skip to Main Content

Cultuurreis Mexico: Maya’s en Mariachis

In deze 21-daagse cultuurreis door Mexico ontdekt u de bijzondere cultuur en historie van het land. Een afwisselende reis met de vrijheid om per huurauto zelf bijzondere plekjes te ontdekken. U maakt kennis met de koloniale steden Mexico-Stad, Puebla en Oaxaca. Vanaf Palenque reist u per huurauto door de provincie Yucatan en sluit u af met een strandverblijf in Tulum. Proef tijdens de reis de overheerlijke Mexicaanse keuken, leer over de Maya cultuur en krijg een bijzondere kijkje in het leven van de locals.

Bent u geïnspireerd geraakt? Bel of mail ons en wij ontwerpen voor u een cultuurreis Mexico op maat.

Hoogtepunten van deze 21-daagse cultuurreis Mexico

Bewonder de piramides van Teotihuacán

Vanuit Mexico-Stad bezoekt u met uw privégids de piramides van Teotihuacán. Iets wat u niet mag missen tijdens uw cultuurreis Mexico! Deze piramides worden beschouwd als één van de belangrijkste Meso-Amerikaanse sites in noord-Amerika. De site is immens groot en u bekijkt het ceremonieel centrum, de piramide van de Zon en de piramide van de Maan. In Mexico-Stad verblijft u in hotel La Casona

Proef de Mole Poblano in Puebla

De cultuurreis Mexico laat u niet alleen de Mexicaanse cultuur zien, maar ook proeven! Samen met Chef-kok Martin Cortez bezoekt u de lokale markt Acocota in Puebla. Hier laat Chef Cortez u kennis laat maken met zijn favoriete handelaars en geeft uitleg over de lokale ingrediënten, kruiden en smaakmakers. U leert hoe u de meest verse ingrediënten vindt om de legendarische mole poblano te maken. In de keuken van Casa de la China Poblana wordt u verwelkomd met een pasita, een traditionele drank. Hierna begint uw culinaire ervaring en maakt u uw eigen mole poblano. Geniet van uw eigen creatie. In Puebla overnacht u in het bijzondere Mesón Sacristía de la Compañia.

Ruïnes van Mitla en warmwaterbaden bij Hierve del Agua

Per privétransfer wordt u naar de koloniale stad Oaxaca gebracht. Hier maakt u kennis met de Oaxacaanse keuken tijdens een foodtour en proeft u Mezcales en gegrilde Tlayuda! De volgende dag gaat u op excursie naar de versteende watervallen van Hierve el Agua en ontspant u in de warm waterbaden voordat u de ruïnes van Mitla bezoekt met zijn mozaïeken en tombes. In Oaxaca verblijft u in boutique hotel Casa Oaxaca.

Bijzondere kerk in Chamula

U vliegt van Oaxaca naar Tuxtla en wordt vervolgens naar de Canyon Sumidero gebracht. Hier maakt u een boottocht over de Grijala-rivier die door de 900 meter diepe Canyon loopt. Bewonder de rijke flora en fauna in dit gebied. De volgende dag bezoekt u de kerk van San Juan Chamulu, dit is een bijzondere ervaring. Hier komen pre-Spaanse tradities en het katholicisme samen in de rituelen die zich in de kerk afspelen. Na het bezoek aan de kerk gaat u naar San Lorenzo de Zinacantán, een dorp dat bekend staat om zijn traditionele textiel en de vriendelijke inheemse bevolking. U leert hier over de traditionele handwerken en de traditionele manier waarop zij hun eten bereiden. In San Cristobal verblijft u in Hotel Bo.

Maya ruïne in het regenwoud

Van San Cristóbal de las Casas wordt u via de archeologische vindplaats Tonina naar Palenque gebracht. Hier overnacht u in Quinta Chanabnal. Verken de oude Maya-stad Palenque die honderden jaren diep onder de jungle lag. Leer meer over de inscripties die daar zijn gevonden en die 180 jaar geschiedenis van de stad vertellen. Beklim de tempels die een indrukwekkend uitzicht bieden over de weelderige jungle. Na het bezoek van de ruïnes in Palenque wordt u naar Campeche gebracht.

Ruines en Roze flamingo’s

In Campeche haalt u uw huurauto op om te starten met uw selfdrive in Yucatan. Vanuit Campeche kunt u de archeologische site Edzna bezoeken, gelegen op 45 minuten rijden van de stad. De dag daarna rijdt u naar de stad Merida waar u verblijft in Hacienda Xcanatun. Onderweg naar Merida is het aan te raden om de ruïnes van Uxmal te bezoeken. In Merida heeft u dagen ter vrije besteding. Naast wandelen door het koloniale centrum is het bioreservaat Celestun een aanrader. Dit is de thuisbasis voor meer dan 2000 roze flamingo’s. Maak een boottocht langs de zoutwater lagune en bewonder de grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Komt tot rust in Tulum

Vanuit Merida rijdt u naar Tulum voor een heerlijke strandafsluiter van uw reis. Onderweg kunt u de beroemde ruines van Chichen Itza bezoeken. Zorg dat u er vroeg bent om de toeristische massa voor te zijn. In Tulum geniet u van een aantal ontspannende dagen. Ontdek het biosfeerreservaat van Sian Kaan, verken de moerassen, mangroven en de flora. Bezoek een door de jungle overspoelde Maya tempel en maak een boottocht over de Lazy River. In Tulum verblijft u in het luxueuze Be Tulum.

Zocalo In Mexico Stad
Prijsindicatie €

De cultuurreis Mexico heeft een indicatieprijs vanaf €6.295,- per persoon.

Inclusief: 4- en 5-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, privé activiteiten zoals benoemd in het programma, lunch en diner indien omschreven in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vluchten, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route
1: vlucht van Amsterdam naar Mexico-Stad
2: bezoek de piramides van Teotihuacán
3: stadstour Mexico-Stad en privétransfer naar Puebla
4: bezoek een lokale markt en proef mole poblano
5: transfer naar Oaxaca en proef mezcal
6: bezoek de ruïnes van Mitla en ontspan bij Hierve del Agua
7: vlucht Oaxaca – San Cristobal, Sumidero Canyon
8: dag ter vrije besteding San Cristobal
9: bezoek kerk Chamula en community Zinacantan
10: transfer naar Palenque, stop bij Tonina en Misol Ha
11: Maya ruïnes Palenque, transfer naar Campeche
12: met de huurauto naar tempels van Edzna
13: rijdt van Campeche naar Merida
14: dag ter vrije besteding Merida
15: rijdt van Merida naar Chichen Itza
16: bezoek de ruïnes van Chichen Itza en rijdt naar Tulum
17 – 19: strandverblijf in Tulum
20: vlucht Cancun – Mexico-Stad – Amsterdam
21: aankomst Amsterdam

Back To Top