skip to Main Content

Glamping in de Andes van Peru

Op zoek naar een bijzondere reiservaring? Kies dan voor het unieke concept van Peru Ecocamp en ga voor glamping in de Andes van Peru! Kom in contact met de Andes-cultuur, bewandel het Salkantay-pad en bewonder de condors, gletsjermeren en oude Inca-citadellen zoals Machu Picchu. Naast de milieuvriendelijke activiteiten geniet u ook van een uitstekende culinaire beleving.

Een dag-tour of een meerdaagse trekking?

Er zijn diverse opties om Peru Ecocamp te ervaren. Maak een dag-tour vanuit Cusco of kies voor een meerdaagse trekking langs het Salkantay pad. Glamping in de Andes van Peru is mogelijk vanaf 2 dagen en 1 overnachting maar ook voor 5 of 8 dagen. Hieronder vind u een omschrijving van het glamping avontuur van 3 dagen.

3-daagse trekking met Peru Ecocamp

Uw glamping avontuur begint vroeg in de ochtend. De eerste stop is Killarumiyoq. Hier werd de maancyclus in kaart gebracht en vruchtbaarheidsrituelen ter ere van Moeder Aarde uitgevoerd tijdens het hoogtepunt van de Inca-beschaving. Na dit bezoek gaat u op weg naar de gemeenschap van Marcahuaylla. Hier maakt u een korte wandeling en bewondert u de archeologische overblijfselen van Choquechurco. Gelegen in een bos van Polylepis-bomen geeft deze verlaten plek u het gevoel dat u een echte ontdekkingsreiziger bent! Vanaf deze plek ziet u zowel de berg Humantay als de valleien van Limatambo, Apurimac en de stad Mollepata. Geniet op deze heilige plek van een lunch voordat u afdaalt naar Pincopata Ecocamp.

Welkom in Pincopata Ecocamp

Bij aankomst in Pincopata Ecocamp, word u begroet met een heerlijke verfrissende versnapering. Ontspan in het Ecocamp of neem deel aan een van de extra activiteiten zoals paardrijden of fietsen. U eindigt de dag met een voortreffelijk diner dat bestaat uit verse en lokaal geproduceerde gerechten die typerend zijn voor de Peruaanse keuken. U wandelt deze dag 3,5 uur op een hoogte van 3.200 meter.

De besneeuwde toppen van de Salkantay

Na het ontbijt wordt u naar het begin van het wandelparcours gebracht in Marcoccasa. Hier begint u met een korte bergwandeling en loopt u door een aquaduct met uitzicht op de spectaculaire Río Blanco-vallei en de besneeuwde toppen van Salkantay en Humantay voordat u aankomt in Soray Ecocamp voor de lunch. De wandeling duurt vandaag in totaal 5,5 uur en u bereikt een hoogte van ruim 3.800 meter. De middag is ter vrije besteding. Geniet van een ontspannende massage, een paardrijtocht door de bergen of maak op eigen gelegenheid een wandeling rond het Ecocamp en geniet van de adembenemende uitzichten.

Het turquoise gletsjermeer van Humantay

Na een stevig ontbijt start u met een 2 uur durende wandeltocht naar het Humantay-meer. U wandelt langs een speciale weg, buiten de gebaande paden en weg van de drukte. Dit onvergetelijke moment wordt omlijst door de glinsterende gletsjer en het turquoise meer voor u. U maakt een stop om te genieten van de indrukwekkende aanblik. Vervolgens daalt u af naar het meer en is er volop de gelegenheid om foto’s en video’s te maken. U keert terug naar het Ecocamp in Soray waar u geniet van een heerlijke lunch. Daarna wordt u teruggebracht naar Cusco.

Glamping In De Andes Van Peru Met Peru Ecocamp

Ontdek meer activiteiten

Trekking In Peru Door De Andes

Trekking in Peru

Een trekking in Peru is een bijzondere manier om het land te ontdekken. Er zijn…

Lees verder
Totora Boot Op Het Titicacameer

Activiteiten op het Titicacameer

Qua activiteiten op het Titicacameer heeft u voldoende keus. Verken de omliggende eilanden, ga varen…

Lees verder
Peru Aria Amazon Riviercruise

Riviercruise in de Amazone

Op avontuur in de Amazone? Maak in noord Peru een riviercruise in de Amazone met…

Lees verder
Glamping In De Andes Van Peru Met Peru Ecocamp

Glamping in de Andes van Peru

Op zoek naar een bijzondere reiservaring? Kies dan voor het unieke concept van Peru Ecocamp…

Lees verder
Back To Top