skip to Main Content

Inkaterra Reserva Amazonica

★★★★★

Inkaterra Reserva Amazonica is een luxe ecolodge in de Amazone van Peru. In 2013 werd de lodge door National Geographic Traveler uitgeroepen als een van de 25 beste ecolodges ter wereld.

  • Waar? Inkaterra Reserva Amazonica ligt aan de Madre de Dios-rivier in de Amazone van Peru.
  • Voor wie? Deze luxe ecolodge is ideaal voor natuurliefhebbers die van comfort houden en duurzaamheid belangrijk vinden.
  • Waarom? Het gebied heeft een hoge biodiversiteit zo treft u er meer dan 540 verschillende vogelsoorten.

Inkaterra Reserva Amazonica heeft 35 houten cabañas geïnspireerd op de Ese’Eja-cultuur. De lodge biedt een gevarieerd aanbod aan à-la-carte excursies, waaronder een bezoek aan de Inkaterra Canopy Walkway. Dit is een brugsysteem van 30 meter boven de grond waardoor u geniet van een spectaculair uitzicht op de Amazone.

Reis naar de luxe ecolodge diep in de Amazone

Inkaterra Reserva Amazonica grenst aan het nationaal park Tambopata, het gebied dat bekend staat als de biodiversiteitshoofdstad van Peru. Inkaterra is een oase in het privé ecologisch reservaat van 17.000 hectare, op slechts 25 minuten vliegen van Cusco. Er gaan dagelijks vluchten van Lima via Cusco naar Puerto Maldonado, de junglestad. Vanuit Puerto Maldonado vaart u per gemotoriseerde kano in 45 minuten over de Madre de Dios rivier naar de lodge.

De cabañas van Inkaterra Reserva Amazonica

Inkaterra heeft 35 cabañas onderverdeeld in de volgende categorieën: Tambopata Suite, Amazonica Suite, Superior Rio en Superior. De Tambopata Suite heeft een overdekt privéterras met een dompelbad, ligstoelen en buitendouche. Er is een kingsize bed met klamboe. Geniet van de comfortabele voorzieningen van het open badkamerconcept met een aparte douche en toilet, dubbele wastafels, warm water, en een hele reeks milieuvriendelijke toiletartikelen. Tussen de activiteiten door slaapt u heerlijk in de afgeschermde siësta-lounge met hangmatten. De Superior Rio heeft een weids uitzicht op de Madre de Dios rivier. Alle cabañas hebben paraplu’s, zaklampen, plafondventilator, citronella kaarsen en stopcontacten.

Dineren in de Amazone

Geïnspireerd door de tropische smaken van het Amazonegebied worden maaltijden en drankjes in Inkaterra Reserva Amazonica bereid met verse lokale ingrediënten. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en de lunch en diner zijn à la carte. Alle maaltijden bevatten verschillende salades, fruit en een selectie zelfgemaakte broodjes. Ook zijn er vegetarische opties en een speciaal kindermenu. In het restaurant is ook een bar waar u dagelijks geniet van een gratis Pisco Sour tijdens het cocktail uurtje.

Spa faciliteiten Inkaterra Reserva Amazonica

ENA is de Spa in deze luxe ecolodge en ligt aan de oevers van de rivier de Made de Dios. Op het Soa-menu staan klassieke behandelingen met exotische ingrediënten uit de Amazone voor een unieke spa-ervaring. Alle behandelingen worden gedaan met 100% natuurlijke spa-producten.

Activiteiten in de Amazone

Alle activiteiten zijn tijdens uw verblijf inbegrepen en afhankelijk van de weersomstandigheden. U overlegt met uw gids welke activiteiten u gaat ondernemen. Kies uit een verblijf van 5 dagen en 4 nachten, 4 dagen en 3 nachten of 3 dagen en 2 nachten. Onder begeleiding van uw gids verkent u de biodiversiteit van de Amazone, gaat u wildlife spotten, kanovaren, wandelingen maken, naar Lake Sandoval en de Canopy Walk doen. De dieren die u in dit gebied kunt zien zijn onder andere kaaimannen, rode brulapen, bruine kapucijnapen, rivierotters, reigers, visarenden, hoatzins en nog veel meer!

Groen detail

Inkaterra Reserva Amazonica heeft een eigen stichting. Ze geloven dat instandhouding wordt bereikt door duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Op basis van veldwerk en monitoring van de biodiversiteit ontwikkelen ze strategieën om ecosystemen te beschermen en te herstellen.

Luxe Ecolodge In De Amazone Van Peru
Tweepersoons Hut Inkaterra Reserva Amazonica
Overnachten In Een Luxe Ecolodge In De Amazone Van Peru
Suite Inkaterra Reserva Amazonica
Lounge Ruimte Luxe Ecolodge In De Amazone
Restaurant Inkaterra Reserva Amazonica
Spa Van Inkaterra Reserva Amazonica
Sfeervolle Verlichting Bij Het Zwembad Van Inkaterra Reserva Amazonica

Hotel Plaats

Back To Top