skip to Main Content

Titilaka

★★★★★

Titilaka is een exclusief hotel aan de oevers van het Titicacameer. Het ligt op een rustig privé schiereiland dat wordt gedeeld met de lokale inheemse Aymara-gemeenschap. Titilaka wordt omringd door het ongerepte meer en biedt u een verblijf op all-inclusive basis.

  • Waar? Titilaka ligt aan de zuidoostelijke oever van het Titicacameer in Peru.
  • Voor wie? Het is een exclusief hotel dat ideaal is voor natuurliefhebbers.
  • Waarom? Titilaka is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van het natuurschoon van het Titicacameer. Het biedt de perfecte uitvalbasis om het gebied te verkennen en de activiteiten zijn dan ook inclusief.

Slapen in een exclusief hotel met uitzicht op het Titicacameer

Titilaka beschikt over 18 kamers met uitzicht op het Titicacameer. De kamers zijn verdeeld over drie niveaus die met elkaar verbonden zijn door centrale gangen. Elke kamer heeft een open indeling en is uitgerust met een complete badkamer en modern meubilair, aangevuld met lokaal textiel en verse bloemen. De kamers zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Explorer, Dawn, Dusk, Corner en Dome. Explorer zijn tweepersoonskamers met uitzicht op het meer. Dawn is een driepersoonskamer met uitzicht op het meer. In de Dusk kamer kunt u met 4 personen overnachten en in de Corner kamer slaapt u met maximaal 3 personen en geniet u van zowel de zonsopgang als -ondergang boven het meer. In 2020 zijn er 4 nieuwe koepels bijgekomen bij Titilaka en deze worden de Dome genoemd. Deze domes bieden een authentieke high-end ervaring met het oog op duurzaamheid want het is een ecologisch positieve accommodatie.

Faciliteiten in Titilaka

Het exclusieve hotel heeft 4 hectare grond met 2 privéstranden. Er zijn grote terrassen en een boulevard. In het hotel is er een receptie, zithoeken, 3 lounges, restaurant en een bar met wijnkelder. Er is een volledig uitgeruste media- en leeszaal met satelliet-tv, boeken, games en dvd’s. Ook is er voor de ontspanning een massageruimte en kunt u 24/7 gebruik maken van de roomservice. In het hotel is gratis wifi (satellietverbinding) en een conciërge om te helpen bij het organiseren van de activiteiten.

All-inclusive service Titilaka

De volledig all-inclusive service van Titilake omvat alle maaltijden, gemaakt door de Peruaanse chef-kok Maria Fe Garcia, en verschillende activiteiten onder begeleiding van de tweetalige lokale gidsen. Met deze unieke ervaringen leert u over de natuur, geschiedenis en cultuur van de regio. Al deze activiteiten kunt u ondernemen op privé basis of in een gezelschap met andere toeristen. Denk hierbij aan een bezoek aan de eilanden Uros en Taquile, het bezoeken van lokale markten, archeologische vindplaatsen of koloniale tempels. Maar ook sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen kajakken, raften, kanoën, zeilen en vissen is mogelijk.

Groen detail

Titilaka is gecertificeerd door CALTUR bij de Peruaanse overheid, wat inhoud dat zij voldoen aan de kwalificaties voor het bieden van verantwoordelijke activiteiten binnen het toerisme. Ze hebben twee doelen; de maatschappelijke betrokkenheid en het koesteren van de natuurlijke omgeving. Zo ondersteunen ze de economische ontwikkeling van de dorpen rondom de lodge door het bieden van goedbetaalde banen en het inkopen van lokale producten. Daarnaast treffen ze de benodigde maatregelen zoals het scheiden van afval en het recyclen van water voor irrigatie voor de lodge.

Lounge Ruimte Titilaka Exclusief Hotel
Zonsondergang Bij Titilaka
Suite In Titilaka Exclusief Hotel
Restaurant Titilaka
Uitzicht Op Het Titicacameer Titilaka

Hotel Plaats

Back To Top