100% Maatwerk
Latijns-Amerika specialist
Verborgen pareltjes mét kwaliteit
Ruim 10 jaar ervaring
Verantwoord reizen

Expeditie Pico da Neblina 16 dagen

Prijsinformatie

Prijsinformatie over de Expeditie Pico da Neblina

De Expeditie Pico da Neblina heeft een indicatieprijs vanaf € 6.195,- per persoon.*
*gebaseerd op 1 persoon

Inclusief

 • Transfers zoals benoemd in het programma (gedeeld)
 • Binnenlandse vlucht van Manaus naar São Gabriel da Cachoeira
 • 2 professionele Engelssprekende gidsen
 • 1 overnachting in Manaus voor vertrek naar São Gabriel da Cachoeira
 • 4 overnachtingen in São Gabriel da Cachoeira
 • Alle maaltijden gedurende de expeditie
 • Welkomstdiner op de dag van aankomst
 • Porter service tijdens de expeditie (tot 12kg per deelnemer)
 • Verplichte COVID PCR test
 • Verplichte Emergency Evacuation verzekering
 • Engelssprekende gidsen of vertalers bij de activiteiten
 • Reisbescheidenpakket Travel Happiness Company
 • Trees For All compensatie (duurzaam reizen)
 • GGTO-bijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vlucht in economy class inclusief bagage naar Manaus
 • Extra hotelovernachtingen voor of na de expeditie
 • Snacks of andere maaltijden die niet tot de expeditie behoren
 • Persoonlijke uitrusting voor de expeditie
 • Reis- en annuleringsverzekering inclusief verzekering voor extreme sporten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Belangrijk: deze reis is een gedeelde expeditie met een internationaal reisgezelschap en een vaste vertrekdata. Aankomst in Manaus moet zijn 05-12-2023. De vertrekdata van 2024 zijn nog niet bekend.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de Expeditie Pico da Neblina

Dit is een échte once-in-a-lifetime ervaring! Opererend diep in de inheemse gebieden van de Yanomami in het afgelegen noordelijke Amazonegebied biedt de expeditie Pico da Neblina een epische 16-daagse
ervaring. De reis combineert unieke culturele ontmoetingen met het Yanomami-volk, terwijl je een trekking maakt door het ongerepte regenwoud. Het doel is basiskamp 1, aan de voet van Pico da Neblina: het startpunt voor de uitdagende klim naar de 2.995 meter hoge berg, dit is de hoogste top van Brazilië. De expeditie levert niet alleen een buitengewone ervaring op, het is ook een manier om je persoonlijke doelen te bereiken, je grenzen te verleggen en je onder te dompelen in de rauwe natuur.

Expeditie door de Amazone

De expeditie is bedoeld voor reizigers met een goede fysieke conditie en mobiliteit. Idealiter heb je als deelnemer ervaring met trekking en wandeltochten op grotere hoogten. De dagen van de expeditie beginnen vroeg (soms voor zonsopgang) en je wandelt op gematigde tot steile hellingen tussen de 6 en 10 uur per dag, gedurende 10 dagen. Je moet ook voorbereid zijn om bepaalde stukken te zwemmen in gematigde stromingen. Yanomami Porters zijn er ten allen tijde om je te assisteren en een deel van je uitrusting te dragen tijdens de trekking. Het team zal de hele expeditie stand-by staan om je te helpen waar nodig zodat je de top gaat bereiken.

Ontmoet de Yanomami stam

De Yanomami zijn een inheems volk dat in het Amazone-regenwoud in het noorden van Brazilië en het zuiden van Venezuela leeft. Ze hebben een rijke cultuur en een unieke manier van leven, en ze zijn bekend om hun traditionele kennis van het regenwoud. Het Yanomami-gebied is aantrekkelijk voor ecotoerisme vanwege zijn ongerepte regenwouden, biodiversiteit en de mogelijkheid om de traditionele levensstijl van de Yanomami te ervaren. Als je het Yanomami-gebied wil verkennen, moet je doorgaans officiële vergunningen verkrijgen en gebruikmaken van lokale gidsen die ervaring hebben in het omgaan met inheemse gemeenschappen en respect voor hun leefwijze. Dat is wat deze Pico da Neblina expeditie absoluut uniek maakt. Tijdens de expeditie kom je meer te weten over de traditionele gebruiken, ambachten, levenswijze en kennis van de Yanomami.

