100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

De leukste hikes in Peru

De leukste hikes in Peru

Hiken in Peru is een fantastische ervaring voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. Peru biedt een gevarieerd landschap, variërend van de majestueuze Andes-bergen tot de dichte Amazone-jungle en de uitgestrekte kustlijn. Peru staat bekend om zijn dramatische berglandschappen, waaronder de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu, Santa Cruz Trek, Huayhuash Trek en meer. Deze routes nemen je mee door indrukwekkende bergpassen, alpiene meren en inheemse dorpen. In deze reisblog lees je over de leukste hikes in Peru!

De Inca Trail

De beroemdste trekking in Peru is de Inca Trail en leidt naar de oude stad Machu Picchu. Tijdens de 4-daagse trekking wandel je over oude Inca-paden en de route voert je over de hoge bergen van de Andes, door diepe valleien en tropische regenwouden. Aan het einde van deze hike word je beloond met het fantastische uitzicht op de Machu Picchu.

Salkantay trekking

Een alternatieve route naar Machu Picchu die je door spectaculaire berglandschappen en subtropische regenwouden voert, is de Salkantay trekking. Je kunt hier een 5- of 7-daagse trekking van maken waarbij je een groot gedeelte van de route door het Vilcabamba gebergte loopt. Tijdens deze trekking dompel je jezelf onder in de Andes-cultuur, je leert over de Inca-beschaving en de tradities. Voor deze trektocht dien je over een goede conditie te beschikken want het niveau gaat van eenvoudig naar uitdagend. Je wandelt langs traditionele boerderijen, Inca-ruïnes, bergdorpen, het Humantay meer, valleien en bereikt de Salkantay-pas op 4.636 meter hoogte.

Lares Trekking

De Lares trekking neemt je mee door inheemse gemeenschappen in de bergen, waar je leert over de lokale cultuur. Tijdens deze 5-of 7-daagse tocht loop je via verschillende traditionele dorpen naar de Machu Picchu. Je loopt door de Heilige Vallei, naar zelden bezochte Inca-archeologische vindplaatsen, langs afgelegen wandelpaden met adembenemende uitzichten, en naar verborgen dorpen voor een kijkje in de cultuur en het dagelijkse leven van deze traditionele Andes gemeenschappen.

Black Diamond Trekking naar Machu Picchu

Op zoek naar een trekking in Peru buiten de gebaande paden en de ultieme wandeluitdaging? Ga dan voor deze unieke 10-daagse trekking. De 120 kilometer lange trektocht brengt je van het hart van Cusco naar Machu Picchu, langs minder bereisde bergpaden en door traditionele dorpen en afgelegen archeologische vindplaatsen. Onderweg verblijf je in een mix van luxe glamping & berghutten, met ondersteuning van ervaren gidsen en personeel. Dit is gegarandeerd de trektocht van je leven!

Jouw Reisspecialist Latijns-Amerika

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar ervaring met reizen en wonen in Latijns-Amerika. Mijn liefde voor dit continent is begonnen in Ecuador waar ik een aantal jaren heb gewoond in Quito en werkte bij een lokaal reisagentschap. Daarnaast heb ik veel in Latijns-Amerika gereisd, van Brazilië tot aan Mexico. Graag deel ik met jou mijn insider tips en verborgen pareltjes mét kwaliteit.

  • Deel deze pagina op