100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Gezinsvakantie Brazilië 16 dagen

wat te doen in Rio de Janeiro Suikerbroodberg
rondreis Pantanal Brazilië jaguar
Brazilië Bonito Buraco das Araras
natuurreis Brazilie Foz do Iguazu
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de gezinsvakantie Brazilië

De gezinsvakantie Brazilië heeft een indicatieprijs vanaf € 2.450,- per persoon.*
*rekening houdend met 6 personen waarvan 2 volwassenen en 4 kinderen.

Inclusief

 • 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • 7 dagen huurauto Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar incl. standaard verzekering
 • Activiteiten privé of internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Privé tour naar de Suikerbroodberg & Corcovado incl. entreegelden en lunch
 • Bootsafari Iguazu watervallen Braziliaanse zijde incl. entreegelden
 • Iguazu watervallen Argentijnse zijde incl. entreegelden
 • Snorkel tour Rio da Parata incl. snorkel materiaal en lunch
 • Buraco das Araras incl. entreegelden
 • 4-daagse tour Pantanal incl. activiteiten en maaltijden (excl. Engelssprekende gids, dit kan tegen een meerprijs worden bijgeboekt)
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten indien benoemd in het programma
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees for All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de gezinsvakantie Brazilië

De gezinsvakantie Brazilië start in de bruisende hoofdstad Rio de Janeiro. Hier breng je een bezoek aan de Suikerbroodberg en Corcovado. Daarna reis je door naar de immense watervallen van Iguazu, je maakt een bootsafari aan de Braziliaanse zijde en bezoekt ook de Argentijnse zijde. Vervolgens reis je naar het natuurrijke Bonito, hier ga je snorkelen in de kraakheldere Rio da Prata en zie je de rode ara’s bij Buraco das Araras. Met de huurauto reis je naar de Pantanal waar je volop wildlife gaat spotten! Een gezinsvakantie die natuur en avontuur combineert en voor elk wat wils heeft te bieden.

Ontdek bruisend Rio de Janeiro

Bezoek de twee hoogtepunten van Rio; de Suikerbroodberg en Corcovado. Met een tandradbaan klim je omhoog op de steile beboste heuvel naar de top van Corcovado om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen; één van ’s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Daarna ga je met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Op de top ben je zo’n 395 meter boven de zeespiegel en geniet je van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro.

wat te doen in Rio de Janeiro Suikerbroodberg
Bootsafari bij de Iguazu watervallen

In 1550 werden de Iguazu watervallen ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Álvar Núñez Cabeza de Vaca. Je gaat zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde van de watervallen verkennen. Hoewel Argentinië langere paden rond de watervallen heeft, is Brazilië gezegend met het beste uitzicht op de 275 watervallen. Hier maak je ook een toffe bootsafari waarbij je de kans krijgt om heel dicht bij de watervallen te komen. Aan de Argentijnse zijde start je met een rit door de weelderige subtropische vegetatie van het park. Daarna verken je de wandelpaden die leiden tot de rand van de duivelskeel voor een uitzicht op de kolkende wateren.

Argentinië Iguazu Boottour watervallen
Snorkelen in Bonito

Rio da Prata staat bekend om het extreem heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Het water is zo helder dat het lijkt alsof je zweeft in de lucht terwijl je door de rivier drijft. Geniet van snorkelen in de Rio da Prata om de overvloedige onderwaterfauna en -flora te verkennen. Er zijn talloze vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen.

gezinsvakantie Brazilië Bonito Snorkelen
Wildlife spotten in de Pantanal

Een ander bijzonder natuurgebied is de Pantanal. Tijdens deze gezinsvakantie Brazilië breng je een bezoek aan het zuiden van de Pantanal en verblijf je in Pousada Aguapé. Deze pousada ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de kronkelende Aquidauana-rivier volgt naar de Pantanal. Pousada Aguapé is een middenklasse familielodge. Tijdens je verblijf ga je op allerlei manieren het gebied ontdekken; zo kun je gaan paardrijden of wandelen en een boottocht of 4×4 jeepsafari maken. Bijzondere dieren die je kunt zien in de Pantanal zijn onder andere capibara’s, kaaimannen, papegaaien, reuzenmiereneters, allerlei soorten vogels, tapirs, herten en wie weet spot je zelfs de jaguar!

rondreis Pantanal Brazilië jaguar
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de gezinsvakantie Brazilië

Dit is een inspiratiereis, de gezinsvakantie Brazilië wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Vandaag vertrek je van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je verwelkomd door een Engelstalige gids en naar je accommodatie gebracht. Je gezinsvakantie Brazilië kan van start gaan!

