skip to Main Content

Perfecte combi: natuur & wildlife!

Samen met Sergio maakte ik dit jaar een onvergetelijke reis naar noord Mexico. Geïnspireerd door onze eigen ervaringen heb ik deze 21-daagse natuurreis Mexico voor u samengesteld. Noord Mexico is absoluut veilig om te bereizen en zeker een bezoek waard als u van uitgestrekte landschappen, reizen per trein en cultuur houdt. De treinreis door de Copper Canyon is perfect te combineren met het schiereiland Baja California waar de natuurreis Mexico in het teken staat van het dierenleven; kajakken met zeeleeuwen, snorkelen met walvishaaien en het helpen van de bedreigde zeeschildpad. Als natuurliefhebber komt u volop aan uw trekken tijdens deze reis. Benieuwd naar onze ervaringen? U leest er meer over op onze blog “In de voetsporen van Don Juan” en “Kennismaking met de Tarahumara in de Copper Canyon”. Geïnspireerd geraakt? Vertel mij uw persoonlijke wensen en ik stel uw natuurreis door Mexico op maat samen.

Hoogtepunten van deze 21-daagse natuurreis Mexico

Treinreis ‘El Chepe’ in Noord-Mexico

Verken de avontuurlijke kant van de Copper Canyon met een van ’s werelds meest schilderachtige treinreizen “El Chepe”. U reist van de Sea Cortes naar de Sierra Tarahumara en bezoekt lokale dorpen en maakt kennis met de lokale bevolking. De treinreis neemt u mee over 36 bruggen en door 87 tunnels met een lengte van 655 kilometer. U ziet het bergachtige en dorre binnenland, landschappen met steile wanden, watervallen en hoge woestijnvlaktes. Dé plek voor fotogenieke momenten!

Actief op avontuur in de Copper Canyon

U reist vanaf El Fuerte met de ‘El Chepe’ naar Posada Barrancas. Hier verblijft u in het Hotel Mirador dat ligt op het hoogste punt van de kloof. Het is een luxe hotel omgeven door pijnbomen en geëtst in de rots. Geniet vanaf uw privé balkon van het waanzinnige uitzicht op de Copper Canyon.

Ziplinen en wandelen door de natuur
Samen met uw gids gaat u op avontuur in het nabij gelegen Adventure Park. Zwier met de langste zipline ter wereld door de Copper Canyon met een snelheid van 65 tot 110 kilometer per uur. Vind u dit iets té gewaagd? Ga dan met de teléferico door de kloof en maak een wandeling door de omgeving. Vanuit Posada Barrancas reist u verder naar Batopilas. Dit dorp was ooit een mijnpost en hier observeert u de ruïnes van de Sheppard Haciënda. Samen met uw gids wandelt u door de natuur en leert u over lokale cultuur. Drink gerust een drankje met de lokale bevolking in de Swinging Bridge Bar, dat vinden ze altijd leuk. 

Op snorkel onderzoek naar walvishaaien

U gaat een ochtend op pad met een walvishaai-onderzoeker. De walvishaaien zijn de echte ‘zachte reuzen’ van de oceanen. De grootste vissen op de planeet keren jaarlijks terug naar de kust net buiten La Paz. De lokale onderzoeker neemt u mee door de ecologie van deze prachtige wezens, hij vertelt over de rol die ze spelen in het ecosysteem en hun voeding-, paar- en migratiegewoonten. Voordat u met de onderzoeker het water in gaat leert u hoe u individuen kunt identificeren en hoe u andere kenmerken herkent.

Espíritu Island

Vanuit de baai van La Paz vaart u in 1,5 uur naar Espíritu Island. Tijdens uw eerste stop ziet u een zeeleeuwenkolonie en heeft u voldoende tijd om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van het gezelschap van de zeeleeuwen. U vaart verder naar een ongerept strand waar u geniet van een heerlijke lunch. Op het strand vertelt de gids u meer over de geschiedenis van het eiland, de planten en de mangroven. Kajak rond de baai, ontspan op het strand of maak een natuurwandeling.

