100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Luxe rondreis Costa Rica 14 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de luxe rondreis Costa Rica

De luxe rondreis Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 4.995,- per persoon.*
*rekening houdend met 2 personen

Inclusief

 • 5-sterren accommodaties
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • 3 dagen en 2 nachten verblijf in Tortuguero op basis van volpension
 • Boottour Nationaal Park Tortuguero (groepstour)
 • Privé tour naar Arenal vulkaan & Tabacon Hot Springs incl. diner en entreegelden
 • Privé tour Nationaal Park Tenorio incl. entreegelden en lunch
 • Privé boottour over het meer van Arenal naar Monteverde
 • Privé tour birdwatching incl. entreegelden
 • Privé tour hangbruggen in Monteverde incl. entreegelden
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de luxe rondreis Costa Rica

De luxe rondreis Costa Rica begint met een overnachting in de hoofdstad San José. De volgende dag ga je naar Tortuguero voor een 3-daags verblijf, hier spot je volop wildlife. Daarna reis je naar La Fortuna, waar je de Arenal vulkaan bezoekt en geniet van de warmwaterbronnen en een diner. Ook bezoek je het Nationaal Park Tenorio met de beroemde Rio Celeste. Via een boottour over het Arenal meer reis je naar het nevelwoud bij Monteverde. Samen met een gespecialiseerde gids ga je vogels spotten en tussen de boomtoppen wandelen over de hangbruggen. De reis sluit je in stijl af bij Uvita waar je verblijft in het luxe Kura Design Villas.

Wildlife spotten in Tortuguero

Nationaal Park Tortuguero één van de meest biodiverse natuurbestemmingen in Costa Rica. Het ligt aan de noordelijke Caribische kust van Costa Rica. Het nationaal park is zo geïsoleerd dat je het alleen per boot of vliegtuig kan bereiken, wat bijdraagt aan de unieke sfeer. Eén van de opvallendste kenmerken van het park zijn de uitgestrekte kanalen die door het regenwoud lopen. Hier kun je mooie boottours maken en allerlei wildlife spotten! Je kunt in Tortuguero onder andere luiaards, brulapen, kaaimannen, toekans en kleurrijke kikkers tegenkomen. Vogelliefhebbers genieten van de meer dan 300 vogelsoorten die in het park voorkomen. Daarnaast staat het nationaal park bekend om de zeeschildpadden die hier eieren komen leggen, dat vind plaats van juli tot oktober.

Hiken & ontspannen

De Arenal vulkaan is één van de meest iconische bezienswaardigheden in Costa Rica. De top van de vulkaan bereikt een hoogte van ongeveer 1.670 meter boven zeeniveau. Tot 2010 was de Arenal één van de meest actieve vulkanen in Costa Rica en stond bekend om zijn regelmatige uitbarstingen van lava en as. Sindsdien is de vulkaan echter in een rusttoestand en is de lavastroom gestopt. Het Nationaal Park Arenal herbergt een uitgestrekt regenwoud met een overvloed aan flora en fauna. Hier maak je een mooie wandeling en kun je volop wildlife spotten. Ook geniet je hier van natuurlijke warmwaterbronnen (hot springs), die worden verwarmd door de vulkanische activiteit.

Birdwatching in Monteverde

Monteverde maakt deel uit van het nevelwoud van Costa Rica en biedt één van de rijkste biodiversiteiten in Midden-Amerika. Dit trekt vogelliefhebbers van over de hele wereld aan. Deze plek is de thuisbasis van enkele zeldzame en bedreigde vogelsoorten, zoals de quetzal, de bruinkopmangabey, en de oranjekeelmotmot. Je hebt grote kans om deze soorten in hun natuurlijke habitat hier te observeren. Het vogelspotten in Monteverde kan het hele jaar door, maar de beste tijd is tijdens het droge seizoen van december tot april. Dan zijn veel vogels actiever en heb je eerder kans om ze te zien.

