skip to Main Content

Koloniaal Mexico

Herkend als de regio die de Mexicaanse revolutie heeft aangestoken, roept koloniaal Mexico gevoelens van bevrijding en revolutie op en wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als een bron van nationale trots. Koloniale architectuur en steden in Spaanse stijl roepen verhalen op over de geschiedenis van Mexico voorafgaand aan onafhankelijkheid, terwijl kleurrijke geplaveide straten en barokke architectuur bezoekers het hele jaar door aantrekken. Er zijn diverse steden die u kunt bezoeken in het hart van Mexico zoals San Miguel Allende, Guanajato en Puebla.

San Miguel Allende is een kleurrijke stad met een bloeiend centrum voor kunst en cultuur. U vindt hier talloze kathedralen, winkels, restaurants en kunstgalerijen. Terwijl u door de geplaveide straten dwaalt hoort u om u heen live muziek en optredens in een park of restaurant, de mariachi geven klank en kleur aan uw reis!

Guanajuato is een stad met een charme, verborgen in het gebergte van Sierra de Guanajuato. Het centrum is een doolhof van geplaveide straatjes met pastelkleurige gebouwen en koloniaal ijzerwerk. Guanajuato betuigt eer aan zijn koloniale verleden en heeft geen verkeerslichten of neonborden. Sinds 1988 staat de stad op de werelderfoedlijst van UNESCO.

Puebla heeft alleen al meer dan 70 kerken in het historisch centrum en onderhoudt nauwe banden met het koloniale Spanje dankzij de architectuur en beroemde geschilderde keramische tegels. Een bezoek aan het nabijgelegen magische stadje Cholula om de kerk te zien die gebouwd is op de grootste piramidebasis in Meso-Amerika is een absolute must!

Ontdek meer activiteiten

Surfen en schildpadden aan de Pacifische kust

Als u op zoek bent naar minder druk bezochte stranden dan kunt u in de…

Lees verder

Eilandhoppen in Yucatan

U wilt even weg van alle drukte en heerlijk ontspannen? Ga eilandhoppen voor de kust…

Lees verder

Treinreis door de Copper Canyon

De ruige wildernis, robuust berggebied, mijnbouwgebieden en inheemse dorpen; een bezoek aan de Copper Canyon…

Lees verder

Koloniaal Mexico

Herkend als de regio die de Mexicaanse revolutie heeft aangestoken, roept koloniaal Mexico gevoelens van…

Lees verder
Back To Top