Ga naar hoofdinhoud

Met het gezin op vakantie: familiereis in Peru

Ontdek samen met uw gezin het land van de Inca’s met de bijzondere natuur tijdens deze familiereis in Peru. Een vakantie voor het hele gezin! Maak fietsend kennis met de metropool Lima, verken de ‘witte’ stad Arequipa, geniet van adembenemende uitzichten en overvliegende condors in de Colca Canyon en bezoek het hoogst gelegen meer ter wereld; het Titicacameer. Reis per bus naar het koloniale Cusco en wandel tussen de Inca ruïnes. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is het bezoek aan de Rainbow Mountain en Machu Picchu! Een afwisselende 16-daagse reis met voor ieder wat wils in de familie. Bent u geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw reiswensen om een familiereis in Peru op maat samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 16-daagse familiereis in Peru

Ontdek Lima per fiets

Bij aankomst in Lima u verwelkomd door uw privé chauffeur en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in Hotel El Pardo Double Tree in de wijk Miraflores. De volgende dag maakt u een 4-uur durende Bohemian Bike tour. Een privé fietstour door de bruisende metropool Lima! De tour biedt volop geweldige uitzichten en plekken om te stoppen en om van de Boheemse wijken van Lima te genieten. Proef hier ook het lokale gerecht ceviche!

Condors & uitgestrekte landschappen in de Colca Canyon

Vanuit Lima vliegt u naar de ‘witte’ stad Arequipa. Hier maakt u een stadstour en heeft u de tijd om te acclimatiseren. Vervolgens vertrekt u met een internationaal gezelschap op een 3-daagse tour naar de Colca Canyon. U verblijft de komende nachten in de Colca Lodge. Geniet van de adembenemende landschappen met vicuña’s, alpaca’s en lama’s. Bij Mirador Cruz del Condor bekijkt u de diepte van de Canyon en heeft u grote kans om de condor te zien vliegen. Een spectaculair gezicht! De 3-daagse tour eindigt in het stadje Puno.

Bezoek de drijvende rieteilanden op het Titicacameer

Eenmaal in Puno mag een bezoek aan de drijvende rieteilanden Uros, op het Titicacameer, niet ontbreken. Bekijk hoe een van de oudste volkeren van Amerika hier leeft en hun tradities behoudt. Ook vaart u naar het unieke eiland Taquile, waar de tijd lijkt te zijn gestopt. De gemeenschap die hier leeft staat bekend om hun textielactiviteiten. Een mooi kijkje in de Peruaanse cultuur!

Verken koloniaal Cusco

Per bus steekt u de grote Altiplano over naar Cusco. In het koloniale Cusco verblijft u in het Casa Andina Premium hotel, vlakbij het centrale plein. Samen met een Engelstalige gids verkent u de stad en de omliggende Inca ruïnes zoals Sacsayhuaman en Tambomachay.

Hoogtepunten: Rainbow Mountain & Machu Picchu

Vanuit Cusco maakt u een dagtour naar de Rainbow Mountain. Een bijzonder gebied waarbij u zich op grote hoogte bevindt. De wandeling begint aan de voet van de Ausangate-bergketen. U wandelt op 4.300 meter hoogte en stijgt in 1,5 uur tijd naar ruim 5.000 meter, naar het hoogste punt van de Rainbow Mountain. Bij het bereiken van de rode heuvel is er alle tijd om te genieten en foto’s te maken van het prachtige landschap. De volgende dag is het tijd om Machu Picchu te bezoeken. U reist per vistadome trein naar Aguas Calientes en maakt vervolgens met een Engelssprekende gids een wandeling door deze Inca-citadel. U verblijft in El Mapi by Inkaterra op basis van half pension. De volgende dag reist u terug naar Cusco om nog te genieten van een vrije dag alvorens u terug vliegt via Lima naar Amsterdam. Een bijzondere afsluiting van deze familiereis in Peru.

Lima De Mooiste Plekken In Peru
Prijsindicatie €

De familiereis in Peru heeft een indicatieprijs vanaf € 2.750,- per persoon.

Inclusief: 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé of gedeelde activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route

1: vlucht Amsterdam – Lima
2: ga fietsen door de metropool Lima
3: vlucht van Lima naar Arequipa & stadstour
4: vrije dag in Arequipa
5: start 3-daagse tour Colca Canyon
6: verken de Colca Canyon en de zie de Condors
7: u eindigt de tour in Puno
8: bezoek aan het Titicacameer
9: per bus reizen naar Cusco
10: stadstour Cusco & Inca ruïnes
11: hoogtepunt: Rainbow Mountain
12: per trein naar Machu Picchu
13: bezoek Huayna Picchu & Macchu Picchu
14: vrije dag in Cusco
15: vlucht van Cusco via Lima naar Amsterdam
16: aankomst in Amsterdam

Back To Top