Exclusief verblijf in Uvita

Deze luxe rondreis Costa Rica sluit je af in een prachtige accommodatie bij Uvita, Kura Design Villas. Kura is trots lid van de Cayuga Collection of Sustainable Luxury Hotels & Lodges. Dit adults-only hotel is perfect voor koppels die houden van luxe en comfort middenin de Costa Ricaanse natuur. De 8 luxe suites in Kura zijn ontworpen met een tropisch minimalistisch design en ze bieden een panoramisch uitzicht over het regenwoud en de oceaan.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de luxe rondreis Costa Rica

Dit is een inspiratiereis, de luxe rondreis Costa Rica wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – San José

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar San José. Bij aankomst word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en door een Engelstalige chauffeur naar je accommodatie gebracht.

Dag 2: San José - Tortuguero

In de ochtend word je opgehaald voor een privé transfer naar Guapiles. Hiervandaan word je naar Nationaal Park Tortuguero gebracht, gelegen langs de prachtige Caribische kust van Costa Rica. Hier verblijf je in de Aninga Lodge. Je arriveert in de middag en bij aankomst word de lunch geserveerd. Na de lunch ga je het dorpje Tortuguero bezoeken, je krijgt meer informatie over het Nationaal Park bij het Caribbean Conservation Corporation’s bezoekerscentrum en het schildpadden museum. De rest van de dag kun je genieten van de faciliteiten van de lodge en de prachtige omgeving.

Dag 3: Tortuguero

In de ochtend maak je een boottour door het Tortuguero National Park. Je vaart door het netwerk van kanalen en bewondert de tropische laaglandregenwouden. Het park is de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels en biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Onderweg heb je de kans om diverse dieren te spotten! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Tortuguero - Guapiles - Arenal

Na het ontbijt word je per privé transfer naar Guapiles gebracht, hier heb je een lunch in het restaurant. Daarna reis je in ongeveer 2 uur naar La Fortuna. Het kleine Costa Ricaanse stadje La Fortuna ligt aan de voet van de majestueuze Arenal vulkaan. La Fortuna biedt een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen, met name het schilderachtige Arenal Volcano National Park. Hier geniet je van de spectaculaire uitzichten door verschillende uitkijkpunten langs de wandelpaden, die door weelderige regenwouden en langs idyllische natuurlijke warmwaterbronnen slingeren. Het glinsterende Arenal meer, het grootste meer van het land, biedt fantastische mogelijkheden om watersporten te beoefenen.

Dag 5: Arenal

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor een privé tour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Een rondleiding door het Arenal Volcano National Park is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen, inclusief de Arenal vulkaan. De tour begint bij het Arenal meer met een wandeling van 1,5 km langs het schiereiland van het Nationaal Park. Onderweg krijg je volop de gelegenheid om de imposante vulkaan te bekijken en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en dieren in het wild rond het meer te spotten. Aan het einde van de wandeling is er een 12 meter hoog observatiedek waar je een beter zicht op de vulkaan hebt.

Na de wandeling geniet je van ontspanning bij de Tabacon Hot Springs, dit zijn natuurlijke warmwaterbronnen. Er word hier ook een buffet geserveerd, dit is inclusief.

Dag 6: Arenal

Vandaag maak je een privé tour onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar Rio Celeste en Tenorio National Park. Samen wandel je door de bossen op zoek naar verschillende dieren in het wild en heb je de kans om de weelderige flora te observeren. Tijdens de wandeling maak je een stop bij de Rio Celeste-waterval met de verbazingwekkende lichtblauwe kleur.

