skip to Main Content

Bewonder de Maya tempels

Mexico staat bekend om de vele Maya tempels die verspreid staan over het hele land. Tijdens een rondreis door Mexico mag een bezoek aan één van de Maya ruïnes dan ook niet ontbreken. Bezoekt u een Maya tempel met een gids dan leert u over de geschiedenis en cultuur van de volkeren. Maar het is ook mogelijk om ze op eigen gelegenheid te bezoeken. Wij delen een selectie van een aantal bekende Maya ruïnes in Mexico.

Mexico Stad: de piramides van Teotihuacan

De piramides van Teotihuacan liggen op 2 uur rijden van Mexico-Stad en zijn daarom uitermate geschikt voor een dagexcursie. De piramides zijn officieel niet van de Maya’s of Azteken maar van de Teotihuacanen. Ooit was Teotihuacan een gigantisch rijk in Mexico. De ruïnes staan bekend om de twee enorme piramides; de Piramide del Sol (Piramide van de Zon) en de Piramide de la Luna (Piramide van de Maan). Tussen de twee piramides loopt de Avenue of the Dead. Wilt u het bezoek aan de piramides van Teotihuacan onvergetelijk maken? Maak dan een ballonvaart boven de piramides! Vanuit de lucht heeft u een geweldig uitzicht op de bijzondere bouwwerken van de Teotihuacanen.

Oaxaca: de ruïnes van Monte Alban

Monte Alban is van oudsher een stad van de Zapoteken en Mixteken en ligt net buiten het centrum van Oaxaca op een hoge berg. Het complex is erg uitgestrekt en is een waar museum met bijzondere ruïnes. In vergelijking met andere Maya tempels is Monte Alban heerlijk rustig qua bezoekers. De site staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dus zeker de moeite waard.

Chiapas: Maya tempels in de jungle van Palenque

Eén van de meest bijzondere locaties om Maya tempels te bewonderen is in de jungle van Palenque. Hier vindt u grote bouwwerken die u ook mag beklimmen. Wat de Maya tempels van Palenque bijzonder maakt zijn de inscripties en gedetailleerde afbeeldingen op de vele stenen. Daarnaast is hier door archeologen de sensationele ontdekking gedaan van de graftombe van Koning Pacal in de Tempel der Inscripties.  Ook staan de ruïnes van Palenque op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de bijzondere bouwwerken wandelt u in Palenque ook een mooie route door de jungle met watervallen en rondspringende aapjes.

Yucatan: Maya tempels aan de Mexicaans-Caribische zee in Tulum

Nog een bijzondere locatie voor Maya tempels vind u in de stad Tulum. Gelegen aan het parelwitte strand en omringd door een azuurblauwe zee liggen hier de Maya tempels van Tulum. Deze ruïnes zijn op de rand van een klif gebouwd omdat hier vroeger een haven was. Omdat Tulum een toeristische bestemming is kan het vrij druk zijn bij de ruïnes. Daarnaast is het qua temperatuur ook aan te raden om de Maya tempels vroeg te bezoeken zodat u in de middag een verfrissende duik in de zee kunt nemen.

Yucatan: de meest populaire Maya tempel is Chitzen itza

Last but not least, de meest populaire Maya tempel in Mexico: Chitzen Itza. Deze bekende Maya ruïne ligt vlakbij het stadje Valladolid en behoort tot één van de 7 moderne wereldwonderen. Het hoogtepunt van een bezoek aan Chitzen Itza is de grote piramide van Kukulcán (El Castillo) vanwege de bijzondere akoestiek. Daarom heen vind u een aantal kleinere ruïnes die samen de gehele Maya stad vormen. Onze tip is om deze Maya tempel vroeg in de ochtend te bezoeken zodat u de drukte van de toeristen uit Cancun voor bent (deze arriveren na 12:00 uur ’s middags). Het is leuk om een bezoek aan Chitzen Itza in de ochtend te combineren met een bezoek aan een nabij gelegen Cenote in de middag.

Weg van de massa: Bezoek de kleine Maya tempels!

Uiteraard zijn er nog veel meer Maya ruïnes te bewonderen in Mexico zoals de tempels van Mitla in Oaxaca of Uxmal en Calakmul in Yucatan. Ook Maya tempels zoals Kabah, Becán en Ek Balam zijn voor een kleine toegangsprijs op eigen gelegenheid te bewonderen. Dit zijn kleine ruïnes die nog door weinig toeristen worden bezocht en waar u zich dus écht een ontdekkingsreiziger voelt. Benieuwd welke Maya tempels u kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Mexico? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Bezoek De Piramides Van Teotihuacan

Ontdek meer activiteiten

Strand Cozumel Mexico

Eilandhoppen in Yucatan

U wilt even weg van alle drukte en heerlijk ontspannen? Ga eilandhoppen in Yucatan en…

Lees verder
Zwemmen Met Walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien

Walvishaaien zijn de ‘reuzen’ van de oceanen. In Mexico is het mogelijk om te zwemmen…

Lees verder
Privé Rondreis Mexico

Koloniale steden in Mexico

Bezoek de koloniale steden in Mexico en maak kennis met het culturele hart van dit…

Lees verder
Maya Tempels Van Palenque In Mexico

Bewonder de Maya tempels

Mexico staat bekend om de vele Maya tempels die verspreid staan over het hele land.…

Lees verder
Back To Top