skip to Main Content

Van natuur tot cultuur in het land van de Inca’s…   

In deze 21-daagse natuurreis door Peru ontdekt u alle hoogtepunten in het zuiden. Bewonder het rijke dierenleven op de Islas Ballestas, vlieg over de Nazca lijnen en zie de Condor door de Colca Canyon zweven. Verblijf bij het hoogst gelegen meer van Zuid-Amerika, het Titicacameer en reis vervolgens per trein naar de koloniale stad Cuzco. Dé Inca stad Machu Picchu mag uiteraard niet ontbreken, evenals een verblijf in de Heilige Vallei. Volop natuur met ook culturele hoogtepunten.  Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een natuurreis naar Peru voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze  21-daagse natuurreis Peru

Metropool Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, ligt aan de Pacifische kust en is een metropool waar 10 miljoen Peruanen wonen. Proef hier de uitstekende Peruaanse keuken in één van de beroemde restaurants zoals “Astrid y Gastón”, “Central” of “Maido”. Samen met uw privé gids maakt u een tour door het historisch centrum van de stad waarbij u onder andere het regeringspaleis, de kathedraal en enkele musea bezoekt. U verblijft in de moderne wijk van Miraflores in boetiek hotel Atemporal.

Het dierenleven op Islas Ballestas

De zuidkust van Peru heeft een schat aan natuurlijke en culturele schoonheid. Vooral het Paracas National Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zeeleeuwen, schildpadden en vele archeologische vindplaatsen. De Ballestas eilanden liggen op twee uur varen en hier ziet u zeeleeuwen, pelikanen, aalscholvers en pinguïns in overvloed.  

Vliegen over de Nazca lijnen

Nazca is een van de traditionele hoogtepunten van Peru met de 1000 jaar oude Nazca lijnen. Deze neemt u het beste waar gedurende een vlucht van 30 minuten. U ziet onder andere de walvis, de aap, de hond, de kolibrie, de spin en de condor. Als u niet te wiebelig in de benen bent en u geïnteresseerd in de historie van de Nazca lijnen dan is dit een absolute must!

Condors spotten in de Colca Canyon

Vanuit Arequipa vertrekt u op een driedaagse trip naar de Colca Canyon. Bij vertrek vanuit Arequipa bewondert u de Chachani, de Misti en de Picchu Picchu vulkaan. U steekt het vicuña-reservaat van Pampa Cañahuas over, waar u de vicuñas ziet rennen in het hoge Andesgebergte. Onderweg komt u ook lama’s en alpaca’s tegen. Zodra u in de Colca Canyon bent brengt u een bezoek aan Cruz del Condor, hier kunt u de ontzagwekkende condors door de vallei zien vliegen. Het is een spectaculair schouwspel om deze grote vogels boven de diepste kloof ter wereld te zien vliegen. U bezoekt ook traditionele dorpen en koloniale kerken in dit gebied. Verblijf is in de Colca Lodge.

Kajakken over het Titicacameer

Aangekomen in Puno bij het Titicacameer verblijft u in de bijzondere accommodatie Titilaka. Deze accommodatie heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen door werk te bieden aan de plaatselijke bewoners. Ook hebben ze een overeenkomst gesloten met de Kusimayo NGO om financiële bijstand te verlenen door middel van onderwijs- en gezondheidsprojecten. Wanneer u verblijft in Titilaka geeft u automatisch financiële ondersteuning omdat een bijdrage van uw verblijf naar deze NGO gaat. Geniet van de faciliteiten van het hotel en maak excursies op en rondom het Titicacameer; ga kajakken, wandelen langs de oevers, fietsen door de omliggende velden of breng een bezoek aan de drijvende Uros rietvelden.

Maak kennis met de Inca’s in Cuzco en Machu Picchu

Cuzco was de historische hoofdstad van het Inca-rijk en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gelegen op 3399 meter hoogte en het is aan te raden om hier te acclimatiseren voordat u naar Machu Picchu reist. De stad heeft een koloniale uitstraling met smalle straatjes en sfeervolle pleintjes. Bezoek de musea en de omliggende Inca ruïnes zoals Pisac, Tambomachay en Sacsayhaman. Vanuit Cuzco reist u per trein naar Machu Picchu om hier de imposante Inca stad te bewonderen. Als u een topconditie heeft en een beetje avontuur niet schroomt, beklimt u de volgende dag de Huayna Picchu. Hiervandaan heeft u een adembenemend uitzicht over Machu Picchu.

Prijsindicatie €

De reis Traditioneel Peru heeft een indicatieprijs vanaf €6.495,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 4- en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Lima
2: stadstour in metropool Lima
3: transfer naar Paracas
4: boottour naar Islas Ballestas
5: transfer naar Nazca
6: vlucht over de Nazca lijnen, bus naar Arequipa
7: bezoek het centrum van Arequipa en Santa Catalina klooster
8 – 10: drie-daagse tour door de Colca Canyon
11: verblijf bij Titicacameer
12: treinreis van Puno naar Cuzco
13: ontdek koloniaal Cuzco en de Inca ruïnes
14: dag ter vrije besteding in Cuzco
15: per trein richting de stad Machu Picchu
16: beklim Huayna Picchu en per trein naar de Heilige Vallei
17: dag ter vrije besteding in de Heilige Vallei
18: korte hike bij de zoutpannen van Maras & Moray
19: transfer naar Cuzco
20: vlucht Cuzco via Lima naar Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top