Dag 7: Arenal - Monteverde

Je reist per privé transfer naar Monteverde. Monteverde wordt omschreven als ‘de parel van de nevelwouden’ door National Geographic. Het nevelwoud ligt in het Cordillera de Tilaran-gebergte in Puntarenas en is één van de zeldzaamste natuurgebieden op aarde, en uniek ten opzichte van de andere regenwouden van het land, vanwege de constante mist. Het Monteverde Cloud Forest is een wereld vol met duizenden plantensoorten, insecten, vogelsoorten, en dieren. Bekijk felgekleurde vogels die spelen in het Curi-Cancha-reservaat; maak een begeleide wandeling of paardrijtocht door de dichte jungle; kijk hoe blauwe kikkers rondspringen bij de beroemde Frog Pond, of neem een duik in de poelen rond de San Luis-waterval.

Dag 8: Monteverde

Vroeg in de ochtend ga je met een Engelssprekende gids op pad om vogels te spotten. Dit gebied heeft één van de rijkste biodiversiteiten in Midden-Amerika. Dit trekt vogelliefhebbers van over de hele wereld aan. Deze plek is de thuisbasis van enkele zeldzame en bedreigde vogelsoorten, zoals de quetzal, de bruinkopmangabey, en de oranjekeelmotmot. Je hebt grote kans om deze soorten in hun natuurlijke habitat hier te observeren. In de middag breng je een bezoek aan het Monteverde Park en maak je een wandeling tussen de boomtoppen via hangende bruggen. Je wandelt een route van ongeveer 3 kilometer en geniet van de prachtige uitzichten.

Dag 9: Monteverde - Uvita

Vandaag reis je per privé transfer naar Uvita, daar aangekomen word je verwelkomd door de crew van Kura Design Villas en per 4×4 jeep naar het hotel gebracht. De komende dagen kun je hier heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

Dag 10 & 11: Uvita

Dagen ter vrije besteding bij Kura Design Villas in Uvita.

Dag 12: Uvita - San José

Je wordt per transfer naar het dorpje Uvita gebracht en hiervandaan per privé transfer naar San José. Hier heb je nog een laatste overnachting voordat je morgen terug naar huis vliegt.

Dag 13: San José - Amsterdam

Je wordt per privé transfer naar de luchthaven van San José gebracht en je vliegt hiervandaan naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 14: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een luxe rondreis door Costa Rica is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de luxe rondreis Costa Rica

In deze luxe rondreis Costa Rica is rekening gehouden met 5-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Tortuguero

Omgeven door een netwerk van kanalen in één van de meest exotische gebieden ter wereld met de rijkste flora en fauna, daar vind je de Aninga Lodge. Op slechts 5 minuten van het Nationaal Park Tortuguero en daarmee een fantastische plek voor de natuurliefhebber. De Aninga Lodge heeft 33 ruime bungalows met comfortabele bedden, een eigen badkamer, warm water en plafond ventilatoren.  Er is een prachtig zwembad, een uitstekend restaurant en een bar. Ook is er een mooie spa gelegen aan de oever van het hoofdkanaal. Tijdens je verblijf zijn maaltijden en enkele activiteiten inclusief. Er zijn tal van mogelijkheden om de magie van Tortuguero te ontdekken. Elke tour nodigt je uit om het regenwoud vanuit een ander perspectief te ontdekken; een boottour door de kanalen, een bezoek aan het gelijknamige dorp, wandelen over de  bospaden of zweven met een zipline tussen de boomtoppen. Je krijgt de kans om het echte jungle-avontuur te ervaren: spot amfibieën, reptielen, zoogdieren, tropische vogels en insecten in het ongerepte regenwoud.

Accommodatie Arenal

Arenal Kioro Suites & Spa is een luxe accommodatie nabij La Fortuna met uitzicht op de Arenal vulkaan. Perfect voor als je een bezoek aan het Nationaal Park Arenal wilt combineren met een comfortabel verblijf. Op ruim 27 hectare glooiend landschap met een prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan biedt Arenal Kioro 53 suites. De comfortabele suites zijn onderverdeeld in Family Suites en Couple Suites en zijn ontworpen in een klassiek-eigentijdse stijl met lokale invloeden. Alle suites zijn uitgerust met privé-hydromassagebaden en hoge ramen en schuifdeuren naar twee terrassen met vrij uitzicht op de vulkaan. Er zijn moderne voorzieningen zoals gratis WiFi, een minibar, een koffiezetapparaat, een kluisje op de kamer en een 32-inch lcd-tv met premium filmkanalen.