Brazilië Rio de Janeiro Copacabana Boulevard
Brazilië Rio Uitzicht Dois Irmoas
Brazilië Rio Trappen Selaron Lapa

Dag 2: Rio de Janeiro

Vandaag ga je met een Engelssprekende privé gids op pad en bezoek je twee hoogtepunten van Rio; de Suikerbroodberg en Corcovado. Met een tandradbaan klim je omhoog op de steile beboste heuvel naar de top van Corcovado om het standbeeld van Christus de Verlosser te bewonderen; één van ’s werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Daarna ga je met een kabelbaan naar de Suikerbroodberg. Op de top ben je zo’n 395 meter boven de zeespiegel en geniet je van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro. De entreegelden en lunch zijn vandaag inclusief.

Brazilie Rio de Janeiro Suikerbroodberg Kabelbaan
wat te doen in Rio de Janeiro Suikerbroodberg
Brazilië Rio de Janeiro Corcovado Christusbeeld

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding. Lees in mijn reisblog tips over wat je kunt doen in Rio de Janeiro.

Dag 4: Rio de Janeiro - Iguazu

Je wordt opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Foz do Iguazu. Bij aankomst word je naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De volgende dag ga je de watervallen bewonderen. Het Braziliaanse Iguaçu Nationaal Park vormt, samen met het zusterpark in Argentinië, het belangrijkste overblijfsel van het regenwoud in de zuidelijke kegel van Zuid-Amerika, en is samen met de watervallen door UNESCO uitgeroepen tot nationaal erfgoed.

Dag 5: Iguazu

De Iguaçu-watervallen zijn voor Zuid-Amerika wat de Victoria-watervallen zijn voor Afrika, en behoren tot een van ’s werelds natuurwonderen. De omvang van de hoeveelheden water die met enorme kracht in een diepe kloof donderen is spectaculair om te zien. Deze tour begint met een rit van twee kilometer in een jeep door het tropische regenwoud van het Iguaçu Nationaal Park. Onderweg wijst de gids op de kenmerken van het bos en de inheemse flora en fauna. De laatste 500 meter naar de oever van de rivier de Iguaçu zijn te voet, voordat je aan boord gaat van een motorboot die je naar het donderende water van de watervallen brengt. Het is een spannende rit, dus maak je klaar voor avontuur!

Argentinië Foz do Iguazu watervallen
rondreis Argentinië en Brazilië iguazu watervallen
Argentinië Iguazu Boottour watervallen

Dag 6: Iguazu

Vandaag ga je de Argentijnse zijde van de watervallen zien. Met een bus over de Tancredo Neves-brug, met een prachtig uitzicht over de Iguaçu-kloof, kom je Argentinië binnen. Deze dag tour laat je de watervallen van de Argentijnse kant vanuit alle hoeken zien en omvat niet alleen de bovenste paden en de Devil’s Throat, maar ook de lagere paden die zich een weg banen door de dichte jungle.

Dag 7: Iguazu - Campo Grande - Bonito

Na het ontbijt word je per privé transfer naar de luchthaven van Foz do Iguazu gebracht en vlieg je hiervandaan naar Campo Grande. Bij aankomst ga je naar het kantoortje van het autoverhuurbedrijf en haal je de huurauto op, een Ford EcoSport 2.0 of vergelijkbaar. Je krijgt vanuit onze lokale partner een complete routebeschrijving, daarmee rijd je makkelijk vanaf de luchthaven in ongeveer 3,5 uur naar Bonito. Bonito staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder kristalheldere rivieren, indrukwekkende watervallen, grotten en weelderige regenwouden. De regio biedt talloze mogelijkheden voor natuurobservatie, wandelen en fotografie.

Dag 8: Bonito

Vandaag ga je snorkelen in Rio da Prata. Rio da Prata staat bekend om het heldere water, dat een uitstekend zicht biedt op de onderwaterwereld. Er zijn allerlei vissoorten en unieke planten die je in de rivier kunt bewonderen. Na de lunch (deze is inclusief) rijd je in 15 minuten naar Buraco das Araras. Slechts 3 km voorbij de Rio da Prata heeft een ingestorte grot een sinkhole gevormd van 124 meter diep en 500 meter breed, waar rood-blauwe ara’s en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels in de schemering terugkeren, bestaat de kans ze van dichtbij te zien.

Brazilië Bonito Rio da Prata Snorkelling
gezinsvakantie Brazilië Bonito Snorkelen
Brazilië Bonito Buraco das Araras

Dag 9: Bonito

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Bonito. Een leuke activiteit om te doen is een bezoek aan Boca da Onça. Je zult je verbazen over hoeveel adembenemende watervallen en natuurlijke poelen er te vinden zijn tijdens deze 4,6 km lange wandeling. Geleid door het groene bos van de Serra da Bodoquena stop je om acht verschillende natuurlijke watervallen te bewonderen, waarvan er vier geschikt zijn om in te zwemmen.

Dag 10: Bonito - Pantanal

Na het ontbijt rijd je op eigen gelegenheid in ongeveer 4 uur naar je volgende natuurbestemming, de Pantanal. Het eerste gedeelte gaat over verharde geasfalteerde wegen. Het laatste gedeelte, ongeveer een uur rijden, gaat over onverharde wegen. Bij dat laatste gedeelte heb je onderweg al de kans om dieren te spotten zoals reuzenmiereneters of overvliegende toekans en ara’s. Je verblijft de komende dagen bij Pousada Aguapé op basis van volpension. Zowel de maaltijden als de activiteiten zijn inclusief.

Dag 11 & 12: Pantanal

De komende dagen staan in het teken van de ultieme natuurbeleving. Je gaat de omgeving verkennen en wildlife spotten door middel van verschillende activiteiten zoals wandelingen, paardrijden, 4×4 safari’s en boottochten. Je doet ongeveer 2 activiteiten per dag, vroeg in de ochtend en laat in de middag en soms een nachtsafari in de avond. Tussendoor heb je tijd om te genieten van de faciliteiten van de pousada en al het moois om je heen.

Brazilië Pantanal Reuzenmiereneter
Brazilië Pantanal Tucan
rondreis Pantanal Brazilië jaguar

Dag 13: Pantanal - Campo Grande

Na het ontbijt rijd je terug naar Campo Grande, hier verblijf je nog een nachtje voordat je de volgende dag terug naar Rio de Janeiro vliegt.

Dag 14: Campo Grande - Rio de Janeiro

Vandaag word je opgehaald voor een privé transfer naar de luchthaven van Campo Grande en hiervandaan vlieg je naar Rio de Janeiro. Bij aankomst word je per privé transfer naar je accommodatie gebracht.

Dag 15: Rio de Janeiro - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald en per privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hiervandaan vlieg je naar Amsterdam en aankomst is de volgende dag.

Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Vandaag arriveer je in Amsterdam en zit je gezinsvakantie Brazilië erop. Een reis vol travel happiness en een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de gezinsvakantie Brazilië

In deze gezinsvakantie Brazilië is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie uit de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Rio de Janeiro

Het moderne Copa Sul Hotel ligt op slechts een steenworp afstand van het strand van Copacabana en op loopafstand van het strand van Ipanema. Dit hotel beschikt over 88 kamers die zijn uitgerust met airconditioning, kabel-tv, minibar en een eigen badkamer. Naast het ontbijtbuffet kun je ook genieten van heerlijke Braziliaanse en internationale gerechten in het Orla Restaurant.

Brazilië Rio de Janeiro Copa Sul Standaardkamer
Brazilië Rio de Janeiro Copa Sul Restaurant
Brazilië Rio de Janeiro Copa Sul Lobby

Accommodatie Iguazu

Vivaz Cataratas Resort ligt op iets minder dan 20 kilometer van de watervallen zelf en is een resort in Iguazu met een moderne make-over. Het hotel heeft veel faciliteiten zoals tennisbanen, een binnenzwembad, voetbalveld, minigolfbaan en een spa. Het hotel is oorspronkelijk ontworpen door de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Vivaz Cataratas heeft minimalistische kamers met airconditioning, een lounge en twee restaurants, evenals een speciaal kindergedeelte waar de kleintjes kunnen spelen.

Brazilië Iguazu Vivaz Restaurant
Brazilië Iguazu Vivaz Kamer
Brazilië Iguazu Vivaz Zwembad

Accommodatie Pantanal

Pousada Aguapé ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de kronkelende Aquidauana-rivier volgt naar de Pantanal. Pousada Aguapé is een middenklasse lodge met 15 ruime, smaakvol ingerichte kamers voorzien van airconditioning en boxspringbedden. Het hoofdcomplex heeft een (tweetalige) receptie, lounge en een ruim openluchtrestaurant dat uitkijkt over het zwembad. Deze accommodatie is door mij persoonlijk bezocht.

Brazilië Pousada Aguape Receptie
Brazilië Pantanal Pousada Aguape
Brazilië Pousada Aguape Zwembad
Foto's en Video's

Foto's van de gezinsvakantie Brazilië

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de gezinsvakantie Brazilië. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

16 dagen vanaf € 2.450,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
rondreis Pantanal Brazilië jaguar

Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Brazilië Pantanal Araras Ecolodge
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Peru Andes Lamas

Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familiereis Peru Machu Picchu
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
Ecuador Banos Raften Pastaza Rivier

Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Ecuador Andes Hacienda Zuleta lamas
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp