100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Avontuurlijke reis Costa Rica 24 dagen

avontuurlijke reis Costa Rica kano varen
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de avontuurlijke reis Costa Rica

De avontuurlijke reis Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 4.625,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3 tot 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Autohuur voor 20 dagen Mitsubishi ASX 4WD of vergelijkbaar incl. verzekeringen
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Bezoek La Paz Waterfalls incl. entreegelden en transport
 • Boottour over de San Carlos rivier in Boca Tapada
 • Hiken op de Arenal vulkaan en Eco Termales hot springs incl. entreegelden en diner
 • Privé boottour Caño Negro Wildlife Reserve
 • Hike Tenorio National Park & Rio Celeste
 • Bezoek Carara National Park incl. entreegelden
 • Hike Corcovado National Park
 • Birdwatching in San Gerardo de Dota
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de avontuurlijke reis Costa Rica

De avontuurlijke reis Costa Rica start in de Centrale Vallei. Daarna reis je met de huurauto naar Boca Tapada, een ongerept natuurgebied. Je gaat hiken op de Arenal vulkaan en geniet van de warmwaterbronnen. Daarna reis je naar Bijagua, nabij het Tenorio National Park. Hier maak je een wandeling en kun je Rio Celeste bewonderen. Ook maak je een boottour naar het Caño Negro Reservaat. In het Carara National Park bewonder je de ara’s. Daarna is het tijd om te relaxen in een safaritent bij het strand en de jungle. Je reist door naar Corcovado National Park om dieren te spotten. De reis sluit je af in San Gerardo de Dota, hier heb je kans om de quetzal te zien.

Verken het unieke Boca Tapada

Boca Tapada is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en het massatoerisme en om te genieten van de ongerepte natuur en rustige omgeving. Het is een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige, ongerepte ervaring in de weelderige regenwouden van Costa Rica. De regio herbergt een overvloed aan inheemse flora en fauna, waaronder een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, zoals toekans, kolibries, zeldzame vogels zoals de groene ibis, en andere dieren zoals apen, luiaards en krokodillen.

Hike op de Arenal vulkaan

De Arenal vulkaan is één van de meest iconische bezienswaardigheden in Costa Rica. De top van de vulkaan bereikt een hoogte van ongeveer 1.670 meter boven zeeniveau. Tot 2010 was de Arenal één van de meest actieve vulkanen in Costa Rica en stond bekend om zijn regelmatige uitbarstingen van lava en as. Sindsdien is de vulkaan echter in een rusttoestand en is de lavastroom gestopt. Het Nationaal Park Arenal herbergt een uitgestrekt regenwoud met een overvloed aan flora en fauna. Hier maak je een mooie wandeling en kun je volop wildlife spotten. Ook geniet je hier van natuurlijke warmwaterbronnen (hot springs), die worden verwarmd door de vulkanische activiteit.

Verken Carara National Park

Nationaal Park Carara ligt tussen de droge bossen van het noorden en de vochtige bossen van het zuiden, waardoor het een unieke biodiversiteit heeft. Als je vogelliefhebber bent zul je het park geweldig vinden vanwege de meer dan 400 vogelsoorten die er leven, waaronder de iconische rode ara’s. Carara is een van de beste locaties in Costa Rica voor het spotten van zeldzame en kleurrijke vogels. De Tarcoles-rivier, die langs de rand van het park stroomt, staat bekend om zijn grote populatie krokodillen. Deze kun je spotten vanaf de brug die over de rivier loopt.

Bewonder de Quetzal

San Gerardo de Dota is een prachtige bestemming gelegen in de Savegre vallei van Costa Rica, bekend om zijn ongerepte natuur, weelderige nevelwouden en een overvloed aan vogels, waaronder de beroemde quetzal. San Gerardo de Dota staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om de quetzal te spotten, een van de meest iconische vogels van Midden-Amerika. Het gebied herbergt een gezonde populatie quetzals, vooral tijdens het broedseizoen van februari tot juli. In deze avontuurlijke reis Costa Rica ga je erop uit om ze te spotten!

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de avontuurlijke reis Costa Rica

Dit is een inspiratiereis, de avontuurlijke reis Costa Rica wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – San José - Centrale Vallei

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar San José. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelssprekende gids en naar je accommodatie in de Centrale Vallei gebracht. Dit is de perfecte uitvalbasis om het platteland in het noorden te verkennen, je avontuurlijke reis Costa Rica kan van start!