Beklim de hoogste berg van Brazilië

Pico da Neblina is de hoogste berg in Brazilië en bevindt zich in het Amazone regenwoud dicht bij de grens met Venezuela. Pico da Neblina heeft een hoogte van ongeveer 2.995 meter boven zeeniveau. De naam “Pico da Neblina” betekent “Mistpiek” in het Portugees, en het is zo genoemd vanwege de frequente nevel en wolken die de top van de berg bedekken. De berg ligt in het Nationaal Park Pico da Neblina, dat is opgericht in 1979 om dit unieke ecosysteem te beschermen. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 2,2 miljoen hectare en omvat de bergen en uitgestrekte regenwouden in de omgeving. De toegang tot Pico da Neblina is beperkt en gecontroleerd vanwege de gevoeligheid van het ecosysteem. Tijdens deze bijzondere expeditie is het doel om de top van de Pico da Neblina te bereiken.

Dag-tot-dag programma

Dag-tot-dag programma van de Expeditie Pico da Neblina

Dit is een échte once-in-a-lifetime ervaring! De expeditie speelt zich af in de bovenloop van de Rio Negro, te midden van uitgestrekte inheemse gebieden beheerd door FUNAI, de Braziliaanse overheidsdienst voor de bescherming van de inheemse bevolking. Je kunt er zeker van zijn dat de expeditie volledig op maat is gemaakt in samenwerking met de Yanomami. Een deel van de opbrengst van de expeditie gaat naar verschillende lokale communities. Het expeditieteam bestaat uit een klein internationaal gezelschap onder begeleiding van zeer ervaren, Engelssprekende expeditieleiders. Aankomst in Manaus moet zijn 05-12-2023 voor deze 16-daagse expeditiereis. Ben je enthousiast? Laat het mij weten, dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Dag 1: Manaus

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Manaus word je verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger van Travel Happiness Company en per transfer naar je accommodatie gebracht. In de middag heb je tijd om het centrum van Manaus op eigen gelegenheid te verkennen. Dit is ook je kans om eventueel nog iets aan te schaffen wat je nodig hebt om mee te nemen op de expeditie. In de avond wordt er een welkomstdiner georganiseerd voor alle deelnemers van de expeditie.

Dag 2: Manaus - São Gabriel da Cachoeira

Na het ontbijt word je opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar São Gabriel da Cachoeira. Deze afgelegen stad is alleen bereikbaar via de lucht of het water en is de meest inheemse stad van Brazilië. Bij aankomst word er een lokale lunch geserveerd terwijl je een korte briefing ontvangt over de komende dagen. Daarna word je per transfer naar je accommodatie gebracht. Je overnacht in het Bawary Guest House, dit is een klein pension waar je met 1 of 2 reizigers een kamer deelt. In de middag ga je samen erop uit om São Gabriel te verkennen. Op de lokale kunst- en handwerkmarkt heb je de kans om souvenirs te kopen die de gemeenschap ondersteunen. Daarna is het tijd voor een verfrissende duik in de Rio Negro, net zoals de lokale bevolking dit doet. In het pension geniet je van een diner en is er daarna nog tijd voor een gezellig kampvuur.

Dag 3: São Gabriel da Cachoeira - Maturacá (hoogte: 90m)

Vroeg in de ochtend sta je op en heb je een transfer van ongeveer twee uur (85 km) per 4×4 naar de Ya-Mirim-rivier. Vervolgens ga je aan boord van de speedboot en vaar je 6 uur lang de Ya-Mirim rivier stroomafwaarts tot het punt waar de Ya-Grande rivier de monding van de Cauaburis-rivier ontmoet, hier vaar je verder op de Igarapé Maturaca rivier. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een picknicklunch. Tijdens het varen kun je een glimp opvangen van enkele van de belangrijkste bergen in de regio van het Yanomami-territorium, zoals Opota. Uiteindelijk vaar je het laatste stuk over Maturacá totdat je het eerste basiskamp bereikt. Er zal een speciaal diner worden bereid door de Yanomami om je te verwelkomen.

Dag 4: Maturacá - Irokae (hoogte: 101m)

Na het ontbijt maak je de rugzakken klaar en begint je reis naar kamp 1 in Irokae. Je gaat eerst nog 2 uur varen per speedboot en daarna volgt een trekking van 2 tot 3 uur over makkelijk terrein. Bij aankomst heb je tijd om het kamp te verkennen en kom je samen met de gidsen om de laatste controles voor de expeditie te doen. Er wordt nog een laatste medische controle gedaan, alle apparatuur wordt bekeken, het voedsel en transport wordt voorbereid, zodat alles klaar is voor de volgende dag.

Dag 5: Irokae - Bebedouro Novo (hoogte: 866m)

Na het ontbijt begin je aan de tweede dag van de expeditie. Deze dag ga je 8 tot 9 uur wandelen en klimmen via een zeer steil pad “Pirambeira” (wat ruige helling betekent), totdat je Bebedouro Novo bereikt op 866m. Bij aankomst is het tijd om uit te rusten en te eten.

