skip to Main Content

Inheemse hooglanden en Maya ruïnes

Van de weelderige tropische laaglanden tot de inheemse hooglanden, Chiapas  is uitstekend voor als u op zoek bent naar het échte Mexico. Lokale festivals, prachtige Maya ruïnes, diverse natuur en een rijke mix van koloniale en inheemse culturen maken reizen naar deze regio tot een fascinerende reiservaring. De brulapen, jaguars en vele vogelsoorten prikkelen uw zintuigen wanneer u afdaalt in de weelderige valleien of naar de toppen van de Maya tempels klimt.

San Cristobal de las Casas is een koloniale stad in de hooglanden van Chiapas en wordt omringd door geplaveide straatjes, schilderachtige cafés en levendige markten. De vele musea, workshops, restaurants en bars maken dit tot de perfecte uitvalsbasis om Chiapas te verkennen.

Wanneer u vanaf San Cristobal de las Casas richting Palenque reist kunt u onderweg een bezoek brengen aan Agua Azul. Het water stroomt met een sterke kracht naar beneden in watervallen die doorschijnend blauw zijn, vandaar de naam. Een reeks onderling verbonden watervallen rijk aan mineralen mondt uit in een groot zwembad dat heerlijk is voor een verfrissende duik! De oude stad Palenque word omschreven als een van de belangrijkste steden van de Maya wereld en is omringd door jungle. Terwijl u de tempels en inscripties verkent hoort u boven u de brulapen roepen.

Ontdek meer activiteiten

Koloniaal Mexico

Herkend als de regio die de Mexicaanse revolutie heeft aangestoken, roept koloniaal Mexico gevoelens van…

Lees verder

Zwem met walvishaaien

Walvishaaien zijn de ‘reuzen’ van de oceanen. De grootste vissen op de planeet keren jaarlijks…

Lees verder

Surfen en schildpadden aan de Pacifische kust

Als u op zoek bent naar minder druk bezochte stranden dan kunt u in de…

Lees verder

Treinreis door de Copper Canyon

De ruige wildernis, robuust berggebied, mijnbouwgebieden en inheemse dorpen; een bezoek aan de Copper Canyon…

Lees verder
Back To Top