skip to Main Content

La Villa Bahia Salvador

★★★★

In boutique hotel La Villa Bahia waant u zich in de koloniale tijd. De kerk en belangrijke bezienswaardigheden liggen om de hoek in een wijk vol leven en sambamuziek.

  • Waar? La Villa Bahia ligt in het hart van de historische wijk Pelourinho, naast de kerk van Soa Francisco.
  • Voor wie? Dit boutique hotel is perfect voor koppels door de kleinschaligheid en persoonlijke service.
  • Waarom? La Villa Bahia straalt charme uit, is op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden en in de avond geniet u van de sfeervolle restaurants en sambamuziek.

Portugese sferen in Salvador de Bahía

Boutique hotel La Villa Bahia is gehuisvest in twee gerestaureerde gebouwen uit de 17e en 18e eeuw wat overblijfselen zijn van het Portugese tijdperk. De 17 kamers bieden uitzicht op de kleurrijke gevels van de wijk en zijn zorgvuldig gerenoveerd. Het resultaat mag er absoluut zijn: een authentieke koloniale sfeer met twee binnentuinen, een zwembad en panoramisch terras. De kamers zijn verdeeld over 3 verdiepingen en kijken uit op de barokke kerk van Sao Francisco of op de binnenplaats van de villa. Elke kamer weerspiegelt een bepaalde periode in de geschiedenis van Bahia: Afrika, Azië en Europa. Er zijn hoge plafonds met hemelbedden en een houten vloer wat een ruimtelijke en romantische sfeer creëert. Als u op de bovenste verdieping slaapt heeft u ook een klein privé terras.

Faciliteiten in La Villa Bahia

La Villa Bahia heeft 2 patio’s waar u na een actieve dag in het historisch centrum helemaal tot rust kunt komen. Lees een boek in de binnentuin of koel af in het binnenzwembad. Ook kunt u heerlijk loungen in de zithoek of genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het dakterras. Het restaurant en de bar serveren de beste Braziliaanse koffie, fruitige cocktails en heerlijke lokale gerechten.

Persoonlijke noot

In 2017 overnachtte ik een aantal nachten in La Villa Bahia in Salvador tijdens een studiereis in Brazilië. De persoonlijke service is uitmuntend! Daarnaast is het hotel heel sfeervol door de koloniale uitstraling en kleinschaligheid. Een groot pluspunt is de locatie, vanuit het hotel liep ik zo het historisch centrum in en kon ik op mijn gemak de buurt verkennen. ’s Avonds is het ook prettig dat de restaurants om de hoek liggen zodat u niet ver hoeft te wandelen of met de taxi moet gaan.

Groen detail

Uw gastheer, Bruno Guinard, is een Fransman die al ruim 30 jaar in Salvador de Bahia woont. Hij is actief met duurzame ontwikkelingsprojecten in samenwerking met lokale organisaties binnen Salvador.

Tweepersoonskamer Villa Bahia Salvador De Bahia
La Villa Bahia In Salvador
Boutique Hotel In Salvador De Bahia
Twin Kamer Boutique Hotel

Hotel Plaats

Back To Top