Ontdek La Paz op unieke én lokale wijze

La Paz is de historische hoofdstad van de Californias en is uitermate geschikt om per voet te verkennen. Samen met uw privégids ervaart u de stad door de ogen van een local. U leert alles over de cultuur, geschiedenis en architectuur van de stad, inclusief de straatkunst van het project La Paz Ciudad Mural. Maak kennis met enkele paceños en proef onderweg lokale delicatessen. Met deze stadstour ondersteunt u een non-profitorganisatie in een programma dat is opgezet om kansen te bieden aan vrouwen voor economische zelfstandigheid.

Kamperen tussen de zeeschildpadden

Samen met een deskundige gids reist u vanuit La Paz naar Magdalena Bay en de landelijke vissersdorpjes. Onderweg verkent u het prachtige landschap van de afgelegen stranden, eilanden en de zandduinen van de Magdalena baai.

Samen met de lokale vissers laat u schildpadden vrij…
In Magdalena Bay ontmoet u de lokale vissers die milieubeschermers zijn geworden. Zij nemen u mee naar het hart van de mangroves van Magdalena Bay, om te zoeken naar bedreigde zwarte zeeschildpadden als onderdeel van een natuurbehoudprogramma. Zij monitoren de schildpadden voordat ze in het wild worden vrijgelaten. Aan boord helpt u de projectleider bij het wegen en meten van de schildpadden en het nemen van belangrijke onderzoeksgegevens voordat ze terug in het wild worden vrijgelaten.  U controleert de netten voor de schildpadden, vaart door de mangrovekanalen en beklimt de zandduinen. De nacht brengt u door onder de sterrenhemel in een voor u ingerichte tent. Het onderkomen is primitief, maar de ervaring daarentegen onbetaalbaar. U geniet van de lokale keuken waarbij er met verse producten een maaltijd voor u wordt bereid. 

Wandelen langs de kliffen van artistiek Todos Santos

De wandeling langs de klif maakt u vanuit Todos Santos en start in Punta Lobos. Dit is een plek waar de vissers van Todos Santos hun boten elke ochtend naartoe brengen en in de middag hun vangst binnenhalen. U passeert een landschap van woestijn en spectaculair uitzicht op zee. Op weg naar een zeeleeuwenkolonie krijgt u de kans om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien. U ziet ook de oude ruïnes van de oude haven van Baja California, genaamd Los Algodones. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van het gebied en de grote variëteit aan flora en fauna. Na een wandeling van 3 uur komt u aan bij een rustig strand waar u gaat picknicken. Verken het moerasgebied waar u vogels spot of ga zwemmen en van het uitzicht genieten.

Zeilen langs de kust van Los Cabos

In Los Cabos verblijft u in stijl en in luxe in One and Only Palmilla. Ga een dag aan boord van een luxe zeiljacht en vaar langs de kust van Los Cabos waarbij u de beroemde boog en de levendige zeeleeuwenkolonie ziet. Het personeel van de zeiljacht staat voor u klaar met culinaire versnaperingen en drankjes. Houd het zeeleven in de gaten want u heeft kans om dolfijnen, roggen en bultruggen te spotten! In een beschutte baai gaat u voor anker om te genieten van de zon, te snorkelen, of te gaan suppen.

Prijsindicatie €

De natuurreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf €7.995,- per persoon. In deze prijs is inbegrepen: 4- en 5-sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt, maaltijden als lunch en diner, privé transport en activiteiten. Uw reis word op maat samengesteld aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht Amsterdam – Mexico-stad
2: bezoek museo de antropología en de Zocalo
3: vlucht Mexico-Stad – Los Mochis, transfer naar El Fuerte
4: treinreis ‘El Chepe’ van El Fuerte – Posada Barrancas
5: Adventure Park Posada Barrancas
6: transfer naar Batopilas
7: wandelen door de kloven van de Copper Canyon
8: transfer Batopilas naar Creel
9: treinsreis ‘El Chepe’ van Creel – Los Mochis
10: vlucht Los Mochis – La Paz (Baja California)
11: snorkelen met walvishaaien
12: bezoek Espiritu Island en kajak tussen de zeeleeuwen
13: transfer naar Magdalena Bay, help de bedreigde zeeschildpad
14: transfer Magdalena Bay – La Paz
15: transfer La Paz – Todos Santos
16: wandel langs de kliffen van Todos Santos
17: transfer naar Los Cabos
18: dag ter vrije besteding
19: zeiltocht langs de kust van Los Cabos
20: vlucht Los Cabos via Mexico-Stad – Amsterdam
21: aankomst Amsterdam

Back To Top