skip to Main Content

Cultuur snuiven in noord Peru… 

Deze 15-daagse cultuurreis in noord Peru staat in het teken van historie en Inca ruïnes. Wilt u niet naar de bekende hoogtepunten in zuid Peru maar juist buiten de gebaande paden reizen? Dan is deze cultuurreis op uw lijf geschreven! Vanuit Lima reist u naar Trujillo en volgt u het pad van de Inca’s. Het brengt u naar belangrijke plaatsen zoals Chiclayo, Cajamarca en Chachapoyas. Luxe staat niet hoog in het vaandel tijdens deze reis, het avontuur met historie des te meer! Wilt u de reis in stijl afsluiten? Kies dan voor de luxe Aria riviercruise in de amazone van Peru. Geïnspireerd geraakt? Graag ga ik met u in gesprek over uw persoonlijke wensen om een cultuurreis naar Peru samen te stellen.

Hoogtepunten van deze 15-daagse cultuurreis

Archeologie & bijzondere Inca ruïnes

In de Lima ontdekt u samen met een Engelssprekende gids deze bruisende metropool. De volgende dag vliegt u vanuit Lima naar Trujillo en heeft u de middag ter vrije besteding. U verblijft in Casa Andina Premium Trujillo. Samen met uw Engelssprekende gids start u vanuit Trujillo uw reis langs het pad van de Inca’s en bezoekt u de archeologische complexen Huaca el Brujo en Cumbemayo. Ook bezoekt u de ooit machtige hoofdstad Chan Chan en citadel van Kuelap, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen. U verblijft in Costa del Sol Wyndham in Chiclayo en Cajamarca.

Reis door de vallei van de piramides

U reist door Tucume dat ook wel bekend staat als de Vallei van de Piramides. Het is een gebied dat gehuld is in mysterie met onverklaarbare bouwwerken uit de oudheid. Bezoek het beste museum van Latijns-Amerika, de Koninklijke Tombe van de Heer van Sipan. Vanuit Chiclayo reist u met een privé transfer naar Cajamarca. Cajamarca is een charmant stadje dat bekend staat om zijn koloniale architectuur en mooi versierde kerken. In 1532 was de stad getuige van de val van het Inca-rijk door de Spaanse veroveraars. In het stadscentrum vind u de kamer waar de Spanjaarden de Inca Atahualpa gevangen hielden. Vanuit Cajamarca bezoekt u diverse historische en archeologische plaatsen en Baños del Inca, heet waterbronnen met mineraalwater.

Gocta & Pucayaquillo watervallen

Met een privé transfer maakt u een route door het indrukwekkende Andesgebergte naar Chachapoyas. Geniet onderweg van de vergezichten en het groene landschap. U verblijft in de Gocta Andes Lodge. Hiervandaan maakt u een privé tour naar de Gocta waterval. De Gocta-waterval heeft een indrukwekkende hoogte van 771 meter. U maakt een wandeling door de uitgestrekte vallei en kunt daarna een verfrissende duik in het water bij de waterval nemen. Vanuit Chachapoyas reist u per privé transfer door naar Tarapoto, naar de “Regional Reserve Cordillera Escalera”. Hier bewondert u de Pucayaquillo-waterval en maakt u een mooie wandeling in de omgeving. U verblijft in Tarapoto in Tucan Suites.

Groene reis door de Amazone

Wilt u de reis na 15 dagen reizen in noord peru in stijl afsluiten? Boek dan als extra verlening een cruise door de Amazone van Peru. Met de Aria maakt u een 4- of 5-daagse cruise door het Amazone gebied bij Iquitos. Het is een luxe cruise met exclusieve eet- en loungeruimtes, een jacuzzi met uitzicht op de rivier en 16 design suites. Tijdens de cruise onderneemt diverse activiteiten zoals kanotochten, kajakken, zwemmen, vissen en wandelingen. Uw cruise start bij het Pacaya Samiria Nationaal Reservaat en gaat verder langs de Yanayacu Pucate. Spot roze dolfijnen en talloze kleurrijke vogels zoals de ara en de toekan.

Inca Opgravingen Bij Chan Chan In Noord Peru
Prijsindicatie €

De cultuurreis Peru heeft een indicatieprijs vanaf € 2.760,- per persoon.

Inclusief: 3-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, entreegelden, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheiden pakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Lima
2: privé stadstour; ontdek de metropool Lima
3: vlucht Lima – Trujillo
4: privé tour in Trujillo, Haunchaco en Chan Chan
5: privé transfer naar Chiclayo en stop bij CAO museum
6: privé tour in Chiclayo
7: privé transfer naar Cajamarca
8: privé tour naar Cumbemayo & Baños del Inca
9: privé transfer naar Chachapoyas
10: privé tour naar de Gocta waterval
11: privé tour naar de ruïnes van Kuelap
12: privé transfer naar Tarapoto
13: privé tour naar Pucayaquillo waterval
14: vlucht van Tarapoto via Lima naar Amsterdam
15: aankomst in Amsterdam

Back To Top