100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Hiken in Nationaal Park Tayrona

Hiken in Nationaal Park Tayrona

Nationaal Park Tayrona is één van de bekendste parken in Colombia. Je vindt er ongerepte jungle, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De ideale ingrediënten voor een mooie dag tour naar dit paradijselijke plekje in Colombia. In deze reisblog lees je mijn persoonlijke ervaring.

De wandelroute

Er zijn 2 ingangen bij Nationaal Park Tayrona, meestal wordt de hoofdingang El Zaino gebruikt voor de start van de hike. Het eerste gedeelte van de hike loop je over goed onderhouden paden. Toen ik hier voor het eerst in 2008 was, was dit ongerepte natuur, inmiddels zijn er houten vlonders aangelegd waardoor het wandelen hier een stuk makkelijker gaat. Zeker als je de stukken naar boven en beneden moet hiken. Het eerste gedeelte wandel je door de jungle en duurt het ongeveer 1 uur voordat je bij het strand Arrecifes uitkomt. Hier kun je helaas nog geen verkoelende duik nemen want de stroming is hier te sterk. Je wandelt in ongeveer 30 minuten door naar La Piscina, dit is een mooi strand waar je wel kunt zwemmen en waar het iets minder druk is dan bij Cabo San Juan. De route van La Piscina naar Cabo San Juan is ongeveer 20 minuten wandelen. Bij Cabo San Juan vind je een mooi uitkijkpunt en dit wordt ook wel gezien als het mooiste strand van Nationaal Park Tayrona. Onderweg wandel je door de jungle, langs wuivende palmbomen en je hebt ook kans om dieren te spotten zoals kleine aapjes of tropische vogels.

Praktische tips

Als je Nationaal Park Tayrona gaat bezoeken zorg er dan voor dat je je paspoort meeneemt. Je Engelssprekende gids heeft deze nodig bij het halen van de entreebewijzen. Je krijgt een bandje om als entreebewijs en vervolgens rijd je samen met je chauffeur en gids naar het beginpunt van de trail. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water meeneemt. Onderweg zijn er een paar punten waar de locals water, fruit en ijsjes verkopen en je vindt bij La Piscina en Cabo San Juan ook restaurantjes. Het is aan te raden om de hike vroeg te beginnen (bij voorkeur om 08:00 uur) in verband met de hitte en de drukte, zo wandel je niet in de brandende zon met te veel andere toeristen. Een absolute must zijn goede wandelschoenen, ga niet op slippers want de paden kunnen erg modderig zijn en dan heb je totaal geen houvast.

Sluiting Nationaal Park Tayrona

Houd er rekening mee dat Nationaal Park Tayrona 3x per jaar sluit, dat wordt gedaan voor de inheemse stammen en de natuur. Zo kunnen zij in alle rust, zonder toeristen, hun rituelen uitvoeren en heeft de natuur ook de tijd om te herstellen. Het park gaat dicht van 1 t/m 15 februari, 1 t/m 15 juni en 19 oktober t/m 2 november.

Wil je meer weten over hike in Nationaal Park Tayrona? Neem dan contact met mij op en ik vertel je met veel plezier over mijn persoonlijke ervaring. Naast een dag tour kun je ook overnachten in Nationaal Park Tayrona, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op