100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Rondreis Pantanal 18 dagen

Brazilie Pantanal uitzicht
Brazilië Pantanal Caiman Lodge Jaguar
Brazilië Pantanal Reuzenmiereneter
Brazilië Pantanal Boottocht zonsondergang
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de rondreis Pantanal

De rondreis Pantanal heeft een indicatieprijs vanaf € 5.895,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • Activiteiten privé of met internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé fietstour in Rio de Janeiro incl. Engelssprekende gids
 • Privé tour naar de Suikerbroodberg & Corcovado incl. entreegelden en Engelssprekende gids
 • 14 dagen autohuur inclusief standaard verzekeringen
 • Snorkelen Rio da Prata incl. lunch (groepstour met Portugeessprekende gids)
 • Buraco das Araras (groepstour met Portugeessprekende gids)
 • Boca da Onça incl. lunch (groepstour met Portugeessprekende gids)
 • 5-daagse tour in de Pantanal bij Barra Mansa inclusief 4x4 transfers, maaltijden en privé tours met gids
 • 5-daagse tour in de Pantanal bij Baía das Pedras inclusief 4x4 transfers, maaltijden en activiteiten met gids
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de rondreis Pantanal

De rondreis Pantanal start in de bruisende hoofdstad Rio de Janeiro. Hier maak je kennis met de stad door een fietstour en bezoek je Corcovado en de Suikerbroodberg. Daarna reis je naar Campo Grande, hier haal je de huurauto op en rijd je naar het plaatsje Bonito. De perfecte plek om te gaan snorkelen in de heldere wateren van Rio da Prata en om de watervallen bij Boca da Onça te bewonderen. Je reist door naar Aquidauana en vanaf hier ga je per 4×4 transfer diep de Zuidelijke Pantanal in. De komende 10 dagen staan ga je wildlife spotten en je volledig onderdompelen in deze bijzondere natuur. Je verblijft in de meest afgelegen pousada’s voor de ultieme Pantanal beleving!

Watervallen bij Boca da Onça

Je zult je verbazen over hoeveel watervallen en natuurlijke poelen er te vinden zijn tijdens deze 4,6 km lange wandeling bij Boca da Onça. Je wandelt door het groene bos van de Serra da Bodoquena en stopt onderweg om 8 verschillende natuurlijke watervallen te bewonderen, waarvan er 4 geschikt zijn om in te zwemmen. In totaal wander je 5 uur door de prachtige natuur. Boca da Onça is met 156 meter de hoogste waterval in de staat Mato Grosso do Sul.

Brazilie Bonito Boca da Onca de waterval
Snorkelen in Rio da Prata

Rio da Prata staat bekend om het extreem heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Het water is zo helder dat het lijkt alsof je zweeft in de lucht terwijl je door de rivier drijft. Geniet van snorkelen in de Rio da Prata om de overvloedige onderwaterfauna en -flora te verkennen. Er zijn talloze vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen.

gezinsvakantie Brazilië Bonito Snorkelen
Privé tours in de Pantanal

Barra Mansa is een kleinschalige pousada en wordt gerund door lokale Pantaneiros. Het meest aantrekkelijke van een verblijf bij Barra Mansa is de intieme, rustieke en huiselijke sfeer – waardoor je je volledig kunt onderdompelen in de traditionele manier van leven in de Pantanal. Daarnaast ligt de lodge op een bevoorrechte locatie, op het ontmoetingspunt tussen twee grote waterwegen, de seizoensgebonden uiterwaarden van Castelo en de Rio Negro – hier vindt u een overvloed aan dieren in het wild. In tegenstelling tot de meeste andere lodges in de Pantanal zijn excursies bij Barra Mansa altijd privé en afgestemd jouw ritme en interesses, dat is exclusiviteit ten top!

