Ga naar hoofdinhoud

Culinaire reis door Mexico…

De Mexicaanse keuken is één van de belangrijkste redenen voor een bezoek aan Mexico. In deze 14-daagse culinaire reis door Mexico bezoekt u de gastronomische hotspots waaronder Mexico-Stad, Puebla en Oaxaca. De reis is ontworpen voor de fijnproever om het beste van de Mexicaanse keuken te ervaren. Naast het bezoeken van de traditionele markten en het nemen van kooklessen, is er ook de gelegenheid om de mooie historische locaties te bewonderen. Deze reis is dus ideaal voor als u houd van lekker eten en drinken in combinatie met het ontdekken van de rijke geschiedenis en cultuur van Mexico.

Bent u geïnspireerd geraakt? Bel of mail ons en wij ontwerpen voor u een culinaire reis door Mexico op maat.

Hoogtepunten van deze 14-daagse culinaire reis door Mexico

Ontdek de wereld van chocolade in Mexico

Na aankomst in Mexico-Stad wordt u naar uw accommodatie gebracht, de komende dagen verblijft u in hotel Historico Central. De volgende dag maakt u samen met uw Engelssprekende gids een privé tour door het centrum van Mexico en geniet u van een chocolade proeverij in Mucho Mundo Chocolate Museo. Een activiteit die niet mag ontbreken tijdens uw culinaire reis door Mexico!

Kookles in Mexico-Stad

Beleef een unieke Mexicaanse kookervaring en krijg les van de beroemde tv-chef Graciela Montaño. Samen gaat u op tour naar Mercado Medellin en maakt u kennis met de klassieke Mexicaanse ingrediënten. Onder begeleiding van Graciela maakt u een Mexicaans viergangenmenu met sopa, salsa, mole rojo en pastel de elote.

Foodie wandeling door Puebla

Puebla staat bekend als een culinaire hotspot in Mexico en de komende dagen verblijft u in het boetiek hotel Casa Reyna. Samen met uw lokale gids maakt u een foodie-wandeling door deze gastronomische stad. De wandeling start met een lokaal eetcafé voor tamales en koffie, gevolgd door traditionele Poblano-delicatessen zoals molotes, pelonas en semitas. Proef ook de taco’s van de taco-stand. De gids vertelt ondertussen over de iconische gebouwen van de stad. U eindigt de wandeling door Calle de los Dulces, een straat vol snoepwinkels. Probeer de camotes, het kenmerkende snoepje van Puebla, gemaakt van zoete aardappel.

Kookworkshop met Chef-kok Martin Cortez

Bezoek tijdens uw culinaire reis door Mexico de Mercado la Acocota. Op deze lokale markt laat Chef Cortez u kennismaken met zijn favoriete handelaren en u leert over lokale ingrediënten en kruiden. In een 4-uur durende kookworkshop leert chef Cortez hoe u een traditionele maaltijd klaarmaakt. Zodra het heerlijke eten klaar is, is het tijd om te proeven!

Mezcal & Tlayuda proeverij in Oaxaca

De culinaire reis door Mexico brengt u naar het gastronomische Oaxaca en hier verblijft u in Casa Carmen. In de avond neemt de gids u mee naar een mezcaleria, om hier een verscheidenheid aan mezcals te proberen. Hierna is het tijd om een gegrilde Oaxacan-tlayuda te proeven met een keuze uit verschillende toppings.

Kookworkshop met Chef-kok Oscar Carrizosa

In Oaxaca neemt u deel aan de kookworkshop van Casa Crespo onder leiding van chef-kok Oscar Carrizosa. U leert alles over de gerechten en ingredienten van Oaxaca terwijl u met de chef naar de lokale markt gaat. Samen met de chef maakt u Mexicaanse klassiekers zoals tortilla’s, salsa’s en guacamole. Uiteraard geniet u na het koken van uw eigen bereide maaltijd.

Koken met de locals

Verken het mooiste dorp aan de oostkant van de vallei, Teotitlán del Valle. Bij aankomst krijgt u een rondleiding op de lokale markt, gevolgd door een bezoek aan een lokale familie. Hier ziet u hoe de traditioneel geweven tapijten worden gemaakt. Daarna gaat u samen met de familie koken. Zij leren u de geheimen van de traditionele keuken van Oaxaca. Een bijzondere culturele en lokale ervaring!

Mexico Stad Palacio De Bellas Artes
Prijsindicatie €

De culinaire reis door Mexico heeft een indicatieprijs vanaf € 3.595,- per persoon.

Inclusief: 4-sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt, privé transfers, activiteiten zoals benoemd in het programma, Engelssprekende gids bij de activiteiten, binnenlandse vlucht in economy class, 24/7 bereikbaarheid van onze lokale partner, reisbescheidenpakket, GreenSeat CO2 compensatie, verplichte GGTO bijdrage.

Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maaltijden en activiteiten niet benoemd in het programma, reis- en annuleringsverzekering, fooien en persoonlijke uitgaven.

Belangrijk: de reis word op maat samengesteld aan de hand van uw reiswensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van de actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen en beschikbaarheid. Op basis van uw wensen en uw budget ga ik graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Route plan

Dag & route

1: vlucht Amsterdam – Mexico-Stad
2: privé tour Mexico-Stad & chocolade proeverije
3: kookworkshop in Mexico-Stad
4: Foodie wandeltour in de wijk La Roma
5: Ontdek de lokale markt van Mexico-Stad
6: Reis naar Puebla
7: Privé tour in Puebla
8: Foodie wandeltour in Puebla
9: Reis naar Oaxaca, Mezcal & Tlayuda tour
10: Kookworkshop in Oaxaca
11: Teotitlán del Valle & koken met Zapoteken familie
12: Ruines van Mitla & Mezcal proeverij
13: vlucht Oaxaca via Mexico Stad naar Amsterdam
14: aankomst in Amsterdam

Back To Top