Ga naar hoofdinhoud

Van natuur tot cultuur in het land van de Inca’s…   

In deze 21-daagse natuurreis Peru ontdekt u alle hoogtepunten in het zuiden. Bewonder het dierenleven op de Islas Ballestas, vlieg over de Nazca lijnen en zie de Condor door de Colca Canyon zweven. Verblijf bij het hoogst gelegen meer van Zuid-Amerika, het Titicacameer en reis vervolgens per trein naar de koloniale stad Cuzco. Dé Inca stad Machu Picchu mag uiteraard niet ontbreken, evenals een verblijf in de Heilige Vallei. Volop natuur met ook culturele hoogtepunten. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een natuurreis Peru voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze  21-daagse natuurreis Peru

Metropool Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, ligt aan de Pacifische kust en is een metropool waar 10 miljoen Peruanen wonen. Proef hier de uitstekende Peruaanse keuken in één van de beroemde restaurants zoals “Astrid y Gastón”, “Central” of “Maido”. Samen met uw privé gids maakt u een tour door het historisch centrum van de stad waarbij u onder andere het regeringspaleis, de kathedraal en enkele musea bezoekt. U verblijft in de moderne wijk van Miraflores in Casa Andina Select.

Het dierenleven op Islas Ballestas

De zuidkust van Peru heeft een schat aan natuurlijke en culturele schoonheid. Per privé transfer wordt u in 3 uur naar Paracas gebracht. Het Paracas National Reserve is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zeeleeuwen, schildpadden en vele archeologische vindplaatsen. U maakt een boottour in een internationaal gezelschap naar De Ballestas eilanden, gelegen op 2 uur varen en hier ziet u zeeleeuwen, pelikanen, aalscholvers en pinguïns. U verblijft in La Hacienda Bahia Paracas.

Vliegen over de Nazca lijnen

Vanuit Paracas heeft u een 3-uur durende privé transfer naar Nazca. Nazca is een van de traditionele hoogtepunten van Peru met de 1000 jaar oude Nazca lijnen. De volgende dag gaat u de lijnen bekijken vanuit de lucht tijdens een vlucht van 30 minuten. U ziet onder andere de walvis, de aap, de hond, de kolibrie, de spin en de condor. Als u niet te wiebelig in de benen bent en u geïnteresseerd in de historie van de Nazca lijnen dan is dit een absolute must! In Nazca verblijft u in het Casa Andina Standard.

Condors spotten in de Colca Canyon

U reist met de nachtbus van Nazca naar Arequipa waar u de volgende ochtend aankomt. Na een heerlijk ontbijt in het hotel gaat u in de middag op pad met uw Engelssprekende gids om de ‘witte stad’ te verkennen. Hierbij brengt u ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Vervolgens vertrekt u vanuit Arequipa op een driedaagse trip naar de Colca Canyon. Bij vertrek vanuit Arequipa bewondert u de Chachani, de Misti en de Picchu Picchu vulkaan. U steekt het vicuña-reservaat van Pampa Cañahuas over, waar u de vicuñas ziet rennen in het hoge Andesgebergte. Onderweg komt u ook lama’s en alpaca’s tegen. Zodra u in de Colca Canyon bent brengt u een bezoek aan Cruz del Condor, hier kunt u de ontzagwekkende condors door de vallei zien vliegen. Het is een spectaculair schouwspel om deze grote vogels boven de diepste kloof ter wereld te zien vliegen. U bezoekt ook traditionele dorpen en koloniale kerken in dit gebied. Verblijf is in de Colca Lodge.

Boottocht over het Titicacameer

Aangekomen in Puno bij het Titicacameer verblijft u in het Casa Andina Premium. U bezoekt samen met een Engelssprekende gids in een internationaal gezelschap de drijvende Uros rietvelden en het Taquile eiland. Ervaar hoe hier de indianen gemeenschappen samenleven op het Titicacameer. Het Taquile eiland staat bekend om de traditionele kleding en textiel die zij zelf maken. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht over het meer en het Andesgebergte dat tegen de achtergrond afsteekt. Vanuit Puno reist u met de trein naar Cuzco met Peru Rail. Een indrukwekkende treinreis door het bijzondere Andes landschap. Onderweg maakt u een stop bij La Raya, het hoogste punt van de reis. Lunch is onderweg ook inclusief.

Maak kennis met de Inca’s in Cuzco en Machu Picchu

Cuzco was de historische hoofdstad van het Inca-rijk en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gelegen op 3399 meter hoogte en het is aan te raden om hier te acclimatiseren voordat u naar Machu Picchu reist. De stad heeft een koloniale uitstraling met smalle straatjes en sfeervolle pleintjes. Samen met een Engelssprekende gids verkent u de stad en bezoekt u de omliggende Inca ruïnes zoals Pisac, Tambomachay en Sacsayhaman. Vanuit Cuzco reist u per trein naar Machu Picchu om hier de imposante Inca stad te bewonderen. Als u een topconditie heeft en een beetje avontuur niet schroomt, beklimt u de volgende dag de Huayna Picchu. Hiervandaan heeft u een adembenemend uitzicht over Machu Picchu. U verblijft in El Mapi by Inkaterra.

Zoutpannen & ontspanning in de Heilige Vallei

Na het bezoek aan de Huayna Picchu en Machu Picchu reist u per Vistadome trein naar de Heilige Vallei. Hier verblijft u in Sonesta Posada Del Inca Yucay om even tot rust te komen en de indrukken van de reis te laten bezinken. Na een vrije dag brengt u de volgende dag een bezoek aan de archeologische vindplaats van Moray. Hiervandaan maakt u een korte trektocht naar de zoutpannen van Maras. Geniet van een picknicklunch met prachtig uitzicht op de bergen! De volgende dag reist u per privé transfer naar Cuzco en heeft u nog vrije tijd om de laatste souvenirs te kopen. Hierna vliegt u via Lima terug naar Amsterdam.

Peru Lima Centraal Plein
Prijsindicatie €

De rondreis Traditioneel Peru heeft een indicatieprijs vanaf € 3.990,- per persoon.

Inclusief: 3- en 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, bus van Nazca naar Arequipa, treinreizen zoals omschreven in het programma, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, entreegelden, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Lima
2: privé stadstour in metropool Lima
3: privé transfer naar Paracas
4: boottour naar Islas Ballestas
5: privé transfer naar Nazca
6: vlucht over de Nazca lijnen, bus naar Arequipa
7: privé stadstour Arequipa en Santa Catalina klooster
8 – 10: drie-daagse privé tour door de Colca Canyon
11: bezoek Uros & Taquile op het Titicacameer
12: treinreis van Puno naar Cuzco
13: privétour Cuzco en de Inca ruïnes
14: dag ter vrije besteding in Cuzco
15: per trein richting de stad Machu Picchu
16: beklim Huayna Picchu en per trein naar de Heilige Vallei
17: dag ter vrije besteding in de Heilige Vallei
18: privétour Maras & Moray
19: privé transfer naar Cuzco
20: vlucht Cuzco via Lima naar Amsterdam
21: aankomst in Amsterdam

Back To Top