skip to Main Content

Natuurreis Mexico: landschap & wildlife!

De natuurreis Mexico is gebaseerd op onze persoonlijke reiservaringen. Samen met Sergio maakte ik een treinreis door de Copper Canyon in noord Mexico. Een absoluut veilig gebied om te bereizen en een bezoek waard als u van uitgestrekte landschappen, reizen per trein en cultuur houdt. De treinreis door de Copper Canyon is perfect te combineren met het schiereiland Baja California waar de natuurreis Mexico in het teken staat van het dierenleven; kajakken met zeeleeuwen, snorkelen met walvishaaien en het helpen van de bedreigde zeeschildpad.

Bent u geïnspireerd geraakt? Bel of mail ons en wij ontwerpen voor u een natuurreis Mexico op maat.

Hoogtepunten van deze 21-daagse natuurreis Mexico

Treinreis ‘El Chepe’ in Noord-Mexico

Verken de avontuurlijke Copper Canyon met een van ’s werelds meest schilderachtige treinreizen El Chepe. U reist van de Los Mochis naar Creel door de Sierra Tarahumara en bezoekt lokale dorpen waar u kennis maakt met de lokale bevolking. De treinreis neemt u mee over 36 bruggen en door 87 tunnels. U ziet het bergachtige en dorre binnenland, landschappen met steile wanden, watervallen en hoge woestijnvlaktes. Lees alle ins & outs over El Chepe in onze reisblog.

Ziplinen en wandelen door de natuur

U reist vanaf El Fuerte met de trein El Chepe naar Posada Barrancas. Hier verblijft u in Hotel Mirador dat ligt op het hoogste punt van de kloof. Samen met uw gids gaat u hiervandaan op avontuur in het Adventure Park. Zweef met de langste zipline ter wereld door de Copper Canyon met een snelheid van 65 tot 110 kilometer per uur. Vind u dit iets té gewaagd? Ga dan met de teléferico door de kloof en maak een wandeling door de omgeving. Vanuit Posada Barrancas reist u verder naar Batopilas. Dit dorp was ooit een mijnpost en hier observeert u de ruïnes van de Sheppard Haciënda. Samen met uw gids wandelt u door de natuur en leert u over lokale cultuur.

Snorkelen met walvishaaien

Na de treinreis door noord Mexico vliegt u van Los Mochis naar La Paz op het schiereiland Baja California. Hier gaat u een ochtend op pad met een walvishaai-onderzoeker. De walvishaaien zijn de reuzen van de oceanen. De grootste vissen op de planeet keren jaarlijks terug naar de kust net buiten La Paz. De lokale onderzoeker neemt u mee door de ecologie van deze prachtige wezens en vertelt over hun voeding-, paar- en migratiegewoonten. Uiteraard gaat u ook het water in zodat u kunt snorkelen met de walvishaaien.

Espíritu Island

Vanuit de baai van La Paz vaart u in 1,5 uur naar Espíritu Island. Tijdens de eerste stop ziet u een zeeleeuwenkolonie en is het tijd om te zwemmen en snorkelen met deze speelse dieren. Vervolgens vaart u verder naar een ongerept strand waar u  een heerlijke lunch geserveerd krijgt. Op het strand vertelt de gids over de geschiedenis van het eiland, de planten en de mangroven. Kajak rond de baai, ontspan op het strand of maak een natuurwandeling.

Kamperen tussen de zeeschildpadden

Samen met een deskundige gids reist u vanuit La Paz naar Magdalena Bay om hier de lokale vissers te ontmoeten. Zij nemen u mee naar het hart van de mangroves en hier gaat u op zoek naar bedreigde zwarte zeeschildpadden als onderdeel van een natuurbehoudprogramma. U helpt de projectleider bij het wegen en meten van de schildpadden, controleert de netten, vaart door de mangrovekanalen en beklimt de zandduinen. De nacht brengt u door onder de sterrenhemel in een tent. Het onderkomen is primitief, maar de ervaring is onbetaalbaar.

Wandelen langs de kliffen van artistiek Todos Santos

Vanuit Todos Santos maakt u een wandeling langs de klif met als startpunt Punta Lobos. Dit is een plek waar de vissers elke ochtend hun boten naartoe brengen en in de middag hun vangst binnenhalen. Wandel door een landschap van woestijn en geniet van een spectaculair uitzicht op zee. U ziet de zeeleeuwenkolonie in hun natuurlijke habitat en bewondert de oude ruïnes van de oude haven van Baja California. Na een wandeling van 3 uur komt gaat u picknicken op het strand.

Zeilen langs de kust van Los Cabos

In Los Cabos verblijft u in het luxe resort Las Ventas al Paraiso. Hiervandaan maakt u een dagexcursie naar een Mexicaanse Rancho, een werkende boerderij in de woestijn omringd door dieren en cactussen. Ook gaat u een dag aan boord van een luxe zeiljacht en vaart u langs de kust van Los Cabos waarbij u de beroemde boog en de levendige zeeleeuwenkolonie ziet. Geniet van een aantal vrije dagen met zon, zee en strand om alle indrukken van deze natuurreis Mexico rustig te laten bezinken.

Treinreis El Chepe In Mexico
Prijsindicatie €

De natuurreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf €7.995,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Mexico-stad
2: bezoek museo de antropología en de Zocalo
3: vlucht Mexico-Stad – Los Mochis, transfer naar El Fuerte
4: treinreis El Chepe van El Fuerte – Posada Barrancas
5: Adventure Park Posada Barrancas
6: transfer naar Batopilas
7: wandelen door de Copper Canyon
8: transfer Batopilas naar Creel
9: treinsreis El Chepe van Creel – Los Mochis
10: vlucht Los Mochis – La Paz
11: snorkelen met walvishaaien
12: bezoek Espiritu Island en kajak tussen de zeeleeuwen
13: Excursie naar Magdalena Bay voor zeeschildpadden
14: transfer Magdalena Bay – La Paz
15: transfer La Paz – Todos Santos
16: wandel langs de kliffen van Todos Santos
17: transfer naar Los Cabos
18: bezoek een Mexicaanse Rancho
19: zeiltocht langs de kust van Los Cabos
20: vlucht Los Cabos via Mexico-Stad – Amsterdam
21: aankomst Amsterdam

Back To Top