Dag 2: Centrale Vallei

Vandaag ga je op eigen gelegenheid de Centrale Vallei verkennen. Je gaat naar de La Paz Waterfall Gardens, dit is het meest bezochte, particuliere, ecologische park in Costa Rica met de beroemde watervallen, een groot dierenreservaat met meer dan 100 diersoorten en 3,5 kilometer aan wandelpaden in het regenwoud. Je kunt hier onder andere jaguars, poema’s, luiaards, apen, kolibries, slangen en kikkers zien. De entreegelden, transport en lunch is inclusief.

Dag 3: Centrale Vallei - Boca Tapada

Na het ontbijt wordt de huurauto bij je hotel afgeleverd en rijd je naar je volgende bestemming, Boca Tapada. Boca Tapada is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en het massatoerisme en om te genieten van de ongerepte natuur en rustige omgeving. Het is een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige, ongerepte ervaring in de weelderige regenwouden van Costa Rica. De regio herbergt een overvloed aan inheemse flora en fauna, waaronder een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, zoals toekans, kolibries, zeldzame vogels zoals de groene ibis, en andere dieren zoals apen, luiaards en krokodillen.

Dag 4: Boca Tapada

Samen met een internationaal gezelschap maak je vandaag een boottocht over de majestueuze rivier de San Carlos richting de grens met Nicaragua. Tijdens de boottocht heb je kans om verschillende soorten vogels, krokodillen, schildpadden, leguanen en apen te spotten. Na aankomst in de kleine gemeenschap genaamd Boca San Carlos, krijg je een rondleiding door het dorp en kun je hier rustig rondkijken voordat je weer teruggaat naar de lodge.

Dag 5: Boca Tapada

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding en kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Dag 6: Boca Tapada - La Fortuna

Na het ontbijt rijd je naar La Fortuna. Het kleine Costa Ricaanse stadje La Fortuna ligt op slechts 2 uur rijden ten noordwesten van San Jose, aan de voet van de majestueuze Arenal-vulkaan. La Fortuna biedt een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen, met name het schilderachtige Arenal Volcano National Park. Hier geniet je van de spectaculaire uitzichten door verschillende uitkijkpunten langs de wandelpaden, die door weelderige regenwouden en langs idyllische natuurlijke warmwaterbronnen slingeren.

Dag 7: La Fortuna

In de middag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een tour met internationaal gezelschap naar de Arenal vulkaan. De tour begint bij het Arenal-meer met een wandeling van 1,5 km langs het schiereiland van het Nationaal Park. Onderweg krijg je volop de gelegenheid om de imposante vulkaan te bekijken en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en dieren rond het meer te spotten. Aan het einde van de wandeling is er een 12 meter hoog observatiedek waar je een beter zicht op de vulkaan hebt. Na de 2,5 uur durende wandeling geniet je van ontspanning bij de Eco Termales.

Dag 8: La Fortuna

Een dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid iets te gaan ondernemen.

Dag 9: La Fortuna - Bijagua

Na het ontbijt rijd je naar je volgende bestemming, Bijagua, nabij Tenorio National Park. Dit park is de thuisbasis van een prachtige vulkaan waaraan het zijn naam aan ontleent. Het park is bedekt met natuurlijke tropische bossen en versierd met rivieren en watervallen. Een van de vele hoogtepunten hier is een wandeling naar de magnifieke Celeste-waterval, bekend om zijn prachtige blauwe water. Ook kun je hier genieten van wandelen over de vele hangbruggen in het regenwoud, een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en klimmen door het nevelwoud langs de Crater Trail naar de top van de vulkaan om het stomende Lago Dante te bekijken. Je hebt kans om verschillende dieren in het wild spotten.

Dag 10: Bijagua

Het afgelegen Caño Negro Wildlife Refuge ligt vlak bij de Nicaraguaanse grens in het noorden van Costa Rica en maakt deel uit van het Arenal Huetar Norte Conservation Area. Het is een spannende, buiten de gebaande paden gelegen bestemming die bekend staat om zijn weelderige landschappen met talloze waterwegen, dichte jungles en ondiepe wetlands. De perfecte plek voor activiteiten zoals varen, raften, zip-lining, vissen, kajakken, paardrijden en abseilen van watervallen. Veel voorkomende dieren in het wild zijn de jaguar, kapucijnaap, stierhaai, alligator, zwarte rivierschildpad, witte ibis en witstaarthert.