Brazilië Pantanal Barra Mansa Paardrijden
Op safari in Brazilië

Fazenda Baía das Pedras is de meest afgelegen lodge in de zuidelijke Pantanal en wie op zoek is naar de ultieme Pantanal-ervaring met een vleugje huiselijk comfort zal zeker niet teleurgesteld worden. De lodge voert zijn eigen onderzoeksprogramma’s uit naar de tapir en het reuzengordeldier. Voor vogelaars is dit een verborgen paradijs, met een symfonie van kwetterende ibissen, papegaaien en ara’s in de weelderige tuinen rondom de lodge. Je zult bij deze fazenda volop de safari ervaring in de Pantanal beleven en daarnaast blinken ze uit in paardrijsafari’s. Vanwege de uitgestrektheid en uitdagende aard van het terrein, wordt een groot deel van de verkenning te paard gedaan, waardoor toegang ontstaat tot gebieden die verboden zijn voor 4×4- en wandelsafari’s.

Brazilie Pantanal Fazenda Baia das Pedras Paardrijsafari
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de rondreis Pantanal

Dit is een inspiratiereis, de rondreis Pantanal wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je accommodatie gebracht. Je rondreis Pantanal kan beginnen!

Dag 2: Rio de Janeiro

Vandaag ga je een privé fietstour maken. Je bezoekt verschillende bezienswaardigheden van Rio en enkele traditionele buurten. Je begint op het strand van Copacabana, een belangrijke locatie voor het sociale leven van de lokale bevolking, en van daaruit fiets je naar de Suikerbroodberg om de imposante berg van dichtbij te bekijken. De tour heeft ook een stop bij Praia Vermelha, een kleine oase van rust. Je laat Praia Vermelha achter je en fietst naar de levendige wijk Botafogo. Dit deel van de fietstocht geeft je een beter beeld van hoe Carioca’s leven als ze niet op het strand zijn. Het laatste deel van de fietstour leidt naar Lagoa, de lagune van de grote stad, omgeven door groene heuvels en chique buurten.

Brazilië Rio de Janeiro fietstour Nicole op Ipanema Beach
Brazilië Rio de Janeiro fietstour Praia Vermelha
Brazilië Rio Fietstour Baai Bootjes

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag bezoek je twee hoogtepunten van Rio; de Suikerbroodberg en Corcovado. Met een tandradbaan klim je omhoog op de steile beboste heuvel naar de top van Corcovado om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen; één van ’s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Daarna ga je met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Op de top ben je zo’n 395 meter boven de zeespiegel en geniet je van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro.

Dag 4: Rio de Janeiro - Campo Grande - Bonito

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht en vlieg je hiervandaan naar Campo Grande. Bij aankomst ga je naar het kantoortje van het autoverhuurbedrijf en haal je de huurauto op, een Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar. Je krijgt vanuit onze lokale partner een complete routebeschrijving, daarmee rijd je makkelijk vanaf de luchthaven in ongeveer 3,5 uur naar Bonito. Bonito staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder kristalheldere rivieren, indrukwekkende watervallen, grotten en weelderige regenwouden. De regio biedt talloze mogelijkheden voor natuurobservatie, wandelen en fotografie.

Brazilie Bonito Boca da Onca Happy Travellers
Brazilie Bonito Buraco das Araras Sinkhole
Brazilie Bonito Boca da Onca waterval

Dag 5: Bonito

Vandaag ga je snorkelen in Rio da Prata. Rio da Prata staat bekend om het heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Er zijn allerlei vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen. Na de lunch (deze is inclusief) rijd je in 15 minuten naar Buraco das Araras. Slechts 3 km voorbij de Rio da Prata heeft een ingestorte grot een sinkhole gevormd van 124 meter diep en 500 meter breed, waar rood-blauwe ara’s en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels in de schemering terugkeren, bestaat de kans ze van dichtbij te zien.

gezinsvakantie Brazilië Bonito Snorkelen
Brazilië Bonito Rio da Prata Snorkelling
Brazilië Bonito Buraco das Araras

Dag 6: Bonito

Vandaag ga je naar Boca da Onça. Je zult je verbazen over hoeveel adembenemende watervallen en natuurlijke poelen er te vinden zijn tijdens deze 4,6 km lange wandeling. Geleid door het groene bos van de Serra da Bodoquena stop je om acht verschillende natuurlijke watervallen te bewonderen, waarvan er vier geschikt zijn om in te zwemmen.