Tijdens je verblijf in Arenal Kioro Suites & Spa heb je toegang tot een breed scala aan on-site voorzieningen. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad, wordt verwend met een massage of spa-behandeling in Neidin Spa, ontspan in één van de warmwaterbronnen of kom in actie met een training in het fitnesscentrum. Het zwembad en terras bieden een geweldig uitzicht op de Arenal vulkaan. Het restaurant Heliconias heeft een uitgebreid ontbijtbuffet en lokale en internationale à la carte specialiteiten voor het diner. Orquídeas ligt bij het zwembad en is omgeven door tropische tuinen. Hier wordt lunch en themadiners geserveerd. Bar El Higuerón is een openluchtspot voor cocktails in de buurt van de warmwaterbronnen. 

Accommodatie Uvita

Kura Design Villas is een luxe hotel in het regenwoud van Uvita en een exclusieve accommodatie voor volwassenen. Kura is trots lid van de Cayuga Collection of Sustainable Luxury Hotels & Lodges. Dit adults-only hotel heeft 8 luxe suites die zijn ontworpen met een tropisch minimalistisch design en bieden een panoramisch uitzicht over het regenwoud en de oceaan. De suites zijn verdeeld in een en-suite luxury suite, een master suite, een infinity suite en een junior suite. De suites beschikken over een privé terras en loungeruimte, een kingsize bed, airconditioning en plafondventilators, een minibar, wijnkoeler en espresso-koffieapparaat, een dubbele hangmat, een open regendouche en wifi.

Overdag is het heerlijk om in de infinity pool af te koelen en bij zonsondergang geniet je van een kleurenshow. Ondertussen drink je een tropische cocktail of een ijskoud ambachtelijk biertje in de aangrenzende Diablitos Bar & Lounge. In het restaurant worden frisse en exotische maaltijden geserveerd. Geniet verfijnde lokale en biologische gerechten. Het restaurant serveert ontbijt, lunch en diner a la carte.Bewonder de 360° panorama’s op het dak vanaf het hoogste punt. Oefen yoga met het regenwoud en de oceaan op de achtergrond, of ontspan met een boek en een cocktail. Wanneer de nacht valt, verandert de Sky Lounge in een magische plek vol met sterren. Dé perfecte spot voor een romantisch privédiner voor een onvergetelijke avond. In de spa geniet je van schoonheid- en wellness behandelingen met exotische bodyscrubs en wraps.

Foto's en Video's

Foto's van de luxe rondreis Costa Rica

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de luxe rondreis Costa Rica. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

14 dagen vanaf € 4.995,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Alles sloot perfect aan bij onze wensen"

De door Nicole gekozen lodges in de Amazone en het nevelwoud en de cruise op de Galapagos Eilanden sloten perfect aan bij onze wensen. Ook ter plaatse was een uitstekende begeleiding en de gidsen waren top! Alles was goed geregeld en klopte helemaal. Ook als we last-minute nog een vraag hadden of iets wilden aanpassen was dit geen enkel probleem. Bedankt voor de goede hulp Nicole!

Lees meer
Familie Becker (familie, maart 2022) Luxe familiereis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Het heeft onze verwachtingen overtroffen"

Bedankt Nicole voor deze fantastische reis! Wat hebben we genoten. Ecuador heeft onze verwachtingen overtroffen; de Mashpi Lodge en Haciënda Zuleta zijn een heerlijk verblijf maar ons hoogtepunt was toch wel Napo Wildlife Center. Je gaat echt op avontuur in de natuur en komt de meest bijzondere dieren tegen, zoals deze nachtaapjes. Dank voor de goede zorgen!

Lees meer
Jacco en Sylvie (stel, februari 2019) Luxe rondreis Ecuador en Galapagos
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.