Dag 11: Bijagua

Vandaag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids met een internationaal gezelschap een hike naar Rio Celeste en Tenorio National Park. Je wandelt door de bossen op zoek naar verschillende dieren in het wild. Het wandelniveau van Rio Celeste is niet heel moeilijk, maar voor onervaren wandelaars kunnen sommige delen een beetje uitdagend zijn. Er zijn ongeveer 150 steile trappen naar de waterval. Bovendien zijn er veel grote rotsen en boomwortels waar je op moet lopen, omdat het een natuurlijk pad is. Tijdens de wandeling maak je een stop bij de Rio Celeste-waterval met de lichtblauwe kleur, The View Point, Borbollones en Teñideros. De tour duurt ongeveer 4 uur en is inclusief entreegelden en fruit als snack.

Dag 12: Bijagua - Carara National Park

Vandaag rijd je in ongeveer 4 tot 5 uur naar je volgende bestemming nabij Carara National Park. De komende dagen verblijf je hier in een bungalow en ga je het Carara National Park verkennen.

Dag 13: Carara National Park

Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar het Carara National Park. Je maakt een wandeling van ongeveer 4 kilometer door het regenwoud. Ongeveer halverwege neem je een pauze om uit te rusten en het prachtige landschap te bewonderen. Je hebt de kans om ara’s in hun natuurlijke habitat te observeren.

Dag 14: Carara National Park

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 15: Carara National Park - Punta Arenas

Je reist vandaag naar de volgende avontuurlijke bestemming bij Rico Tico Safari Lodge. Zes kilometer van het strand, aan de oevers van een kristalheldere rivier omgeven door bergachtig tropisch regenwoud, vind je de Rio Tico Safari Lodge. Aan de Zuid-Pacifische kust geniet je van de rijke biologische diversiteit van Costa Rica; Als je geluk hebt, zie je veel verschillende vogelsoorten, neusbeertjes, miereneters, felgekleurde pijlgifkikkers en apen. De combinatie van bergen, tropisch regenwoud en rivieren heeft verbazingwekkende watervallen gecreëerd; een droom voor fotografen. Bij deze kleine gemeenschap zie je weinig toeristen, waardoor je voldoende mogelijkheden hebt om de lokale Tico-gastvrijheid te ervaren. De perfecte plek om te ontdekken wat ‘Pura Vida’ betekent.

Dag 16: Punta Arenas

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding.

Dag 17: Punta Arenas - Corcovado National Park

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 4 tot 5 uur via Puerto Jiminez naar de lodge nabij Corcovado National Park. Dit is het park met de hoogste biodiversiteit in Costa Rica en hier kun je volop wildlife spotten.

Dag 18: Corcovado National Park

Vandaag maak je met een internationaal gezelschap een dag tour naar Corcovado National Park. Je vaart over de rivier de Sierpe, waar je een van de grootste mangroven in Midden-Amerika kunt bewonderen. Nadat je de riviermonding hebt bereikt, ga je richting Corcovado. Eenmaal daar geniet je van een 3 uur durende wandeling door het regenwoud, perfect voor het spotten van wilde dieren. De route eindigt bij het rangerstation. De entreegelden, transport en Engelssprekende gids zijn inclusief.

Dag 19: Corcovado National Park

Je hebt een dag ter vrije besteding en kunt een van de optionele activiteiten ondernemen bij de lodge. Er zijn rondom de lodge voldoende trails waar je op eigen gelegenheid kunt wandelen, ga lekker zwemmen bij de nabijgelegen watervallen of kies ervoor om met een gids op pad te gaan.

Dag 20: Corcovado National Park - San Gerardo de Dota

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg van ruim 7 tot 8 uur richting de Savegre-vallei. Dit is je laatste stop voor Alajuela. Hier kun je nog heerlijk tot rust komen en met een beetje geluk spot je hier de beroemde Quetzal!