Dag 6: Bebedouro Novo - Laje (hoogte: 1619m)

Na het ontbijt begin je aan de klim naar kamp 3. Na een zware wandeling van 5 tot 6 uur, bereik je kamp 3 op 1619 meter hoogte. Je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het regenwoud, iets dat je nooit zult vergeten.

Dag 7: Laje - Areal (hoogte: 2022m)

Na het ontbijt start de expeditie en klim je ongeveer 5 tot 6 uur door modderig terrein en rotsachtige paden. Je klimt van het kamp 3 Laje naar kamp 4 Areal op 2022 meter hoogte. Tijdens de trekking geniet je van een spectaculair uitzicht op de Serra do Imeri.

Dag 8: Areal (hoogte: 2022m)

Dit is de meest veeleisende dag van de expeditie want vandaag ga je klimmen naar de top van Pico da Neblina. De dag begint om 6 uur en je gaat 4 uur klimmen, je kunt tijdens het klimmen sterke wind ervaren zelfs op rustige dagen. Pico da Neblina heeft een hoogte van ongeveer 2.995 meter boven zeeniveau, waardoor het de hoogste piek is in Brazilië. Eenmaal op de top heb je tijd om te genieten van een 360° uitzicht over het indrukwekkende landschap. Nadat je samen met de gidsen en andere expeditieleden het moment hebt gevierd van deze grote prestatie keer je terug naar kamp 4 Areal. De gidsen zullen ervoor zorgen dat je op tijd terugkeert om te voorkomen dat je in het donker terugloopt.

Dag 9: Areal - Bebedouro Novo (hoogte: 866m)

Na het ontbijt start het afdalen en keer je terug naar kamp 2 Bebedouro Novo op 866 meter hoogte.

Dag 10: Bebedouro Novo - Camp Gavião camp

Na het ontbijt begint de afdaling naar het middenkamp van Gavião en overnacht je hier.

Dag 11: Camp Gavião camp - Irokae (hoogte: 101m)

Vandaag daal je verder af naar kamp 1 in Irokae op 101 meter hoogte.

Dag 12: Irokae - Maturacá (hoogte: 90m)

Na het ontbijt daal je af naar het basis kamp in Maturacá op 90 meter hoogte.

Dag 13: Maturacá - São Gabriel da Cachoeira

Vandaag begint je terugreis vanuit vanuit Maturacá per speedboot en 4×4 jeep terug naar São Gabriel da Cachoeira. In de avond is het tijd voor een feestelijk diner om dit prachtige avontuur met elkaar te vieren.

Dag 14 & 15: São Gabriel da Cachoeira

De laatste twee dagen in São Gabriel da Cachoeira zijn altijd (reserve)rustdagen. Ook bij slecht weer worden deze dagen als rustdagen beschouwd. Je hebt tijd om in het pension uit te rusten of de omgeving te verkennen. Als je wilt kun je nog optionele excursies bij boeken zoals een ontmoeting met de Baniwa mensen uit de Itacoatiara-mirim-gemeenschap of een bezoek brengen aan de São João-gemeenschap waar je een ontmoeting met verschillende inheemse etnische groepen kunt hebben zoals de Baniwa, Tukano, Wanano, Cubeu, Siriano en Desana. Deze inheemse etnische groepen houden de tradities van de Amazone levend.

Dag 16: São Gabriel da Cachoeira - Manaus

Na het ontbijt word je per transfer naar de luchthaven gebracht en vlieg je naar Manaus. De vlucht van São Gabriel da Cachoeira vertrekt om 13:25 uur zodat je om 14:50 uur in Manaus arriveert en nog een connectie kunt hebben met je internationale vlucht. Het is het einde van een onbeschrijfelijk avontuur en een reis vol travel happiness!

Bijzondere accommodaties

Bijzondere accommodaties van de natuurreis Brazilië

In deze natuurreis Brazilië is rekening gehouden met middenklasse accommodaties. Hieronder vind je een selectie uit de accommodaties en op basis van jouw persoonlijke wensen kan ik de accommodaties aanpassen.

Accommodatie Iguazu

Vivaz Cataratas Resort ligt op iets minder dan 20 kilometer van de watervallen zelf en is een resort in Iguazu met een moderne make-over. Het hotel heeft veel faciliteiten zoals tennisbanen, een binnenzwembad, voetbalveld, minigolfbaan en een spa. Het hotel is oorspronkelijk ontworpen door de legendarische Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Vivaz Cataratas heeft minimalistische kamers met airconditioning, een lounge en twee restaurants, evenals een speciaal kindergedeelte waar de kleintjes kunnen spelen.

Accommodatie Pantanal

Pousada Aguapé ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de kronkelende Aquidauana-rivier volgt naar de Pantanal. Pousada Aguapé is een middenklasse familielodge met 15 ruime, smaakvol ingerichte kamers voorzien van airconditioning en boxspringbedden. Het hoofdcomplex herbergt een (tweetalige) receptie, lounge en een ruim openluchtrestaurant, dat uitkijkt over het zwembad. Deze accommodatie is door mij persoonlijk bezocht.

Accommodatie Amazone

De Amazon Lodge is een drijvende lodge, ongeveer 80 km ten zuiden van Manaus. De transfer naar de Amazone Lodge duurt iets minder dan 3½ uur en begint vanaf het hotel of de luchthaven naar de haven van Manaus (30-45 minuten), gevolgd door een boottocht van 45 minuten over de Amazone naar Porto Careiro, waarbij je onderweg de ‘Meeting of the Waters’ oversteekt. Vanaf hier gaat de transfer ongeveer 1 uur over land verder naar het ophaalpunt voor een schilderachtige motorboottocht van 45 minuten naar de lodge. De Amazone Lodge is een rustieke kleinschalige lodge, met 16 kamers van gelijke kwaliteit. De kamers zijn voorzien van plafondventilatoren en grote ramen met horren. Zoals het geval is bij de meeste andere lodges in de regio is er geen Wi-Fi, dus je hebt voldoende tijd om verbinding te maken met de natuur. Het centrale restaurant grenst aan de receptie en de bar en leidt naar het observatiedek. De Amazone Lodge staat ook bekend als de brulapenlodge, waarvan de reden overduidelijk wordt bij zonsopgang, wanneer je vaak gewekt wordt door een luid koor van brulapen in het bladerdak langs de rivierrand – een wake-up call in het bos zoals geen ander.

Foto's en Video's

Foto's van de Expeditie Pico da Neblina

Bekijk hier een impressie van wat je kunt zien tijdens de Expeditie Pico da Neblina. Ben je enthousiast? Er zijn nog 2 plaatsen vrij voor vertrek 05-12-2023. Neem contact met mij op en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

16 dagen vanaf € 6.195,- p.p.
Reisvoorstel aanvragen
Reviews

"Prachtige combi natuur en relax"

Heerlijk elke dag de natuur in onder begeleiding van goeie chauffeur en gids. De jaguar tour was spectaculair en heerlijk om op het water te zijn en deze bijzondere dieren op deze manier te spotten. De lodge heeft uitstekend eten en een klein zwembad voor de nodige verkoeling! Dank aan Nicole voor het aanraden van deze locatie!

Lees meer
Martine & Jeroen (stel, augustus 2023) Natuurreis Brazilië
Reviews

"De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld"

We hebben een maatwerkreis gehad van bijna een maand in Ecuador en de Galapagos eilanden. De reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Al met al hebben we een fantastische reis gehad waarin we ongelofelijk veel gezien en gedaan hebben. We willen daarom Nicole bedanken voor de goede zorgen en adviezen. Travel Happiness is een aanrader voor mensen die avontuurlijk zijn aangelegd.

Lees meer
Bart en Roel (vrienden, augustus 2022) Avontuurlijke reis Ecuador en Galapagos
Reviews

“Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld”

Dankzij het enthousiaste verhaal van Nicole over Ecuador hebben we besloten daar onze reis naartoe te laten gaan. Met veel zorg en persoonlijke aandacht is de reis samengesteld i.s.m. lokale partners. Voor tijdens en na de reis was er ook de nodige persoonlijke aandacht. Dat is door ons als heel prettig ervaren. De reis bracht ons op prachtige en bijzondere plekken. In zowel het Andesgebergte, de Amazone als op de Galapagos eilanden. De gidsen waren uiterst prettig en hebben de ervaring nog mooier gemaakt. Alles was uitstekend geregeld.
We gaan zeker kijken naar de bestemmingen die Travel Happiness Company nog meer aanbiedt!

Lees meer
Dick en Sylvia (stel, april 2022) Natuurrondreis Ecuador en Galapagos

Jouw rondreis op maat naar Latijns-Amerika

Voor iedereen die graag nét een beetje anders reist. Kleinschalige rondreizen op maat naar Latijns-Amerika met Travel Happiness Company, omdat reizen gelukkig maakt. Persoonlijk samengesteld door Nicole, die er zelf woonde. Bespaar uren uitzoek werk en ontdek dankzij haar insider tips de verborgen pareltjes mét kwaliteit.