skip to Main Content

Luxe Hotel Cartesiano

★★★★★

Recent in 2018 heeft het luxe hotel Cartesiano haar deuren geopend. Voorheen een tegelfabriek en herenhuis, tegenwoordig dé plek voor de reiziger die op zoek is naar ruimte, rust en comfort te midden van de stad.

  • Waar? Hotel Cartesiano ligt in het historische centrum van Puebla.
  • Voor wie? Als u op zoek bent naar een comfortabel verblijf met luxe uitstraling.
  • Waarom? Hotel Cartesiano is qua locatie uitstekend en is van alle gemakken voorzien.

Hotel Cartesiano heeft 78 kamers; van standaard kamers tot aan luxueuze suites. Het hotel is een voormalig tegelfabriek en is prachtig gerestaureerd, u ziet de authentieke elementen van de fabriek nog terug. Qua locatie is het hotel perfect gelegen, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het centrale plein (Zocalo), de antiekmarkt in Callejón de los Sapos en het Museo de Amparo.

Koloniale herenhuizen
Hotel Cartesiano is gevestigd in een modern gastenverblijf en twee prachtige koloniale herenhuizen die zijn gerestaureerd met hun rijke erfgoed in gedachten. De kamers in Los Arcos, een prachtig 18e-eeuws koloniaal landhuis, kijken uit op een intieme patio. La casa de los patios heeft 31 kamers en om hier te komen loopt u door de bibliotheek. Dit is een unieke ruimte waar u een goed boek leest en ontspant na een intensieve dag.

Modern verblijf
Het moderne gebouw kijkt uit op de binnenplaats van Hotel Cartesiano, een patio geïnspireerd op de middeleeuwse Arabische binnenplaatsen in Spanje en de prachtige kloosters waar nonnen in Puebla de gastronomie ontwikkelden.

Hotel met een uitzicht
Hotel Cartesiano heeft een dakterras vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de koloniale  stadsdelen. Geniet hier van uw ontbijt, een cocktail of het diner. Neem een verfrissende duik in het zwembad op het dakterras of maak gebruik van de spa-faciliteiten.

Persoonlijk bezocht
Sergio en ik hebben in maart 2018 dit hotel persoonlijk bezocht. Wat ons direct opviel was de rust die het hotel uitstraalt. Qua locatie bevindt het hotel zich midden in het centrum maar binnen de hotelmuren heerst er een oase van rust. De service is uitstekend, persoonlijk en van hoge kwaliteit.

Hotel Plaats

Back To Top