Dag 21: San Gerardo de Dota

Vroeg in de ochtend, rond 05.30 uur, sta je op om samen met de Engelssprekende gids op tour te gaan. Je gaat vogels spotten en hier maak je grote kans om de quetzal, de nationale vogel van Costa Rica, te zien. Je wandelt langs de paden en neemt uitgebreid de tijd om de meest tropische vogelsoorten te bewonderen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 22: San Gerardo de Dota - Alajuela

Na het ontbijt rijd je naar Alajuela en hier lever je de huurauto in. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 23: Alajuela - San José - Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd om de spullen te pakken en word je per privé transfer naar de luchthaven gebracht. Hiervandaan vlieg je van San José naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 24: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een avontuurlijke reis Costa Rica is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de avontuurlijke reis Costa Rica

In deze avontuurlijke reis Costa Rica is rekening gehouden met 3- tot 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Boca Tapada

Pedacito de Cielo is een ecolodge en ligt direct aan de San Carlos rivier. De bungalows zijn uitgerust met een zithoek en een veranda met uitzicht op de rivier. Er zijn twee dekken die hoog boven de Rio San Carlos liggen en een geweldig uitzicht bieden op de rivier en de ondergaande zon. In de avond zijn de roep van zowel de geelvleugel ara als de grote groene ara te horen, en beide worden vaak gezien. In de tuinen vind je fruitbomen die verschillende vogels trekken zoals toekans. Pedacito de Cielo heeft een restaurant en serveert gerechten die grotendeels bereid zijn met ter plaatse geteelde groenten en fruit.

Accommodatie Punta Arenas

De Rio Tico Safari Lodge ligt aan de oevers van een kristalheldere rivier en is omgeven door de groene bergen. Je geniet hier van het regenwoud en hebt kans om brulapen, luiaards, kleurrijke kikkers en veel verschillende vogelsoorten te observeren. Aan het eind van de dag kun je afkoelen in een van de natuurlijke zwembaden van de rivier of ontspannen in de tropische tuin op het terrein. Je kunt het regenwoud en de bergen te voet verkennen via de privé paden van de lodge, ontspannen in een hangmat aan de oevers van de rivier of een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen stranden. Het restaurant van Rio Tico Safari Lodge serveert een voortreffelijk ontbijt.

Accommodatie Corcovado National Park

Luna Lodge ligt op het afgelegen en ongerepte schiereiland Osa, aan de zuidelijke Pacifische kust van Costa Rica. Luna Lodge ligt te midden van 60 hectare aan tropische wildernis in particulier bezit. Het is weelderig aangelegd met een overvloed aan fruitbomen en prachtige tropische bloemen. In de grote gemeenschappelijke rancho vind je het restaurant, de bar, de receptie en de bibliotheek van het hotel. De lodge beschikt over een full-service spa die zich richt op holistische behandelingen (zoals modderpakkingen, massagetherapie, aromatherapie en hotstone-massages). Luna Lodge biedt comfortabele, koele, ruime bungalows met rieten daken, midden in het tropische bos. Elke bungalow beschikt over een eigen privé terras aan de voorkant.

Foto's en Video's

Foto's van avontuurlijke reis Costa Rica

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de avontuurlijke reis Costa Rica. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

24 dagen vanaf € 4.625,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos

Reviews

"Top reis"

Samen met een vriendin een reis laten samenstellen door Nicole. Ze heeft dit heel goed en leuk gedaan en geluisterd naar onze wensen. Tijdens de reis verliep alles erg soepel en hadden we fijne accomodaties. Het contact met Nicole verliep daarnaast erg prettig. We kijken terug op een hele mooie reis zonder zorgen.

Lees meer
Linda & Ramona (vriendinnen, februari 2024) Rondreis Argentinië en Brazilië

Reviews

"Alles was super goed geregeld met 100% maatwerk"

We vonden Travel Happiness Company online toen we op zoek waren naar een reis naar de Galapagos.We waren vrij kort voor de vertrekdatum toen we de reisplannen aan het maken waren. Nicole presenteert zicht met 100% maatwerk. Die belofte hebben we wel eerder gehoord bij een reisorganisatie, maar toch vaak lijken de programma’s bij elkaar geknipt en geplakt, maar niet bij Nicole.

Lees meer
Jack & Cindy (koppel, januari 2024) Galapagos eilandhoppen

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp