100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Gezinsreis Costa Rica 15 dagen

Costa Rica Monteverde Quetzal
Costa Rica Tortuguero Groene zeeschildpad in het zand
Costa Rica Manuel Antonio
Costa Rica Cahuita NP Playa Blanca
Prijsinformatie

Prijsinformatie over de gezinsreis Costa Rica

De gezinsreis Costa Rica heeft een indicatieprijs vanaf € 3.495,- per persoon.*
*rekening houdend met 5 personen waarvan 2 volwassenen en 3 kinderen

Inclusief

 • 4-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Transfers zoals benoemd in het programma (privé of gedeeld)
 • 10 dagen autohuur Hyundai Staria of vergelijkbaar incl. verzekeringen en wifi hotspot
 • Activiteiten privé of met een internationaal gezelschap zoals benoemd in het programma
 • Boottour Tortuguero kanalen incl. bezoek Tortuguero National Park
 • Rafting Tour Sarapiqui incl. uitrusting en Engelssprekende gids
 • Boottour Nationaal Park Tortuguero (groepstour)
 • Privé tour Arenal vulkaan hike & Tabacon Hot Springs
 • Privé nachttour Monteverde
 • Privé Birdwatching Curi-Cancha reservaat Monteverde
 • Zipline Monteverde
 • Lunch en diner indien benoemd in het programma
 • Engelssprekende gidsen bij de activiteiten
 • 24/7 bereikbaarheid van lokale partner (Engelstalig) en Travel Happiness Company in noodgevallen
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: de reis wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, je wensen en beschikbaarheid. Op basis van jouw wensen en budget ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hoogtepunten

Ontdek de hoogtepunten van de gezinsreis Costa Rica

De gezinsreis Costa Rica start met een nachtje in San José en de volgende dag reis jaar naar Tortuguero voor een 3-daags verblijf. Hierna reis je met de huurauto naar Sarapiqui waar je gaat raften! Vervolgens ga je naar La Fortuna, waar je gaat wandelen op de Arenal vulkaan en geniet van de warmwaterbronnen inclusief diner. Je gaat vogels spotten in het nevelwoud van Monteverde en zweven door de boomtoppen tijdens het ziplinen. Bij Manuel Antonio vind je een combinatie van bossen en witte stranden. Een ontspannende afsluiter van jouw gezinsreis Costa Rica.

Wildlife spotten in Tortuguero

Nationaal Park Tortuguero één van de meest biodiverse natuurbestemmingen in Costa Rica. Het ligt aan de noordelijke Caribische kust van Costa Rica. Het nationaal park is zo geïsoleerd dat je het alleen per boot of vliegtuig kan bereiken, wat bijdraagt aan de unieke sfeer. Eén van de opvallendste kenmerken van het park zijn de uitgestrekte kanalen die door het regenwoud lopen. Hier kun je mooie boottours maken en allerlei wildlife spotten! Je kunt in Tortuguero onder andere luiaards, brulapen, kaaimannen, toekans en kleurrijke kikkers tegenkomen. Vogelliefhebbers genieten van de meer dan 300 vogelsoorten die in het park voorkomen. Daarnaast staat het nationaal park bekend om de zeeschildpadden die hier eieren komen leggen, dat vindt plaats van juli tot oktober.

Costa Rica Tortuguero Aapje in de boom
Raften in Sarapiqu

Raften in Sarapiquí is een avontuurlijke activiteit vanwege de prachtige natuurlijke omgeving en de spannende stroomversnellingen die de rivier biedt. Het is een klasse II tot IV rivier, waardoor het raften hier geschikt is voor zowel beginners als ervaren rafters. De Sarapiquí-rivier stroomt door weelderige tropische regenwouden, wat zorgt voor een schilderachtige achtergrond tijdens het raften. De flora en fauna in dit gebied zijn zeer divers, waardoor je de kans hebt om dieren zoals apen, vogels, en exotische planten te zien.

Costa Rica Actief Raften
Ziplinen in Monteverde

Monteverde staat bekend om zijn uitgestrekte nevelwouden, die een unieke en betoverende achtergrond bieden voor ziplinen. De hoge bomen en dichte vegetatie creëren een mystieke sfeer. Tijdens het ziplinen heb je vaak adembenemende uitzichten over het nevelwoud, de omliggende bergen en soms zelfs de kustlijn van de Pacifische Oceaan op heldere dagen. Monteverde heeft enkele van de langste en hoogste ziplines in Costa Rica, met kabels die zich uitstrekken over honderden meters en soms van boomtop tot boomtop gaan. Tijdens deze zipline tour zweef je via 15 kabels en 18 platforms door het nevelwoud. Dit is een van de langste Canopy Tours in Costa Rica (de hele run duurt 2,5 uur).

Costa Rica Monteverde Sky Trek Ziplinen
Relaxen bij Manuel Antonio

Manuel Antonio is beroemd om zijn prachtige stranden met wit zand en turquoise water. Playa Manuel Antonio, Playa Espadilla, en Playa Biesanz zijn enkele van de meest populaire stranden. Je kunt hier ook het gelijknamige nationale park bezoeken, hoewel klein in omvang, biedt het park een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna. Het park combineert regenwoud met stranden en biedt wandelpaden die leiden naar afgelegen baaien en uitzichtpunten. Deze plek is een paradijs voor natuurliefhebbers met een rijke biodiversiteit. Je kunt dieren zoals brulapen, doodshoofdaapjes, luiaards, leguanen en vele vogelsoorten spotten. Een perfecte plek om je gezinsreis Costa Rica te eindigen.

Costa Rica Manuel Antonio
Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de gezinsreis Costa Rica

Dit is een inspiratiereis, de gezinsreis Costa Rica wordt op maat samengesteld aan de hand van jouw reiswensen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze inspiratiereis? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Amsterdam – San José

Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar San José. In Panama City heb je een overstap en in de avond arriveer je in de hoofdstad van Costa Rica. Bij aankomst word je verwelkomd door een  Engelssprekende gids en naar je accommodatie gebracht gebracht.

Dag 2: San José - Tortuguero

In de ochtend word je opgehaald voor een transfer naar Guapiles. Vervolgens word je naar Tortuguero National Park gebracht, gelegen langs de prachtige Caribische kust van Costa Rica. Hier verblijf je in de Pachira Lodge. Je arriveert in de middag en bij aankomst wordt de lunch geserveerd. Na de lunch heb je vrije tijd om de lodge en de omgeving beter te verkennen. Ter plaatse kun je bekijken welke activiteiten je leuk vindt om te doen. Een boottour door de kanalen van Tortuguero en bezoek aan het Nationaal Park zijn inclusief tijdens je verblijf.

Costa Rica Tortuguero Aninga Lodge activiteit
Costa Rica Tortuguero Aapje
Costa Rica Tortuguero Groene Zeeschildpad

Dag 3: Tortuguero

In de ochtend maak je een boottour door het Tortuguero National Park. Je vaart door het netwerk van kanalen en bewondert de tropische laaglandregenwouden. Het park is de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels en biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Onderweg heb je de kans om diverse dieren te spotten! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Tortuguero

Vandaag heb je nog een dag ter vrije besteding in Tortuguero. Optioneel kun je activiteiten bijboeken zoals kajakken, suppen, een hike of een nachttour.

Costa Rica Watervogel Tortuguero
Costa Rica Tortuguero Luiaard
Costa Rica Tortuguero leguaan in de tuin

Dag 5: Tortuguero - Guapiles - Sarapiqui

In de ochtend reis je terug naar de entree van het Tortuguero National Park. Hiervandaan heb je een transfer naar Guapiles waar je de huurauto ophaalt (Hyundai Staria of vergelijkbaar) en de reis op eigen gelegenheid vervolgt. Je rijdt vanaf Guapiles in ongeveer een half uurtje naar je accommodatie in Sarapiqui. Sarapiqui staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en weelderige tropische landschappen. Je vindt hier verschillende ecosystemen zoals regenwouden, rivieren en wetlands. Daarnaast kun je onder andere het Nationaal Park Braulio Carrillo en La Selva Biological Station bezoeken. Sarapiqui is uitermate geschikt voor avontuurlijke activiteiten zoals raften en kajakken.

Dag 6: Sarapiqui

Vandaag ga je met een internationaal reisgezelschap raften over de Sarapiqui rivier. De activiteit is goed te doen voor beginners want het is een II-III klasse rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Costa Rica Pacuare rivier raften
natuurreis Costa Rica Neusbeer
Costa Rica toekan

Dag 7: Sarapiqui - La Fortuna

In de ochtend rijd je in ongeveer 2 tot 3 uur naar La Fortuna. Het kleine Costa Ricaanse stadje La Fortuna ligt op slechts 2 uur rijden ten noordwesten van San Jose, aan de voet van de majestueuze Arenal-vulkaan. La Fortuna biedt een uitstekende uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen, met name het schilderachtige Arenal Volcano National Park. Hier geniet je van de spectaculaire uitzichten door verschillende uitkijkpunten langs de wandelpaden, die door weelderige regenwouden en langs natuurlijke warmwaterbronnen slingeren.

Dag 8: La Fortuna

Vandaag maak je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een privé tour naar de Arenal vulkaan. De tour begint bij het Arenal-meer met een wandeling van 1,5 km langs het schiereiland van het Nationaal Park. Onderweg krijg je de gelegenheid om de imposante vulkaan te bekijken en een grote verscheidenheid aan tropische vogels en dieren rond het meer te spotten. Aan het einde van de wandeling is er een 12 meter hoog observatiedek waar je een beter zicht op de vulkaan hebt, terwijl de gids meer vertelt over de geschiedenis van het gebied en de geologische formatie. Na de 2,5 uur durende wandeling geniet je van ontspanning bij Tabacon Hot Springs.

Costa Rica Arenal vulkaan
Costa Rica La Fortuna Arenal Tabacon
Costa Rica La Fortuna Tabacon warmwaterbaden

Dag 9: La Fortuna - Monteverde

Vandaag rijd je naar Monteverde. Monteverde wordt omschreven als ‘de parel van de nevelwouden’ door National Geographic. Het nevelwoud ligt in het Cordillera de Tilaran-gebergte in Puntarenas en is een van de zeldzaamste natuurgebieden op aarde, en uniek ten opzichte van de andere regenwouden van het land, vanwege de constante mist. Einde van de middag word je opgehaald voor een privé avondtour. De tour begint met een introductievideo van het Monteverde Cloud Forest. De wandeling begint in de Hummingbird Gallery en gaat verder via een pad van ongeveer 1,8 kilometer waar verschillende insecten, vogels en nachtelijke zoogdieren te zien zijn.

Dag 10: Monteverde

Vroeg in de ochtend, wanneer de meeste dieren in het wild ontwaken, geniet je van een wandeling langs de natuurlijke paden in het Curi-Cancha reservaat met een ervaren privé gids. Je leert meer over de verbazingwekkende diversiteit van het nevelwoud en gaat vogels spotten. Daarna is het tijd voor avontuur en ga je ziplinen, waarbij je het nevelwoud van Monteverde vanuit een ander perspectief ervaart. Tijdens deze Canopy Tour zweef je via 15 kabels en 18 platforms door het nevelwoud. Dit is een van de langste Canopy Tours in Costa Rica (de hele run duurt 2,5 uur). Het is ook de enige Canopy Tour in het Monteverde Cloud Forest Reserve.

Costa Rica San Gerardo de Dota quetzal op de tak
Costa Rica Monteverde Sky Trek Ziplinen
Costa Rica Monteverde nevelwoud van bovenaf

Dag 11: Monteverde - Manuel Antonio

Na het ontbijt rijd je naar Manuel Antonio. Manuel Antonio Nationaal Park is een van de meest populaire nationale parken in Costa Rica, bekend om zijn prachtige stranden, weelderige regenwouden en gevarieerde fauna. De belangrijkste attractie van het Manuel Antonio-gebied zijn de prachtige stranden, met kristalhelder water en witte zandstranden, die perfect zijn om te zwemmen en zonnen. Je kunt ook boottochten maken om het nabijgelegen Marino Ballena Nationaal Park te verkennen, dat bekend staat om zijn uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden.

Dag 12: Manuel Antonio

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding.

Costa Rica Manuel Antonio
Costa Rica National Park Aapje
Familiereis Costa Rica

Dag 13: Manuel Antonio - Alajuela

Vandaag rijd je in ongeveer 5 uur naar Alajuela waar je de huurauto inlevert bij de accommodatie.

Dag 14: Alajuela - San José - Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken en word je per privé transfer naar de luchthaven gebracht. Hiervandaan vlieg je van San José naar Amsterdam. Aankomst is de volgende dag.

Dag 15: Amsterdam

Vandaag land je weer in Amsterdam en is er een einde gekomen aan je travel happiness reis. Een gezinsreis Costa Rica is een ervaring om nooit te vergeten!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties in de gezinsreis Costa Rica

In deze gezinsreis Costa Rica is rekening gehouden met 4-sterren accommodaties. Hieronder vind je een selectie van de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Tortuguero

Pachira Lodge is een rustieke maar charmante eco-lodge gelegen in Tortuguero. De lodge wordt omgeven door weelderige regenwouden, kanalen en stranden en biedt een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. De lodge beschikt over ruime bungalows en kamers die zijn ontworpen om je een comfortabele en authentieke ervaring te bieden. De bungalows zijn gebouwd met natuurlijke materialen zoals hout en riet. Pachira lodge beschikt over een scala aan faciliteiten, waaronder een restaurant dat heerlijke internationale en lokale gerechten serveert, een bar, een zwembad en een spa.

 

Costa Rica Pachira Lodge entree
Costa Rica Pachira Lodge zwembad
Costa Rica Pachira Lodge kamer

Accommodatie La Fortuna

Arenal Springs Resort and Spa ligt op slechts 7 km van La Fortuna. De kamers hebben een fantastisch uitzicht op de Arenal-vulkaan. Er zijn in totaal 87 suites op een uitgestrekt terrein. Er zijn drie restaurants, twee zwembaden en vier warmwaterbronnen waar je van kunt genieten tijdens je verblijf. Ook de prachtige tuinen zijn een fijne plek om te ontspannen.

Costa Rica Arenal Springs Resorts & Spa boven
Costa Rica Arenal Springs Resorts & Spa kamer
Costa Rica Arenal Springs Resort & Spa tuin

Accommodatie Monteverde

Cloud Forest ligt op slechts 10 minuten van het Monteverde Cloud Forest natuurreservaat. De lodge ligt hoog op een berg waardoor je hiervandaan een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. De bungalows zijn eenvoudig ingericht met een vleugje luxe. Bij elke kamer is een veranda of klein terras. In het restaurant geniet je van lokale en internationale gerechten.

Costa Rica Monteverde Cloud Forest Lodge uitzicht
Costa Rica Monteverde Cloud Forest Lodge Restaurant
Costa Rica Monteverde Cloud Forest Lodge Suite
Foto's en Video's

Foto's van de gezinsreis Costa Rica

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien en doen tijdens de gezinsreis Costa Rica. Deze reis kan volledig aangepast worden op basis van jouw persoonlijke wensen. Ben je enthousiast? Laat het mij weten en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

15 dagen vanaf € 3.495,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Ecuador Nevelwoud Mindo Cloudforest

Reviews

"Familiereis om nooit meer te vergeten"

Wij hebben met dank aan Travel Happines een fantastische vakantie gehad in Ecuador! Wij hebben 20 dagen door Ecuador rondgereisd en veel verschillende dingen gezien. We kijken terug op een fantastische vakantie die goed aansloot bij ons als gezin en waarin alles goed geregeld was. Ecuador is een prachtig land en wij zouden iedereen aanraden om dit mooie land te bezoeken met Travel Happiness Company.

Lees meer
Ecuador Mashpi Lodge vogels spotten
Familie Bonhof (familie, juli 2023) Familiereis Ecuador
Peru Andes Lamas

Reviews

"Alles was tot in de puntjes geregeld"

Wij hebben via Travel Happiness Company een rondreis door Peru gedaan. We kunnen niet anders zeggen dan dat alles tot op de puntjes geregeld was. Heerlijke hotels met super behulpzaam personeel, enthousiaste gidsen en wanneer we iets in ons schema anders wilden was dat totaal geen probleem! We hebben intens genoten en dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe mooi Peru is. Al met al zeker een aanrader. Nicole hartstikke bedankt voor je inzet! Niet alleen voor deze vakantie maar ook je beschikbaarheid en verdere adviezen gedurende onze reis door Zuid Amerika.

Lees meer
Familiereis Peru Machu Picchu
Familie Paul (familie, december 2019) Familiereis Peru
Ecuador Banos Raften Pastaza Rivier

Reviews

"Travel Happiness is HET reisbureau voor een mooie en fijne vakantie"

De verschillende accomodaties waren elke keer weer erg verrassend, mooie kamers erg vriendelijk personeel en heerlijk eten. Niets was te veel en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Nicole heeft ons erg geholpen om er een mooi reis van te maken, ze kwam met mooie voorstellen, ideeën, en aanvullingen. Ze is goed bereikbaar en erg vriendelijk.

Lees meer
Ecuador Andes Hacienda Zuleta lamas
Familie Kleiboer (familie, augustus 2023) Familiereis Ecuador
Familiereis Peru Machu Picchu

Jouw individuele rondreis naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Individuele rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.

Huwelijksreis Ecuador Galapagos Safari Camp