Brazilie Bonito Boca da Onca waterval 2
Brazilie Bonito Boca da Onca waterval 3
Brazilie Bonito Boca da Onca de waterval

Dag 7: Bonito - Pantanal

Na het ontbijt rijd je op eigen gelegenheid naar Aquidauana waar je de huurauto parkeert. Hier word je opgehaald door je prive chauffeur en per 4×4 in ongeveer 5,5 uur door de wildernis van de Pantanal naar de Barra Mansa lodge gebracht. Deze lodge ligt aan de samenvloeiing van de uiterwaarden van Castelo en het riviersysteem Rio Negro, een ongerept landschap in het hart van Pantanal waar je volop wildlife kunt zien. Bij aankomst word je verwelkomd door je privé gids.

Noot: tussen december en april staat een groot deel van het land rondom de lodge onder water en moet je ernaartoe vliegen – waarvoor de lodge een eigen landingsbaan heeft. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden.

Dag 8 t/m 10: Pantanal

Het meest aantrekkelijke van een verblijf bij Barra Mansa is de intieme, rustieke en huiselijke sfeer – waardoor je je volledig kunt onderdompelen in de traditionele manier van leven in de Pantanal. Daarnaast ligt de lodge op een bevoorrechte locatie, op het ontmoetingspunt tussen twee grote waterwegen, hier vind je een overvloed aan dieren in het wild. In tegenstelling tot de meeste andere lodges in de Pantanal zijn excursies bij Barra Mansa altijd privé en afgestemd jouw ritme en interesses, dat is exclusiviteit ten top! Je gaat verschillende activiteiten ondernemen zoals wandelingen, paardrijden, 4×4 safari’s en boottochten. Je doet 2 activiteiten per dag en overlegt met je privé gids wat je wilt gaan doen en wat het beste moment is.

Brazilië Pantanal Jeepsafari Barra Mansa
Brazilië Pantanal Boottocht zonsondergang
Brazilië Pantanal Hert

Dag 11: Pantanal - Pantanal

Vandaag word je per 4×4 transfer van de Barra Mansa Lodge naar Fazenda Baía das Pedras gebracht. Dit is de meest afgelegen lodge in de zuidelijke Pantanal en wie op zoek is naar de ultieme Pantanal-ervaring zal zeker niet teleurgesteld worden. De lodge voert zijn eigen onderzoeksprogramma’s uit naar de tapir en het reuzengordeldier. Voor vogelaars is dit een paradijs, met een symfonie van kwetterende ibissen, papegaaien en ara’s in de tuinen rondom de lodge. Je zult volop de safari ervaring in de Pantanal beleven en daarnaast blinken ze uit in paardrijsafari’s. Vanwege de uitgestrektheid van het terrein, wordt een groot deel van de verkenning te paard gedaan, waardoor toegang ontstaat tot gebieden die verboden zijn voor 4×4- en wandelsafari’s.

Dag 12 t/m 14: Pantanal

De komende dagen dompel je je onder in de ultieme Pantanal beleving. Naast de eerder genoemde activiteiten is een andere veelgevraagde activiteit bij Baia das Pedras, het drijven van vee. Een spannende en interactieve activiteit onder leiding van zeer ervaren lokale cowboys, de “Pantaneiros”. Geniet volop van de natuur en het dierenleven!

Noot: wil je een bijzonder avontuur beleven? Je kunt ook van Fazenda Baia das Pedras naar de Barra Mansa Lodge gaan door middel van een 2-daagse paardrijtocht. Een reis van 50 kilometer door ongerepte landschappen met een overnachting in hangmatten.

Brazilie Pantanal Fazenda Baia das Pedras Paardrijsafari
rondreis Pantanal Brazilië jaguar
Brazilië Pantanal Tucan

Dag 15: Pantanal - Campo Grande

Vroeg in de ochtend vertrek je per 4×4 transfer terug naar Aquidauana en reis je met je huurauto terug naar Campo Grande. Houd rekening met een lange reisdag. Je overnacht in Campo Grande.

Dag 16: Campo Grande - Rio de Janeiro

Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven en vlieg je van Campo Grande naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 17: Rio de Janeiro - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam en aankomst is de volgende dag.

