skip to Main Content

Carnaval in Rio de Janeiro

Maak kennis met de oorsprong van het carnaval in Rio de Janeiro en bezoek de sambadrome. Rio wordt internationaal erkend vanwege zijn grandioze carnaval parade en samba. Wilt u graag weten hoe de parade tot stand komt en de prachtige creaties worden gemaakt? Lees er ook meer over in mijn blog Brazilië – Een Carnaval Experience in Rio de Janeiro.

Het ontstaan van carnaval in Rio de Janeiro

Ontdek waar de samba zijn wortels heeft door samen met uw gids naar het havengebied te gaan. Hier bezoekt u de charmante wijk Morro da Conceição waar tegenwoordig kunstenaars wonen en u bijzondere kunstateliers bewondert. Op de historische plek Pedra do Sal, waar de samba begon, maakt u kennis met de Afrikaans-Braziliaanse cultuur. U leert over de periode van slavernij en hoe de moderne carnaval is ontstaan.

Bezoek het samba-schoolatelier

Het hoogtepunt van deze tour is het bezoek aan een samba-schoolatelier, waar u ervaart hoe het carnaval in Rio achter de schermen gaat. Tijdens een rondleiding ziet u de indrukwekkende creaties van de prachtige praalwagens die worden gebruikt in de beroemde parade op de sambadrome. Ook de glamour kostuums mogen niet ontbreken! Pas zelf een aantal glamoureuze kostuums terwijl u in de tussentijd geniet van een heerlijke caipirinha.

Sambaschool Grande Rio

De Carnaval Experience-tour wordt mede georganiseerd door Grande Rio, één van de bekendste samba-scholen van de stad. Grande Rio werkt ook als organisatie om educatie te promoten via kunst, cultuur en… carnaval! In samenwerking met bedrijven uit de lokale gemeenschap biedt de organisatie een reeks culturele activiteiten om leer- en groeimogelijkheden te creëren voor honderden kinderen en tieners uit de favela’s. Het belangrijkste doel van dit project is om jongeren in de cultuurindustrie te brengen door ontwikkeling op het gebied van productie, dans, muziek, beeldende kunst en vreemde talen.

Carnaval Rio de Janeiro

Ontdek meer activiteiten

Chapada Diamantina Brazilië

Wandelen in Chapada Diamantina

Brazilië is de perfecte bestemming voor het maken van wandelingen door uitgestrekte landschappen. Ga samen…

Lees verder
Snorkelen In Brazilië

Snorkelen en duiken in Brazilië

Voor snorkelen en duiken in Brazilië is er voldoende keus. Het land staat bekend om…

Lees verder
Fietsen Met De Familie In Rio De Janeiro

Fietstour in Rio de Janeiro

Fietsend door Rio de Janeiro leert u de traditionele wijken en enkele beroemde bezienswaardigheden kennen.…

Lees verder

Kunstworkshop in Brazilië

Wie aan Brazilië denkt, denkt misschien niet direct aan kunst. Maar niets is minder waar.…

Lees verder
Back To Top