skip to Main Content

Glamping in de Andes van Peru

Peru Ecocamp biedt de eerste privé ervaring voor duurzame luxe glamping in de Andes van Peru. Het brengt u in nauw contact met de Andes-cultuur dankzij ervaren gidsen. Dit ecologische avontuur neemt u mee langs het Salkantay-pad, over ongerepte bergwanden terwijl u condors waarneemt, gletsjermeren zoals Humantay, pittoreske dorpjes en oude Inca-citadellen zoals Machu Picchu. Met dit glamping in de Andes van Peru bezorgt Ecocamp u ook een uitstekende culinaire beleving en alle activiteiten zijn milieuvriendelijk.

Er zijn vele mogelijkheden om Peru Ecocamp te ervaren, vanaf een dag tour vanuit Cusco tot aan een meerdaagse trekking langs het Salkantay pad. Glamping in de Andes van Peru is mogelijk vanaf 2 dagen en 1 overnachting maar ook voor 5 dagen en 4 nachten of zelfs 8 dagen en 7 nachten. Hieronder vind u een omschrijving van de ervaring van 3 dagen en 2 nachten.

3-daagse trekking met Peru Ecocamp

Uw avontuur begint om 8:30 uur om u naar Killarumiyoq te brengen. De maancyclus werd hier in kaart gebracht en vruchtbaarheidsrituelen ter ere van Moeder Aarde werden uitgevoerd tijdens het hoogtepunt van de Inca-beschaving. Na dit bezoek gaat u op weg naar de gemeenschap van Marcahuaylla, van waaruit u een korte wandeling begint om toegang te krijgen tot de archeologische overblijfselen van Choquechurco (de plaats waar goud wordt geplaatst). Dit is een belangrijke plaats en onbekend voor velen. Gelegen in een bos van inheemse Polylepis-bomen, zal deze verlaten plek u het gevoel geven dat u een echte ontdekkingsreiziger bent. U vindt overblijfselen van religieuze aard, gebeeldhouwde rotsblokken, kleine pleinen en Incamuren bedekt met mos en vegetatie.

Vanaf deze plek ziet u zowel de berg Humantay als de valleien van Limatambo, Apurimac en de stad Mollepata. Geniet op deze heilige plek van een lunch voordat u afdaalt Pincopata Ecocamp. Bij aankomst in Pincopata Ecocamp, word u begroet met een heerlijke verfrissende versnapering. Ontspan in het Ecocamp of neem deel aan een van de extra activiteiten zoals paardrijden of fietsen. U eindigt de dag met een voortreffelijk diner dat bestaat uit verse en lokaal geproduceerde levensmiddelen die typerend zijn voor de Peruaanse keuken. U wandelt deze dag 3,5 uur op een hoogte van 3.200 meter.

De besneeuwde toppen van de Salkantay

Na het ontbijt rijd u naar het begin van het wandelparcours in Marcoccasa. Vanaf hier begint u met een korte bergwandeling en loopt u verder door een aquaduct met uitzicht op de spectaculaire Río Blanco-vallei en de besneeuwde toppen van Salkantay en Humantay voordat we u aankomt in Soray Ecocamp voor de lunch. De wandeling duurt vandaag in totaal 5,5 uur en gaat naar een hoogte van ruim 3.800 meter. In de namiddag kunt u genieten van een ontspannende massage, een paardrijtocht plannen of op eigen gelegenheid rond wandelen en te genieten van de adembenemende uitzichten rondom het kamp.

Het turquoise gletsjermeer van Humantay

Na een stevig ontbijt gaat u van start met een twee uur durende wandeltocht het Humantay-meer. U wandelt langs een speciale weg, buiten de gebaande paden en weg van de drukte. Dit onvergetelijke moment wordt omlijst door de glinsterende gletsjer voor u en met het turquoise meer aan de basis. U maakt hier een stop om te genieten van de indrukwekkende aanblik. Vervolgens daalt u af naar het meer om het glanzende water aan te raken en is er volop de gelegenheid om foto’s en video’s te maken. U keert terug naar het Ecocamp in Soray, waar u geniet van een heerlijke lunch en waarna u wordt teruggebracht naar Cusco.

Ontdek meer activiteiten

Glamping in de Andes van Peru

Peru Ecocamp biedt de eerste privé ervaring voor duurzame luxe glamping in de Andes van…

Lees verder

Culinair Lima

Vaak is het niet de Peruaanse keuken waar u als eerste aan denkt bij het…

Lees verder

Riviercruise in de Amazone van Peru

In het noorden van Peru kunt u in de Amazone een riviercruise maken. U vliegt…

Lees verder

Avontuurlijk overnachten in de Heilige Vallei

U heeft geen last van hoogtevrees en houdt wel van een avontuur? Dan is deze…

Lees verder
Back To Top