100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Kookworkshop in Brazilië

Kookworkshop in Brazilië

Op zoek naar een culturele ervaring waarbij je in contact komt met de lokale bevolking? Volg een kookworkshop in Brazilië. Koken is dé perfecte manier om letterlijk en figuurlijk te proeven van een andere cultuur. Je kunt leuke kookworkshops volgen in Rio de Janeiro en in Salvador de Bahía. In deze reisblog lees je meer over deze culinaire activiteit.

Kookworkshop in Salvador de Bahia

Foodies zijn dol op deze gastronomische ervaring in Salvador de Bahia. Tijdens het koken krijg je een kijkje in de cultuur van de Uruguai gemeenschap. De kooklessen, het marktbezoek en de lunch worden begeleid door de lokale dames van de Association of Cooks & Bakeries (ADOCCI). Ze zijn zeer gepassioneerd als het gaat om het maken van heerlijke, gezonde gerechten en het delen van hun culinaire cultuur. Bij aankomst in de Uruguai-gemeenschap ontmoet je deze geweldige vrouwen en leer je hoe de kookworkshop is begonnen. Vervolgens ga je naar de markt waar je de inkopen doet voor de kookworkshop. Het markt bezoek is al een beleving op zich; volop kleuren, geuren, verse producten. Bepakt en bezakt met alles wat je nodig hebt keer je terug naar de Uruguai gemeenschap waar je leert om een lokaal gerecht te maken zoals de verrukkelijke Moqueca Mista. Tijdens het koken is er volop tijd om te praten met de locals. Nadat je alle tips en tricks hebt geleerd van de dames is het tijd om te genieten van je welverdiende en zelf gekookte lunch!

Kookworkshop in Rio

Heb je wel eens gehoord van “batida de coco” of “pé de moleque”? Waarschijnlijk niet. Als je het aan een Braziliaan vraagt zal hij of zij enthousiast reageren en je vertellen hoe lekker deze lokale gerechten en drankjes zijn. Samen met een chef-kok bezoek je de lokale markt waar je de ingrediënten koopt voor je kookworkshop. Je leert over de oorsprong van de ingrediënten en de voedingswaarden. Onder begeleiding van de chef-kok maak je één van de lokale gerechten klaar waarna je er zelf heerlijk van smult! Na deze culinaire activiteit kun je de Brazilianen vast beamen met hun enthousiasme over de Braziliaanse keuken.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op