol activiteiten.

Accommodatie Campeche

Het Castelmar Hotel is gevestigd in een prachtig gerestaureerd historisch gebouw in het hart van de koloniale stad Campeche. Het gebouw dateert uit de 18e eeuw. Het hotel is gunstig gelegen in het historische centrum van Campeche, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn prachtige koloniale architectuur en historische betekenis. Castelmar Hotel heeft verschillende soorten kamers en suites met een traditionele Mexicaanse inrichting en moderne voorzieningen. Sommige kamers hebben uitzicht op de omliggende straten en historische gebouwen. Het hotel heeft een restaurant waar regionale en internationale gerechten worden geserveerd en een binnenplaats met zwembad waar je heerlijk kunt ontspannen na een actieve dag.

Foto's en Video's

Foto's van de autorondreis Yucatan

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de autorondreis Yucatan. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

21 dagen vanaf € 3.395,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Een prima georganiseerde vakantie door Nicole"

Wij reizen, als vrienden, veel en zijn daarom best wel kritisch maar Nicole heeft voor ons een zeer fraaie reis in elkaar gezet met mooie, sfeervolle lodges en fraaie overtochten met de ferry. Samenvattend een prima georganiseerde vakantie door Nicole voor de avontuurlijke reiziger. Aanrader!

Lees meer
Michael, Dion en Danny (vrienden, maart 2023) Autorondreis Chili
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.