skip to Main Content

Maya’s en Mariachi’s in Mexico…

Mijn eerste kennismaking in Mexico was verrassend! In mijn blog “Maya’s en Mariachi’s” vertel ik u er meer over. In deze cultuurreis door Mexico wil ik u dezelfde ervaring laten beleven. Een privé rondreis met veel afwisseling en ook de vrijheid om per huurauto zelf bijzondere plekjes te ontdekken. Vanuit Mexico-Stad reist u naar het koloniale Puebla en Oaxaca. Vervolgens vliegt u naar San Cristobal de las Casas waar cultuur en natuur elkaar afwisselen. Vanaf Palenque reist u per huurauto door de provincie Yucatan en sluit u af met een strandverblijf in Tulum. Gedurende de reis maakt u kennis met de overheerlijke Mexicaanse keuken, leert u over de Maya cultuur en gun ik u een kijkje in het leven van de locals.

Hoogtepunten van deze 21-daagse cultuurreis Mexico

Bewonder de piramides van Teotihuacán

Vanuit Mexico-Stad rijd u met uw privégids in een uur naar Teotihuacán, wat betekent ‘de geboorteplaats van de goden’. Teotihuacán wordt beschouwd als een van de belangrijkste Meso-Amerikaanse locaties in Noord- en Zuid-Amerika. De site is immens groot en u bekijkt het ceremonieel centrum, de piramide van de Zon en de piramide van de Maan. In Mexico-Stad verblijft u in Nima Hotel.

Proef de Mole Poblano in Puebla

Chef-kok Martin Cortez begeleidt u tijdens de kookles in Puebla. U begint met een bezoek aan Acocota, de lokale markt waar Chef Cortez u kennis laat maken met zijn favoriete handelaars en waar u leert over de lokale ingrediënten, kruiden en smaakmakers.  

U leert hoe u de beste en meest verse ingrediënten vindt om de legendarische ‘mole poblano’ te maken. U wordt verwelkomd in de keuken van Casa de la China Poblana met een pasita, een traditionele lokale drank. Hierna begint uw culinaire ervaring! Chef Cortez begeleidt u stap voor stap bij het bereiden van de mole poblano. Als de maaltijd klaar is geniet u van uw eigen creatie. In Puebla heeft u een typisch Mexicaans verblijf; boetiek hotel Mesón Sacristía de la Compañia.

Ruïnes van Mitla en warmwaterbaden bij Hierve del Agua

Verken de versteende watervallen van Hierve el Agua en neem een ​​duik in de natuurlijke zwembaden voordat u de Meso-Amerikaanse plaats Mitla bezoekt met zijn mozaïeken en tombes. 

Bijzondere kerk in Chamula

Het bezoek aan de kerk van San Juan Chamula is een bijzondere ervaring. Hier komen pre-Spaanse tradities en het katholicisme samen in de rituelen die zich in de kerk afspelen. Het draait hier om bijgeloof en spirituele gebruiken waardoor u getuige bent van een mysterieus ritueel of uitdrijving van de duivel. De grond is bedekt met dennennaalden en kaarsen. Het is absoluut verboden om foto’s te maken, dus neem plek op de grond en laat deze indrukwekkende ervaring rustig op u inwerken. Na het bezoek aan de kerk gaat u naar San Lorenzo de Zinacantán, een dorp die bekend staat om zijn traditionele textiel en de vriendelijke inheemse bevolking. U leert hier over de traditionele handwerken en de traditionele manier waarop zij hun eten bereiden. In San Cristobal verblijft u in Hotel Bo.

Maya ruïne in het regenwoud

Verken de oude Maya-stad Palenque die honderden jaren diep onder de jungle lag. Leer meer over de inscripties die daar zijn gevonden en die 180 jaar geschiedenis van de stad vertellen en beklim de tempels die indrukwekkende vergezichten bieden over de weelderige jungle rondom. 

Roze flamingo’s voor natuurliefhebbers

Thuisbasis van meer dan 2000 roze flamingos is het bio reservaat Celestún een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Als u een boottocht maakt langs deze zout water lagune, ziet u de grote verscheidenheid aan flora en fauna. 

Bio reservaat Sian Kaan

Ontdek het biosfeerreservaat van Sian Kaan, verken de moerassen, mangroven en de flora. U bezoekt een door de jungle overspoelde Maya tempel en maakt een boottocht langs het water over de ‘lazy river’. Sian Kaan betekent oorsprong van de hemel’. Het reservaat bestaat uit een groot watersysteem en ongerepte tropische bossen.  Sian Kaan ligt bij Tulum waar u verblijft in Be Tulum.

Prijsindicatie €

De cultuurreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf €6.295,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Mexico-Stad
2: bezoek de piramides van Teotihuacán
3: stadstour Mexico-Stad en transfer naar Puebla
4: bezoek een lokale markt en proef mole poblano
5: transfer naar Oaxaca en proef mezcal
6: bezoek de ruïnes van Mitla en ontspan bij Hierve del Agua
7: vlucht Oaxaca – San Cristobal, Sumidero Canyon
8: dag ter vrije besteding San Cristobal de las Casas
9: bezoek kerk Chamula en community Zinacantan
10: transfer naar Palenque, stop bij Tonina en Misol Ha
11: Maya ruïnes Palenque, transfer naar Campeche
12: met de huurauto naar tempels van Edzna
13: rijdt van Campeche naar Merida
14: dag ter vrije besteding Merida
15: rijdt van Merida naar Chichen Itza
16: bezoek de ruïnes van Chichen Itza en rijdt naar Tulum
17 – 19: strandverblijf in Tulum
20: vlucht Cancun – Mexico-Stad – Amsterdam
21: aankomst Amsterdam

Back To Top