skip to Main Content

Cultuur snuiven in noord Peru… 

Deze 20-daagse cultuurreis in noord Peru staat in het teken van historie en Inca ruïnes. Wilt u niet naar de bekende hoogtepunten in zuid Peru maar juist buiten de gebaande paden reizen? Dan is deze cultuurreis op uw lijf geschreven! Vanuit Lima reist u naar Trujillo en volgt u het pad van de Inca’s. Het brengt u naar belangrijke plaatsen zoals Chiclayo, Cajamarca en Chachapoyas. Luxe staat niet hoog in het vaandel tijdens deze reis, het avontuur met historie des te meer! Om deze cultuurreis toch in stijl af te sluiten heb ik in deze inspiratiereis de luxe riviercruise in de amazone opgenomen. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om zo een luxe reis naar Peru voor u samen te stellen.

Hoogtepunten van deze  20-daagse reis

Archeologie & bijzondere Inca ruïnes

Vanuit Lima vliegt u naar Trujillo en hier bezoekt u de koloniale herenhuizen en kerken. Uw gids vertelt u over de historie en archeologie van de stad. Hiervandaan start uw reis over het pad van de Inca’s langs archeologische complexen als Huaca el Brujo en Cumbe Mayo. Ook bezoekt u de ooit machtige hoofdstad Chan Chan en citadel van Kuelap, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen. Uw verblijf gedurende deze dagen is eenvoudig in 3-sterren accommodaties.

Reis door de vallei van de piramides

U reist door Tucume dat ook wel bekend staat als de Vallei van de Piramides. Het is een gebied dat gehuld is in mysterie met onverklaarbare bouwwerken uit de oudheid. Bezoek het beste museum van Latijns-Amerika, de Koninklijke Tombe van de Heer van Sipan.

Traditionele dorpen en lokale community

Bij de badplaats Huanchaco ziet u de lokale vissers op traditionele wijze vissen op hun “Caballitos de Totora”. Eenmaal in de buurt van Cajamarca begeeft u zich in een landschap van groene bergen waar de lokale bevolking leeft van hun handel in vee. De gids leert u alles over de traditionele leefwijze van de bewoners van dit gebied. Vanuit Tarapoto bezoekt u het comité van cacaomoeders “Mishky cacao” waar u leert over de voorbereiding, bereiding en proeverij van de chocolade afkomstig uit de Amazone.

Groene reis door de Amazone

Met de Aria maakt u een 4- of 5-daagse cruise door het Amazone gebied bij Iquitos. Het is een luxe cruise met exclusieve eet- en loungeruimtes, een jacuzzi met uitzicht op de rivier en 16 design suites. Tijdens de cruise onderneemt diverse activiteiten zoals kanotochten, kajakken, zwemmen, vissen en wandelingen. Uw cruise start bij het Pacaya Samiria Nationaal Reservaat en gaat verder langs de Yanayacu Pucate. Spot roze dolfijnen en talloze kleurrijke vogels zoals de ara en de toekan.

Prijsindicatie €

De cultuurreis  in noord Peru heeft een indicatieprijs vanaf €7.595,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 3/4- en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten zoals omschreven in het programma. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Lima
2: ontdek de metropool Lima
3: vlucht Lima – Trujillo
4: archeologie in Trujillo, Haunchaco en Chan Chan
5: transfer naar Chiclayo en stop bij CAO museum
6: ontdek de piramides van Tucume
7: transfer van Chiclayo naar Cajamarca
8: archeologisch complex Cumbe Mayo
9: transfer van Cajamarca naar Cocachimba
10: transfer naar Chachapoyas en bezoek Kuelap
11: transfer naar Tarapoto
12: reis naar Huallaga in de oostelijke Andes
13: maak kennis met de lokale community
14: reis terug naar Lima
15: vlucht Lima – Iquitos, 4-daagse luxe Amazone cruise
16 – 17: cruise door de Amazone
18: vlucht Iquitos – Lima
19: vlucht Lima – Amsterdam
20: aankomst Amsterdam

Back To Top