100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Raften in Costa Rica

Raften in Costa Rica

Costa Rica staat bekend als één van de beste bestemmingen ter wereld voor raften. Het land biedt een verscheidenheid aan rivieren met verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van kalme stromingen tot uitdagende stroomversnellingen. Lees in deze reisblog waar je het beste kunt raften in Costa Rica!

Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde rafter, er is voor ieder wat wils als je wil raften in Costa Rica. Het beste seizoen om te raften kan variëren afhankelijk van de regio en de rivier. In de maanden mei tot december is het regenseizoen, wat betekent dat de rivieren meer water hebben en de stroomversnellingen krachtiger zijn. Het droge seizoen, van januari tot april, biedt echter ook geweldige mogelijkheden om te raften in Costa Rica, maar de rivieren kunnen minder intens zijn.

Rivieren om te raften in Costa Rica

Er zijn een aantal rivieren in Costa Rica waar je goed kunt raften:

  • Pacuare River: Deze rivier is wereldberoemd en staat bekend om zijn prachtige landschappen en uitdagende stroomversnellingen. Het is ideaal voor ervaren rafters en biedt klasse III-IV stroomversnellingen.
  • Sarapiquí River: Deze rivier is geschikt voor zowel beginners als ervaren rafters. Je kunt klasse II-IV stroomversnellingen verwachten, afhankelijk van het gedeelte waar je gaat raften.
  • Savegre River: De Savegre-rivier is perfect voor beginners en gezinnen. Het biedt kalme stromingen en is omgeven door weelderige vegetatie en wilde dieren.
  • Naranjo River: Voor ervaren rafters is de Naranjo-rivier een uitdaging met klasse III-IV stroomversnellingen. Het biedt een uitdagende raftervaring.

Tijdens het raften ga je altijd op pad met een lokale ervaren gids. Je krijgt eerst een veiligheidsbriefing en wordt voorzien van de nodige uitrusting zoals een helm en reddingsvest zodat je veilig het water op gaat.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op