Dag 18: Aankomst in Amsterdam

Vandaag arriveer je in Amsterdam en zit je rondreis Pantanal erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de rondreis Pantanal

In deze rondreis Pantanal is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie uit de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Bonito

Pousada Boyrá ligt midden in de natuur, op ongeveer 16 kilometer rijden van Bonito. Er zijn 11 chalets met uitzicht op de natuurrijke omgeving. Vanuit je hangmat op de veranda is dit de ideale manier om van de natuur te genieten! De pousada ligt aan de oever van de rivier Formoso, hier kun je op eigen gelegenheid gaan kajakken of suppen. Rond de pousada vind je wandelpaden waar je de mogelijkheid hebt om dieren te spotten. Er is ook een zwembad waar je een heerlijk verkoelende duik kunt nemen. In het restaurant worden internationale maaltijden geserveerd. Deze accommodatie is door mij bezocht tijdens mijn inspectiereis in Brazilië.

Brazilie Bonito Pousada Boyra bovenaanzicht
Brazilie Bonito Pousada Boyra
Brazilie Bonito Pousada Boyra Chalets

Accommodatie Pantanal

Barra Mansa is een kleinschalige pousada en wordt gerund door lokale Pantaneiros. De lodge biedt slechts 5 kamers met douches met warm water, airconditioning en plafondventilators. De kamers zijn voorzien van veranda’s met grote ramen met horren en hangmatten die uitkijken over de grasvelden en bomen rondom de lodge. Maaltijden worden geserveerd in het restaurant. Er is geen zwembad bij Barra Mansa, maar de tuin rondom de lodge biedt tal van comfortabele plekjes met hangmatten en voor de lodge is een natuurlijke lagune waar je kunt zwemmen. De pousada ligt op een bevoorrechte locatie, op het ontmoetingspunt tussen twee grote waterwegen, de seizoensgebonden uiterwaarden van Castelo en de Rio Negro – hier vind je een overvloed aan dieren in het wild.

Brazilië Pantanal Barra Mansa Lodge
Brazilië Pantanal Barra Mansa woonkamer
Brazilië Pantanal Barra Mansa Veranda

Accommodatie Pantanal

Fazenda Baía das Pedras is een bloeiende veeboerderij in een afgelegen deel van de zuidelijke Pantanal. Het is gedeeltelijk verbouwd om gasten te verwelkomen die op zoek zijn naar een authentieke Pantanal-ervaring. Baía das Pedras biedt een huiselijk verblijf in stijl en je wordt hier verwend met een niveau van comfort. De ruime kamers zijn uitgerust met plafondventilators en een eigen badkamer met douches met warm water. In de eetzaal wordt een regionaal buffet geserveerd, maar de maaltijden worden soms ook in de tuin of als picknick in de wildernis geserveerd.

Brazilie Fazenda Baia das Pedras Lodge
Brazilie Fazenda Baia das Pedras Kamer
Brazilie Fazenda Baia das Pedras Restaurant
Foto's en Video's

Foto's van de rondreis Pantanal

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de rondreis Pantanal. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

18 dagen vanaf € 5.895,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
rondreis Pantanal Brazilië jaguar

Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Brazilië Pantanal Araras Ecolodge
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Brazilië Pantanal Tucan

Reviews

"Een rondreis door Brazilië om van te dromen zo mooi"

Travel Happiness Company heeft voor mij een absolute droomreis door Brazilië samengesteld. Alles klopte tot in de puntjes; vervoer, accommodaties en bezochte plaatsen. Ik reisde als vrouw alleen, heb mij overal veilig en beschermd gevoeld.

Lees meer
Brazilië Salvador Review Monique
Monique (solo reiziger, november 2023) Solo rondreis in Brazilië
Argentinië Salta en Jujuy Quebrada de las Flechas

Reviews

"Prachtige onvergetelijke reis door o.a. Argentinië"

Nicole heeft onze reis in Argentinië/Chile/Rio top georganiseerd. Fantastische reis waarbij Nicole tijdens onze reis nog wat extra’s geregeld had. Nicole let ook op de kleine details en vertelt wat je kan doen en wat niet, dit aan de hand van je wensen, dit doet ze heel goed. Ze weet zelf echt veel van dit prachtige continent, je voelt haar betrokkenheid.

Lees meer
Argentinië Salt Flats reisgezelschap
Desiree (met partner & vrienden, november 2023) Rondreis Argentinië en Brazilië
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp