100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Estancias in Argentinië

Estancias in Argentinië

Estancias in Argentinië zijn historische boerderijen die typerend zijn voor de Argentijnse pampa. Deze estancias spelen een belangrijke rol in de Argentijnse geschiedenis en cultuur. Overnachten in een estancia in Argentinië geeft je een uniek kijkje in de geschiedenis en cultuur van het land. Je ontsnapt aan de drukte van de stad, terwijl je deelneemt aan verschillende activiteiten en geniet van de heerlijke Argentijnse keuken. Het is een authentieke ervaring!

Estancias hebben een lange geschiedenis in Argentinië en dateren terug tot de Spaanse koloniale periode. Ze werden oorspronkelijk opgericht voor de landbouw en veeteelt en waren vaak eigendom van rijke families of bedrijven. Veel estancias behouden nog steeds hun oorspronkelijke architectuur en historische charme.

Estancia los Potreros

Kevin en Louisa Begg verwelkomen je op Estancia Los Potreros. Deze kleinschalige estancia ligt op minder dan een uur rijden van Córdoba, in het prachtige (maar voor velen nog onbekende) heuvellandschap Sierras Chicas. Je verblijft in een authentieke estancia en het is dé plek voor paardenliefhebbers die het Argentijnse gaucho leven willen ervaren. Maar ook als je niet wil paardrijden ben je van harte welkom, zoals Louisa en en Kevin zeggen; reizigers komen als vreemden, maar vertrekken als vrienden.

Estancia Los Potreros geeft je een uniek kijkje in de landelijke cultuur en tradities van Argentinië. Samen met Kevin en Louisa deel je het huis en hun levensstijl als Argentijnse gaucho. Of het nu gaat om paardrijden, vogels kijken, het verkennen van mooie wandelpaden of gewoon relaxen, ze doen er alles aan om jou als gast een onvergetelijk verblijf te bezorgen. De persoonlijke service staat hoog in het vaandel en daardoor hosten ze niet meer dan 12 personen tegelijk. Dit betekent dat je als een familie samenleeft, precies zoals het leven in de estancia altijd is geweest.

Groen detail op Estancia los Portreros

Estancia Los Potreros ondersteunt de lokale landelijke school en je draagt daar met jouw verblijf ook aan bij. Ook wordt gerecyclede kleding gestuurd naar een afgelegen gemeenschap in het noorden van Argentinië. Kevin en Louisa zijn er trots op deel uit te maken van het ‘Pack for a Purpose’-initiatief, dat reizigers aanmoedigt om na te denken over manieren waarop ze een positieve impact hebben op lokale gemeenschappen wanneer ze reizen.

Estancia La Bamba de Areco

Estancia La Bamba de Areco is één van de oudste estancias en is omgetoverd tot een luxe verblijf. Het hotel behoort tot de exclusieve verzameling van Relais & Chauteaux. Ervaar de rijke geschiedenis en tradities van de Argentijnse gaucho’s. Estancia La Bamba de Areco ligt in het hart van de Argentijnse pampa op 120 kilometer van Buenos Aires. Hier maak je kennis met de bekende paardensport polo, dat erg populair is in Argentinië.

Estancia La Bamba de Areco is een 19e-eeuwse estancia die charme en karakter uitstraalt. De gebouwen in koloniale stijl zijn smaakvol ingericht en de warme, attente service maken dit tot een unieke plek. De 11 kamers en suites zijn verdeeld over drie gebouwen. Vanuit je kamer kijk je uit op het park, de schaduwrijke patio’s, de imposante pampa of de polovelden. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, mountainbiken of een mooie wandeling maken. La Bamba de Areco dient ook als basis voor het internationale poloteam, zij oefenen vaak op het veld naast de estancia. Er zijn twee polovelden en tijdens het poloseizoen kun je hier een wedstrijd kijken. Het is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad Buenos Aires.

Estancia El Ombú de Areco

Estancia El Ombú de Areco is één van de meest bekende estancias in Argentinië ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de stad Buenos Aires. Het is een idyllische plek waar je de traditionele Argentijnse pampa-cultuur en het landelijke leven ervaart. El Ombú de Areco dateert uit 1880 en heeft een rijke geschiedenis. Het is vernoemd naar een indrukwekkende ombuboom die op het terrein staat. De estancia heeft zijn oorspronkelijke koloniale architectuur, waaronder een prachtig herenhuis met een galerij en antieke meubels. De kamers zijn op een traditionele manier ingericht en van alle comfort voorzien. Je geniet hier van een persoonlijke service. Tijdens je verblijf bij de estancia kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals paardrijden, koetsritten, fietsen en vogelspotten.

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op